ועדת הכלכלה התכנסה הבוקר (רביעי) לדון בשלל החוקים שעוסקים בתקשורת. יו"ר ועדת הכלכלה דוד ביטן הודיע מה יקודם ומה יבלם. את הצעת החוק להפרטת התאגיד עליה אמונה ח״כ טלי גוטליב בלם בטענה כי ״חוק הפרטת התאגיד לא יקודם בוועדה. צריך את השידור הציבורי”.
את הצעת חוק שקיפות במדדי הרייטינג ביטן החליט להקפיא לבינתיים עד שלא יתקבלו תשובות לכל השאלות שהפנה ביטן למשרד המשפטים ומשרד התקשורת. ביטן החליט שלא יתקיים דיון על ההצעה הזו. בין הדברים שאמר בהקשר להצעת חוק זו: ״ברור לגמרי שלא תהיה התערבות ממשלתית.
יש גם בעיה לקבל נתונים מהוט ויס מכיוון שהם מתנגדים לזה. יש הרבה שאלות שצריך לבדוק. כיצד נמדד הרייטינג היום? מי גופי השידור שנמדדים? מהם הקשיים שקיימים בשיטת המדידה הקיימת? כיצד נמדד רייטינג במדינות אחרות מפותחות בעולם? האם יש דוגמה למעורבות של הממשלה לקביעת שיטת המדידה? אני חושב שאין״.
עוד המשיך ואמר: ״גם אם יש דוגמה אנחנו לא נסכים לה בשום פנים ואופן. האם יש דוגמה בעולם לחובה של ערוצי טלוויזיה לפרסם בזמן אמת את נתוני הצפייה? אין. מהם האמצעים הטכנולוגיים לשאת בחובה הזאת? האם יש דוגמה בעולם למדידת נתוני הצפייה מבלי לקבל את הסכמת האדם שבודקים את נתוני הצפייה שלו? מה הן ההשלכות של בחירה בשיטת מדידה מסוימת או פרסום נתוני הצפייה בערוצי הטלוויזיה השונים?
האם טווח שעות השיא בהצעת החוק מקובל מבחינה מקצועית? האם יש לזה ביסוס מקצועי? ואם כן – מהו. את כל השאלות האלו אני שואל את משרד המשפטים ומשרד התקשורת. מה נדרש להציג לצופה בזמן צפיית אמת? כיצד יוצגו נתוני הצפייה בזמן אמת בשידורים באינטרנט?״.
עוד הוסיף: ״לפי הצעת החוק אין מנגנון שיבטיח את אנונימיות הצופים שנתוני הצפייה שלהם נאספים – האם יש אמצעי טכנולוגי שמבטיח זאת? דיברתי עם דנינו, מגיש ההצעה. הוא מסכים לעכב את הצעת החוק הזו עד שאנחנו נגמור את הבדיקות. לא נקיים דיון בהצעה עד שלא נקבל תשובות”.
בין היתר, ביטן החליט לקדם את החוק שיחייב את תאגיד השידור לדווח על תקציבו לוועדת הכלכלה, להכניסו לתקציב הממשלה ולאשרו בכל שנה מחדש. עוד נרשם במהלך הדיון תקיפה של ח״כ גוטליב את שופט העליון בדימוס חנן מלצר והתרעמה בטענה כי התאגיד יצר תוכנית על נשיא הרשות הפלסטינית לשעבר, יאסר ערפאת.
שר התקשורת ד״ר שלמה קרעי: "מאז ומתמיד, הצעות חוק הקשורות לעולם התקשורת ולרפורמות רחבות בו, התקיימו בוועדות מיוחדות שהוקמו לשם כך. כך יהיה גם הפעם, בוודאי בחוק השידורים הרחב שיגיע בקרוב וגם בחוקים שיו״ר ועדת הכלכלה החליט באופן שרירותי ובלי הצבעה לא לקדם".
המיעוט הקולני באופוזיציה שזכה לשיתוף פעולה מלא מיו״ר הוועדה לא יבטל את ההכרעה הדמוקרטית. מסתבר שהאיום של השופט בדימוס מלצר השפיע על כמה. אותנו זה לא ירתיע. נמשיך בעזרת ה׳ לעשות את מה שהציבור ידע ובחר שנעשה.
ארגון העיתונאים והעיתונאיות: "החלטת יו"ר ועדת הכלכלה דוד ביטן לדון בהצעת החוק שתכפיף את תאגיד השידור לממשלה - משמעותה השמדת השידור הציבורי והפיכתו לשידור פוליטי. אנו ניאבק בכך בכל האמצעים והכלים שעומדים לרשותנו, בשיתוף כל כלי התקשורת והעיתונאים בישראל".