שירה גבריאלוב בסינגל חדש, הדר גלרון חוזרת להופיע בישראל, "מעלה קרחות" בעיבוד חדשני, תערוכת מחווה ל"דנה גלריה לאמנות" ופסטיבל הקולנוע האנתרופולוגי. גם בזמן המלחמה, הנפש זועקת תרבות.

בעיצומה של המלחמה: מופע הסטנדאפ ה"אנטי-ציוני" שיעלה בקרוב בירושלים
עוד לא אבדה: המיזם הציבורי לביטוי התקווה בימים כואבים אלו

1."גשם בוא" –  שירה גבריאלוב בסינגל חדש מתוך אלבום המוקדש לשיריה של אלונה טוראל
שירה גבריאלוב מוציאה סינגל ראשון מתוך אלבום חדש המוקדש לשיריה של אלונה טוראל, מלחינה, מעבדת ופסנתרנית מן הגדולות בישראל.

את השיר "גשם בוא" הלחינה אלונה טוראל למילותיה של תרצה אתר שהפך לאחד מלהיטיה הגדולים של להקת הנח"ל  מ-1967 עם  שולה חן, ששי קשת ואחרים.

אלונה טוראל, שפרצה דרך לנשים במוסיקה,  היתה מלחינה, פסנתרנית ומעבדת חלוצה ששילבה בלחניה ובעיבודיה מוסיקת ג'אז, רוק ופופ, הן כחלק מלהקת הג'אז "הפלטינה" והן כפסנתרנית ומעבדת בשירים של טובי היוצרים והמבצעים במוסיקה הישראלית החל משנות ה-60. 

אלונה זכורה בזכות לחניה לשירים: "אדבר איתך", "בשביל אל הבריכות", "שבוע האחווה", "בשום מקום", "הוא לא כל כך חכם", "גשם בוא" ועוד, ובזכות עבודתה עם האמנים אריק אינשטיין, שלום חנוך, "תמוז", חוה אלברשטיין, שלישית גשר הירקון, הדודאים, להקת הנח"ל, נורית גלרון, יצחק קלפטר, שמוליק קראוס, מזי כהן, מאיר אריאל, מני בגר, קורין אלאל ועוד. 

יזמו והפיקו איתן איצקוביץ' ועמוס עבר הדני.

משתתפי האלבום: יהודית רביץ, יהורם גאון, דיויד ברוזה, אלון אולארצ'יק, לאה שבת, אלי מגן, דנה עדיני, שירה גבריאלוב, הלל יובל, אורי בנאי.

מופע השקת האלבום "בשביל אל הבריכות" יתקיים במסגרת "אשה 2024, יצירה נשית, תיאטרון חולון" 

יום חמישי 7 במרץ בשעה 20:00

https://patiphon.co.il/music/jos7960FGF

2. היוצרת והשחקנית הדר גלרון חוזרת להופעות בישראל
היוצרת והשחקנית הדר גלרון שבה לישראל לאחר סיבוב הופעות מצליח ולאחר בכורה של הצגה חדשה שכתבה וביימה בסלובקיה (ובסלובקית).

מחזותיה של גלרון עוסקים לרוב ביצירה ישראלית והקשרה ליהדות בהם "מקווה" (בית לסין, הבימה), "הסודות" (בית לסין) , "הרמון" (רשת 13) ועוד.

שלושת המופעים הבאים שלה: "שריקה", מונודרמה המבוסס על סיפור אוטוביוגרפי מאת יעקב בוצ'ן,  דור שני לניצולי שואה, שאמו הייתה מזכירתו של מנגלה: מונודרמה שחושפת את השריטות והפצעים העמוקים והבלתי נראים של השואה.

יום שלישי 6.2 בשעה 20:00, קפה תיאטרון הקאמרי, תל אביב

https://did.li/whistle6-2

מתוך שריקה (צילום: נתן יעקובוביץ)
מתוך שריקה (צילום: נתן יעקובוביץ)

מתוך שריקה (צילום: נתן יעקובוביץ)
מתוך שריקה (צילום: נתן יעקובוביץ)

"פסטרמה", הצגה שנולדה בעקבות ליווי קרובת משפחה של הדר, שעברה פגיעה מינית מתמשכת בתוך המשפחה. במשך עשור הדר חקרה את הנושא ואת ההשלכות ארוכות הטווח בעקבות פגיעה מינית.

תקציר ההצגה: תמר יולדת בן לאחר עשר שנות טיפולים. אז למה היא סולדת מהתינוק?

ההצגה היא קצת 'מיינדפאק' , צלילה עמוקה לתוך ראש של יולדת, מהרגע שהיא מבינה שהיא לא מסוגלת להביט בבנה התינוק ועד לרגע שהיא מושיטה אליו את זרועותיה. פעולה טבעית, לכל אשה, אך לא למי שחוותה פגיעה מינית בילדותה.

ההצגה תעלה לכבוד יום האשה הבינלאומי.

יום חמישי 7.3 בשעה 19:00 וב-21:00

הבימה  4 תל אביב

https://did.li/pastrama7-3

"חוזרת בתשוקה" סטנד אפ על מעמדה של האשה בדת

יום חמישי 29.2 בשעה 19:00

מעלות

3. "מעלה קרחות" בעיבוד חדשני. תיאטרון אורנה פורת
תיאטרון אורנה פורת מעלה עיבוד חדש וססגוני לקלאסיקה האהובה מאת אפרים סידון העוסקת בסובלנות וקבלת האחר.

