בעלי מסעדות דונר קבב באירופה עשויים להיתקל בעליית מחירים משמעותית ב-2025, כך עולה משילוב נתונים מדאיגים על משבר בענף תרנגולי ההודו העולמי ותחזית כלכלית חדשה של האו"ם. המגמה צפויה להשפיע גם על מסעדות בישראל המייבאות את הבשר מאירופה.
חוות גידול תרנגולי הודו בבריטניה ובארה"ב כבר מדווחות על קשיים הולכים וגוברים בהתמודדות עם עליית הטמפרטורות. החום הגובר גורם לציפורים להזיע יותר, מה שמוביל לירידה במשקלן ומעלה את עלויות הגידול. במקביל, עליית מחירי הגז מייקרת את הפעלת החממות לאפרוחים.
הדוח הכלכלי השנתי של האו"ם מחזק את החששות ומזהיר כי המשבר האקלימי צפוי להחריף, עם השפעה ישירה על תפוקת החקלאות ומחירי המזון. כאמור בישראל, מסעדות המייבאות בשר הודו מאירופה עלולות להיות הראשונות להרגיש בהשפעות המשבר.
האו"ם מתריע כי מחירי המזון הגבוהים, שכבר השפיעו על איכות החיים של אנשים ברחבי העולם ב-2022 ו-2023, צפויים להמשיך לעלות. במיוחד מדאיגה תופעת אל-ניניו, שצפויה להשפיע על דפוסי המשקעים במדינות רבות ולגרום לבצורות קיצוניות או שיטפונות שיפגעו בתפוקה החקלאית.
לפי הנתונים, אוכלוסיית תרנגולי ההודו בארה"ב כבר ירדה ב-18 אחוזים בין 2014 ל-2019, מגמה שעלולה להחריף עם התגברות גלי החום. מזכ"ל האו"ם, אנטוניו גוטרש, מדגיש בדוח כי המשבר האקלימי מחריף את התחזית הכלכלית הקודרת ממילא, במיוחד בכל הנוגע לתפוקה חקלאית ומחירי מזון.