השחקנית ורד פלדמן שיתפה עם הפרופסור רפי קרסו וצ'רלי בוזגלו ב-103fm את סיפור חייה הלא ייאמן, שהביא אותה להתמחות בשפת גוף. המראיינים ביקשו מפלדמן לקבל טיפים להבנת שפת הגוף, וקיבלו ממנה כמה מעניינים במיוחד.

פלדמן, שגדלה כבת יחידה לאם חד הורית, סעדה את אמה החולה. כשהזמינה את מכריה של האם להיפרד ממנה, הגיע חבר עבר שלה: ד"ר קובי אסף: "אני פותחת את הדלת יחפה, ואז המבט שלו נתקע על כפות הרגליים שלי, והוא כמעט מתעלף. הוא ראה משהו באופן הדריכה של כף הרגל, כמו קוד לגוף. הוא זיהה יציבה מאוד דומה". המקרה הזה הביא את השניים לבצע בדיקת ד.נ.א שהוכיחו שהחשד נכון: הם אב ובת.

ד"ר אסף הוא מהמומחים הגדולים בארץ לשפת הגוף. הזיהוי המדהים הזה סקרן את פלדמן להעמיק בנושא, וכיום, לצד המשך הקריירה המוצלחת שלה כשחקנית, פלדמן הפכה למומחית לשפת גוף.

ורד פלדמן (צילום: ניר קידר)
ורד פלדמן (צילום: ניר קידר)

"הידיים הם השלוחה של הרגש"

בהמשך השיחה פרופסור קרסו ובוזגלו ביקשו מפלדמן טיפים כיצד להבין את שפת הגוף טוב יותר: "לכל אבר בגוף יש אחריות על שדר אחר. הידיים הם השלוחה של הרגש, כי בית החזה הוא האזור הרגשי", הסבירה, "כשאנחנו מאגרפים או מסתירים את היד, זה מראה על איזושהי שמירה על השלוחה של הרגש, על איפוק". 

במפתיע פלדמן לא שוללת על הסף שימוש בשילוב ידיים: "מותר לשלב ידיים, יש אנשים שזה עוזר להם לשדר ביטחון, אבל צריך לקחת בחשבון שזה יכול לשדר סגירות ועל זה אפשר להתגבר באמצעות חיוך, טון דיבור או רכינה קדימה".

התעסקות באף בזמן שיחה, אולי בגלל סיפורו של פינוקיו, מעידה פעמים רבות על שקר. פלדמן דיברה על מקור הפרשנות הזו: "כשאתה מתעסק באף משהו רגשי יתעורר בתוכך. זה כמו כפתורים שלוחצם עליהם. נדרש זמן ותרגול שיכולים להפעיל מנגנונים פנימיים".

האם אפשר לזייף מחוות גוף?
"אפשר לזייף הכול", השיבה, "השאלה כמה אתה טוב בזה. יהיו לזה השלכות, אתה תושפע מזה מנטלית. משהו יקרה לך. כל מי שהוא פרזנטור והוא מעביר מסר, מבין כמה חשוב לשלוט בכלי הזה", ציינה.

"שפת גוף היא שפה מולדת אבל אנחנו לא מספיק מיומנים בה"

אם כך מדוע צריך ללמוד את שפת הגוף?: "שפת גוף היא שפה מולדת, אבל אנחנו לא מספיק מיומנים בה, ואנחנו לא מספיק סומכים על הפרשנות שלנו", הוסיפה פלדמן, אנחנו מאבדים את החיבור הפנימי שלנו. למוח שלנו". חשוב בעיניה ללמוד את הנושא: "יש קולטנים שקולטים את המסרים הלא מילוליים, אבל רק אחרי אימון אנשים מתחילים לסמוך על האינטואיציות שלהם. אתה לומד לגלות איך אתה מחבר למה".

בהמשך סיפרה עד כמה שפת הגוף חשובה לכל אינטרארצייה בין אישית: "אנחנו שומעים את המילים, אבל מאזינים לגוף. אם הגוף מסונכרן נאמין, ואם תהיה חוסר הלימה נתחיל לחשוד או שנתבלבל.