בשולי אירוע ההשקה של העונה החדשה של "הכוכב הבא לאירוויזיון", נפגשנו עם אחד משופטי התוכנית, אסף אמדורסקי, לשיחה על מוזיקה, חיבורים, והימים המורכבים שעוברים על החברה הישראלית.

ספר לי על המופע המרגש לזכר אביך
"המופע שנערך השבוע בהיכל התרבות לציון 30 שנה ללכתו של אבי היה מיוחד במינו״, מספר אמדורסקי. "הקהל היה מדהים ומגוון, והשתתפו אמנים כמו בועז שרעבי, מרגלית צנעני, יהורם גאון, חנן יובל, רבקה מיכאלי, יעל קראוס והפרברים.

"היה מרגש לראות איך המוזיקה מחברת בין אנשים שבמצבים אחרים אולי היו חלוקים בדעותיהם - על פוליטיקה, חברה או סוגיות עדתיות. לא היה רגע אחד של אי-אהבה. הכל היה מוצף באהבה ושמחה״.

כשנשאל על עמדתו בנוגע למצב הפוליטי והחברתי בימים אלה של מחאה ומתח חברתי, אמדורסקי מדגיש את חשיבות ההקשבה: "לא לשתוק זה הכרח, אבל חשוב גם להקשיב ולהכיל. כשמישהו מדבר, במיוחד כשהוא אומר משהו שונה מדעתך, צריך לדעת להקשיב בלי למהר לענות. יש לנו עוד לאן להתפתח בתחום ההקשבה, אבל יש תקווה״.

"אני אזרח כמו כל אזרח, וכואב לי מאוד מהפקרת החטופים״, אומר אמדורסקי על המעורבות בתקופת המלחמה. "אני משתדל לעשות מעשים קטנים ומשמעותיים, לבקר אנשים שצריכים חיבוק, בפורומים פרטיים, רחוק מהמצלמות. כל אמן פועל על פי צו מצפונו והלו"ז שמתאפשר לו. זה לא טוב לעור הפנים, זה לא טוב להמשך היום כשאתה מרגיש שאתה בתוך כעס והאדם לא בתוך המציאות״.

כשנשאל על ההתעניינות התקשורתית בחייו האישיים, אמדורסקי הגיב בהבנה: "אני לא רואה בזה חטטנות, אלא התעניינות, וזה מחמיא. לפעמים זה נובע גם מהחיבור למוזיקה שלי, שהיא אישית מאוד. אני חי עם זה בשלום, גם אם אני לא מרגיש מחויב לדווח על כל פרט בחיי הפרטיים״.

"צריך לדעת לאן להפנות את הראש״, סיכם אמדורסקי בסיום הראיון. ״אני בוחר להתמקד במה שמחבר, משמח ומחזק. כשאתה בתוך המקום הזה, אתה חי יותר טוב עם עצמך ועם הזולת״.