אתמול (שני) עלה לאוויר הפרק הראשון של העונה החמישית של הסדרה המרגשת ״סליחה על השאלה״. כאן 11 לקחו על עצמם יצירה ישראלית וממשיכים להפיק ולייצר אותה בכל הכוח. גם בתקופות מתוחות של מלחמה, ״סליחה על השאלה״ מעניקה לנו פרספקטיבה ואופטימיות זהירה, אפילו בעונת ילדים שעלתה בעבר.
הפרק הראשון ששודר עסק בנושא דיכאון אחרי לידה והצטלמו אליו נשים אמיצות שדיברו על הנפילה הקשה שמגיעה אחרי הרגע השמח ביותר, כביכול. במהלך העונה החדשה יהיו עוד לא מעט פרקים שיעסקו בנושאי טאבו שונים שלא מדברים עליהם מספיק בחברה, או שמדברים ואנחנו לא נמצאים שם כדי לשמוע, כי זה רחוק מאיתנו. כמובן שגם נגע בנושאים בוערים שקשורים למלחמה כמו זוגות מעורבים ונושאים בוערים שאינם קשורים למלחמה, כמו אנשים שפשטו רגל ורופאים מתמחים.
לא סתם אנחנו כל כך אוהבים את התכנית ״סליחה על השאלה״, שגורמת לנו להרגיש בימים קשים של המלחמה הזאת קצת אמפתיה כלפי האחר ומעניקה לנו פרספקטיבה על החיים שלנו. התכנית חרטה על דגלה חשיפה של האמת הכואבת, שבאה לידי ביטוי לרוב בוידוי של האדם שיושב מול המצלמה ועונה על השאלות שכולנו מתביישים לשאול. בלי תפאורה, בלי איפור כבד, בלי תסריט - רק האדם עצמו והתשובות שלו לשאלות שמגיעות מהצופים בבית.
היופי בסדרה הזו הוא שאנחנו מקבלים הצצה חד פעמית לחייהם של אנשים שונים מאיתנו, אנשים שלא תמיד נדע כיצד לפנות אליהם. כמו כן השאלות תמיד מצוינות ומכסות את כל הצדדים של הנושא. כאן, בחשיפה הזאת אל האחר, אנחנו מקבלים פרופורציות. גם בתקופת המלחמה קשה שלא להודות על כל רגע שבו אנחנו חיים ושלמים, אבל גם כאן מול הטלוויזיה אנחנו יכולים לשבת ולצפות בסודות של אחרים, שלא מתביישים יותר - ולהרגיש טוב שהמציאות שלנו יכולה להכיל את כל המורכבות הזאת.