ג'קי מקייטן נחשב לאחד הכוכבים הגדולים במוזיקה הישראלית בשנות ה-80 ולאחד מחלוצי הז'אנר הים תיכוני בארץ. אבל מאחורי הזמר עם הקול הענק שחתום בקולו על להיטים כמו "מריומה" (עם חנה לסלאו), "המענטזת", "הקסם השחור", "אלינור" ו"בואי נערה" מסתתר סיפור מעורר השראה עם סוף טרגי.
מקייטן, שנולד וגדל בנתניה, רותק לכסא גלגלים בגיל צעיר בשל מחלת הפוליו בה לקה. למרות המגבלה, הוא לא ויתר על החלום להפוך לזמר והתנייד על כסאו ממועדון למועדון והתחנן שיאפשרו לו לקחת את המיקרופון ולשיר. ואז, במהלך הופעה של להקת "צלילי העוד", הגיטריסט יהודה קיסר הסכים לתת לו את הצ'אנס וכששמע את מקייטן, הבין כי מדובר בזמר.
לאחר לא מעט שכנועים מצד מקייטן, קיסר הסכים לאפשר לו להופיע עם הלהקה (וסולנה רמי דנוך) כאמן אורח והחל לצבור פופולריות. לאחר שהקליט תקליטון בלוזי ראשון שנכשל, מקייטן לא ויתר ובעזרת קיסר עבד על אלבומו הראשון, הפעם בניחוח המוזיקה המזרחית, והפך לסיפור הצלחה.
שיריו התנגנו בכל מועדון ואירוע, שירו "אלינור", שכתב לאהבת נעוריו, הפך לשיר הפריצה של הנהג שלו, זהר ארגוב, והוא עצמו נחשב למכונת הלהיטים של התקופה.
ואז הגיעה החזרה בתשובה שבעקבותיה מיעט בהופעות מעורבות ונטש לתקופת מה את הבמה. בהמשך חזר להקליט שירים בעלי אופי דתי ואז, כשהוא בדיוק מבשל את הקאמבק המיוחל לקדמת הבמה, בתו בת ה-15 נפטרה ומקייטן השבור נכנס למרה שחורה.
מי שהושיטה לו את היד לעזרה והצילה את חייו מהמשבר הייתה המוזיקה: הוא חזר להופיע ונראה שהמזל מאיר לו פנים אבל אז, בגיל 56 מצבו הבריאותי הידרדר והוא נפטר.
בפודקאסט הקרוב של "מילים ולחן" חוזר חוקר המוזיקה דודי פטימר עם המוזיקאי והיוצר יהודה קיסר והיוצר והמשורר עזרא לוי אל סיפורו המטלטל של מקייטן, דרך הסיפורים מאחורי שיריו הגדולים וקוריוזים מאחורי הקלעים. פרק חובה לכל חובבי הז'אנר הים תיכוני.