החל מהשבוע ולמשך שלוש השנים הקרובות מבקרי הלובר מוזמנים לחקור את עולם היופי דרך 108 יצירות אמנות נבחרות המתארות טקסי יופי, אידיאלים של יופי, ואת השאלות שהעלו תרבויות שונות בנוגע ליופי ודימוי גוף

מוזיאון הלובר בפריז וקבוצת לוריאל חוברים יחד בשיתוף פעולה תרבותי ייחודי, במסגרתו תוצג תערוכה חדשה ומרתקת תחת השם: "מכל היופי!" (‘De toutes beautés!’). התערוכה החדשה מזמינה את המבקרים למסע דרך 10,000 שנות אמנות והיסטוריה, וחושפת את התפתחות תפיסות היופי לאורך התקופות, בתרבויות שונות.

הרמאפרודיטוס הישן. ברניני 1620. מוצג במוזיאון הלובר פריז (צילום: יחצ)
הרמאפרודיטוס הישן. ברניני 1620. מוצג במוזיאון הלובר פריז (צילום: יחצ)

אישה עם מראה. טיטיאן 1515. לוריאל בשתפ עם  מוזיאון הלובר פריז (צילום: יחצ)
אישה עם מראה. טיטיאן 1515. לוריאל בשתפ עם מוזיאון הלובר פריז (צילום: יחצ)

שיתוף הפעולה נועד להנגיש את עולם היופי לקהל הרחב, ולחשוף את הרבגוניות והמורכבות של היופי לאורך ההיסטוריה. בנוסף לתערוכה, פותחה אפליקציה אינטרנטית ייעודית, להעשרת חווית המבקרים. האפליקציה, הנגישה באמצעות קוד QR מציגה חומרים כתובים וקוליים ומאפשרת למבקרים להעמיק את הידע שלהם על יצירות האמנות.

ניקולא הירונימוס, מנכ"ל קבוצת לוריאל אמר על שיתוף הפעולה עם מוזיאון הלובר: "בלב החזון שלנו 'ליצור את היופי שמניע את העולם', עומדת השאיפה להנגיש את היופי לכולם. מוזיאון הלובר היה הבחירה הטבעית לשותפות זו בהתחשב בעושר ובגיוון של האוספים שלו".

לורנס דה קאר, נשיאת ומנהלת מוזיאון הלובר: "המסע הייחודי הזה, שנולד משיח פורה עם צוותי לוריאל, מזמין את המבקרים לחוות את אוספי הלובר באור חדש. יחד עיצבנו מסע המדגיש את המגוון העצום של יופי על פני תקופות ותרבויות".

הזמנה לתערוכת היופי החדשה במוזיאון הלובר בשיתוף לוריאל (צילום: יחצ)
הזמנה לתערוכת היופי החדשה במוזיאון הלובר בשיתוף לוריאל (צילום: יחצ)

שיתוף הפעולה פורץ הדרך בין לוריאל ללובר שופך אור חדש על מגוון תפיסות היופי לאורך ההיסטוריה, ומעודד סובלנות וקבלה בין-תרבותית. התכנית החדשה מכוונת לדור הצעיר, וכוללת, בנוסף לחוויה המוזיאלית, גם סדרת רשת שתשודר בתחילת 2025 ותציג יצירות מופת דרך עיניהם של מבקרים צעירים. קבוצת לוריאל, הפועלת מזה 115 שנים, חקרה את היופי על כל גווניו ותרמה להנגשתו באופן מכיל, אישי ובר-קיימא. הלובר, המוזיאון הציבורי הראשון (1793), מהווה מרחב השראה וחלוקת ידע, המחבר אמנים, היסטוריונים ומדענים לקהל הרחב, ומקשר בין העבר לשאלות העכשוויות.

התערוכה תוצג בלובר בפריז עד דצמבר 2027.