סרטו החדש של הבמאי עמוס גיתאי "למה מלחמה" התקבל לפסטיבל הסרטים הבינלאומי ונציה ה-81. הסרט יוצא בעקבות חלופת מכתבים בין אלברט איינשטיין וזיגמונד פרויד, שהגדירה את השיח המודרני על אלימות אנושית המונית המתרחשת בשם הדת, הגזע והלאום.
בשנת 1932 הוזמן אלברט איינשטיין על ידי חבר הלאומים להפנות מכתב בכל נושא לכל אדם. הוא בחר להתכתב עם זיגמונד פרויד על הימנעות ממלחמה. איינשטיין שמר על החשיבות של הקמת גוף שיפוטי עצמאי לגישור סכסוכים. פרויד הסכים עם הרעיון הזה אבל גם הרגיש ש"אין סבירות שנוכל לדכא את הנטיות התוקפניות של האנושות".
עד היום, ההתכתבות על מלחמה של שניים מגדולי ההוגים בכל הזמנים, מוכיחה את עצמה רלוונטית מתמיד. בהשראת התכתבות זו בין אלברט איינשטיין לזיגמונד פרויד לפני כמעט מאה שנה, הסרט למה מלחמה מתחקה אחרי שורשיה של המלחמה, ויוצא למסע חיפוש אחר הסברים וסיבות לאלימות ולמלחמות הרבות המאכלסות את עולמנו גם בתקופה הזו.
זו הפעם השנייה בשנה החולפת שסרט של עמוס גיתאי מוצג בפסטיבלים הבינלאומיים החשובים ביותר בעולם (״שיכון״ בברלין ו״למה מלחמה״ בוונציה). זהו הישג יוצא דופן ומשמעותי לקולנוע הישראלי, בתקופה של הדרה וחרם תרבותי על יוצרי קולנוע ישראלים בתעשייה הבינלאומית.
עמוס גיתאי: "הקולנוע שאני עושה הוא תמיד בהשראת המציאות שבתוכה אנו חיים (כיפור, קדוש, בית, רבין היום האחרון). גם הפעם בחרתי לקיים דיאלוג עם המציאות האכזרית המתקיימת באזור הזה, ולהראות אותה על הבמות התרבותיות הגדולות ביותר בעולם. תוך הימנעות משילוב של צילומי זוועות המלחמה וההרס שממשיכים להזין את המצב".