במסגרת אירועי המועצה הבינלאומית של מכון ויצמן למדע, שנפתחו ביום ראשון בערב, נערך אירוע הוקרה לקבוצת אלייד ולזרוע הפילנתרופית של הקבוצה - הקרן על שם מרים ואהרון גוטווירט. הקרן תרמה כ־400 מיליון שקל להקמתו של בית ספר לרפואה במכון ויצמן למדע, שייקרא על שמם, להכשרת רופאים־חוקרים (MD-PhD). מדובר בתרומה הגדולה ביותר שהעביר גורם יחיד כלשהו למכון ויצמן מאז היווסדו, ואחת הגדולות שניתנו בישראל.
התרומה מיועדת להקמת בית ספר חדש ללימודי רפואה, ובמסגרתו תושק תוכנית לימודים ייחודית להכשרת דור עתיד של 280 רופאים־חוקרים לאורך שבע שנים. הכשרתם של אלה, מקווים מי שעוסקים בפרויקט, תיתן חיזוק משמעותי למערך הרפואה הציבורית בישראל.
הקמת בית הספר החדש תתאפשר בזכות תרומתה של קרן גוטווירט. קרן גוטווירט מהווה את הזרוע הפילנתרופית של קבוצת אלייד, אחת מחברות האחזקות המבוססות במשק הישראלי, שמנוהלת על ידי יו"ר הקבוצה יצחק סוארי.
מאז היווסדה, לפני יותר מ־50 שנה, תומכת קרן גוטווירט באופן מתמשך בעשרות מוסדות ומיזמים בתחומי המדע, הבריאות והתרבות בישראל, ופועלת רבות להעשרת וקידום החינוך האקדמי בארץ. לצד פעילות התרומות רחבת ההיקף לאורך השנים, נאמני הקרן הגיעו להכרה כי לנוכח אתגריה האדירים של מדינת ישראל נכון יהיה להגדיל משמעותית את התרומה לקהילה באמצעות ייזום מהלך לאומי משמעותי ומחייב, שתיוודע לו השפעה ממשית וארוכת טווח על פיתוח עתיד החברה בישראל.
הנאמנים בחנו כמה יוזמות בעלות תרומה פוטנציאלית של ממש למדינה, ונמצא כי הקמת בית הספר לרפואה, במסגרת מכון ויצמן למדע, תהיה הדבר הנכון לעשות בעת הזאת, למען הדורות הבאים. ערב ההוקרה לאלייד, לנאמני קרן גוטווירט וליו"ר אלייד, פרופ׳ יצחק סוארי, נערך בהשתתפות מאות חברי מועצת המנהלים וידידי מכון ויצמן מהארץ ומרחבי העולם.
במהלך הערב העניק נשיא מכון ויצמן למדע פרופ׳ אלון חן תעודת הוקרה לבנג׳מין צוקר - אחד מנאמני קרן גוטווירט, וליו"ר קבוצת אלייד סוארי, שאף נשאו דברים באירוע. פרופ' סוארי הודה לפרופ' חן ולחברי מועצת המנהלים של מכון ויצמן, וציין כי מבחינת קבוצת אלייד לא מדובר בתרומה כי אם בהשקעה – השקעה בהכשרת רופאים מעולים, במערכת בריאות טובה יותר ובעתיד טוב יותר לאזרחי המדינה.
מתוך "מחזון להגשמה" - מאמר מיוחד מאת יצחק סוארי ב"מעריב־המגזין"