בקרחת של יער, בין שיחים ופרחים, ישנה עיר שכל תושביה קרחים ושמה –"מעלה קרחות". בוקר אחד מגלה, לחרדתו, ראש העיר  קירח-המור, כי על קרחתו הבוהקת, עולה וצומחת שערה... כל ניסיונותיו להיפטר ממנה עולים בתוהו. כאשר מגלים תושבי "מעלה קרחות" את האמת הנוראה על השערה, מאבד ראש העיר את תפקידו ואת כבודו ומגורש מהעיר. האם הוא ישוב? מי יתפוס את מקומו כראש העיר החדש? מה יעלה בגורל "מעלה קרחות" ותושביה? מה יקרה לשערה שעל ראשו? ומה ילמדו תושבי העיר?

בימוי: רענן נסים פררה,משה בן שושן

יום שבת 10.2 בשעה 10:00 וב-12:00

אולם אסיא, מוזיאון תל אביב

4. "דנה שמה". תערוכת מחווה ל"דנה גלריה לאמנות" 

"דנה, גלריה לאמנות" בקיבוץ יד מרדכי עומדת ריקה מאז אירועי ה-7.10. למרבה המזל, המתקפה על הקיבוץ נהדפה בשער,  אך הקיבוץ מפונה מאז מתושביו.

בסוף השבוע נפתחה התערוכה "דנה שמה" תערוכת מחווה ל"דנה גלריה לאמנות" בחלל האמנות החדש של קרן בר גיל ברמת השרון.

התערוכה מציגה תמהיל מעבודות האמנות שנוצרו בגלריה במהלך 13 שנות פעולתה המגדיר את ה-DNA האמנותי והאוצרותי שלה ושל עוטף עזה.

משתתפים: חניתה אילן, מיכל בראור, יאיר ברק, אירית חמו, יצחק ליבנה, נטע ליבר שפר, שחר מרקוס, אורלי סבר, הילה עמרם, אבישי פלטק, אלונה פרידברג.

"דנה גלריה לאמנות" בקיבוץ יד מרדכי הוקמה לזכרה של דנה דביר ז"ל בת הקיבוץ שנפטרה בגיל 27 ממחלת הסי.אף. ביוזמתה של רחל דביר ז"ל אמה של דנה,  מבנה המאפיה הישן של יד מרדכי שופץ והוסב לחלל תצוגה בו הוצגו תערוכות אמנות מתחלפות.

האוצרת רוית הררי מלווה את הגלריה ואצרה עשרות תערוכות חדשות שבחלקן התכתבו עם הקיבוץ וסביבתו, ההיסטוריה של המקום, אתוס הזיכרון וההנצחה הישראלי ועוד והפכו את הגלריה לזירת יצירה משמעותית וייחודית בעוטף עזה ובכלל.  

לצד התערוכה הקבוצתית תוצג תערוכת היחיד של איילת השחר כהן "הספריה החלופית", שנפתחה סמוך לפרוץ המלחמה, חולצה והועברה מן הגלריה הנעולה.

במהלך התערוכה יתקיימו סיורים מודרכים.  ההכנסות מן הסיורים לצד 10% מן המכירות – יועברו ל"דנה גלריה לאמנות".

5. פסטיבל הקולנוע האנתרופולוגי ה-12.המחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטה העברית וסינמטק ירושלים
הפסטיבל האנתרופולוגי ה-12  תוצר של שיתוף פעולה בין סינמטק ירושלים למחלקה לסוציולוגיה של האוניברסיטה העברית, יתקיים בתאריכים 13-15 בפברואר ובמהלכו יוקרנו חמישה-עשר סרטים מברזיל, נפאל, סין, ארגנטינה, קוריאה פינלנד ועוד. הפסטיבל מציע לקהל היכרות עם סרטים דוקומנטריים בעלי אוריינטציה אתנוגרפית המתארים בכלים קולנועיים את המורכבויות של חיי היחידים והקהילות בעולם הרחב, ואת היחס בין האנושי ללא אנושי. ההקרנות ילוו בהרצאות מקדימות מפי חוקרות וחוקרים.

הפסטיבל ייפתח במופע אומנות לחימת שוטוקאן ולאחריו יוקרן הסרט "אל תוך השאולין"(סין 2023)בבימוי הונגיון סאן, סרט העוקב אחר חיי היומיום של התלמידים והנזירים במנזר שאולין.

אירוע מיוחד נוסף שיתקיים ביומו השני של הפסטיבל: "הפינה הקלאסית", ויוקרנו שלושה סרטים קצרים של הבמאי הארמני  סובייטי,Artavzd Peleshyan  -1938. את ההקרנה תלווה שיחה בין פרופ' דן גבע, לפרופ' תמר אלאור שכותרתה: "שירת החיים והמוות בקולנוע הפואטי של ארטוואז פלישיאן".

עוד בתוכנית: הקרנת  סרט נדיר המלווה משלחת הנכנסת לעומק היערות באמזונס בניסיון לחבר בין משפחות שפוזרו בשל כריתת העצים, לצד סרט על גיימר צעיר מפינלנד שמתקשה לעמוד בציפיות ממנו כשחקן מחשב מבריק וכגיבור תרבות מקומי. ועוד.

13-15 בפברואר, סינמטק ירושלים