יום העצמאות ה-75 למדינת ישראל מתקרב, ואיתו גם המנגלים המסורתיים. ד"ר מאיה רוזמן התייחסה לנושא והסבירה אילו סלטים קנויים כדאי לאכול כדי לשמור על הבריאות.
לוותר על הנפנוף והעשן: ככה תיהנו מבשר על האש גם בבית
"לקראת המנגלים של יום העצמאות יש עלייה בקניית הסלטים הקנויים", חשפה. "עדיף להכין בבית מבחינת הערך התזונתי וזה רק בגלל החומרים המשמרים שיש כמעט בכל הסלטים הקנויים. החומרים המשמרים נועדו כמובן להאריך את חיי המדף של הסלטים - שלא יתקלקלו אחרי שלושה ימים אלא יחזיקו לפחות שלושה שבועות ברשתות השיווק, מדובר בכימיקלים שרובם מזיקים לבריאות שלנו".
עוד ציינה כי "יש להם תופעות לוואי - כאבי ראש, פריחות, בחילות, חלק מסרטנים, ואפילו נמצא חומר משמר E282 שגורם לעמידות לאינסולין וסיכון להשמנה. אישית, אני חושבת שעדיף לצרוך מזונות כמה שיותר טבעיים ועם כמה שפחות כימיקליים".
לחצו כאן וקבלו את עיתון מעריב לחודש מתנה למצטרפים חדשים>>>
מנגד, הבהירה: "אפשר להגיד בהחלט שאין שום הבדל בין הסלטים הקנויים לביתיים מבחינת מלח. גם בסלטים בבית מוסיפים בערך את אותה כמות חלבון, ברזל, סידן ומינרלים אחרים - שלא נהרסים בזמן אחסון ונמצאים באותה מידה בסלטים הקנויים כמו בביתיים, וגם חלק גדול מנוגדי החמצון כמו ויטמין A או ליקופן - נמצאים בקנויים במידה יחסית גדולה".
אז מה הסלט הכי בריא? "לדעתי מכל המבחר יש עדיפות ברורה לסלטי החומוס, מקום שני לטחינה", טענה, והוסיפה: "צריך לשים לב שיש סלטי חומוס קנויים שמכילים הרבה 'שמן צמחי' במקום טחינה, שמן באיכות לא טובה שמפחית את הערך התזונתי של הסלט"
"מה לגבי שאר הסלטים? מה עדיף?" שאלה ד"ר רוזמן, והשיבה: "סלטי המטבוחה/פלפלים/עגבניות בדרך כלל מכילים הכי פחות קלוריות ושומן, וכמות גדולה של ליקופן שהוא נוגד חמצון חשוב נגד מחלות".
לבסוף, הבהירה: "הפחות בריאים הם לדעתי הסלטים על בסיס מיונז, כמו חציל במיונז. בכרוב סגול במיונז יש אמנם פיגמנט סגול שהוא נוגד חמצון חשוב מאוד שנקרא אנתוציאנין, אבל גם המון קלוריות יחסית - 50 קלוריות בכף אחת שטוחה. ולמרות שזה נראה כמו 'סלט ירקות' אז זה פחות תמים מבחינת הקלוריות ולכן בסלטי המיונז גם חשוב להיזהר עם הכמות".
בואו לשדרג את האנגלית שלכם: לחצו כאן לשיעור ניסיון מתנה וללא התחייבות>>