המצב הביטחוני והכלכלי מעסיקים רבים מאיתנו. בזמן שאנחנו מנסים לשרוד, אנחנו נאלצים להתמודד גם על אינפלציה גואה וריבית בשמים. עם זאת, ישראלים רבים לא עושים פעולות פשוטות כדי למקסס את הרווחים מהכסף הפנוי שלהם. תופעת השמירה על הכסף בעו"ש שכיחה אצל הישראלים, למרות שבפעולות פשוטות הכסף הזה יכול להניב להם אלפי שקלים בשנה.
מניתוח של דו"חות הבנקים לרבעון השני של 2024 עולה כי הציבור מחזיק בעו״ש כ-500 מיליארד שקל, סכום שאינו צובר כמעט ריבית וזאת בסביבת ריבית של 4.5% ואינפלציה עולה. רק השבוע פרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה ששיעור האינפלציה בישראל נמצא בעלייה ועומד על 3.6% בשנה האחרונה - מעל היעד של בנק ישראל. המשמעות הישירה של אינפלציה היא שהכסף שלנו פשוט שווה פחות, הוא קונה פחות ולכן בפועל הציבור הרחב מפסיד כסף. על כל 10,000 ש"ח שמשפחה מחזיקה בעו״ש, היא מפסידה בשנה 360 שקל.
כדי לעוד את הישראלים לחסוך, חברת הפינטק הישראלית RiseUp יצאה באתגר חדש. במסגרת האתגר, שנקרא "להוציא את הכסף מהעו"ש", לקוחות החברה יוכלו להתגבר על מחסומים פסיכולוגיים רבים ולהעביר את הכסף שלהם לאפיקי חיסכון כמו פיקדון או קרנות כספיות כדי להנות מתשואה גבוהה.
עד היום, במרבית הבנקים, בשביל להשיג פיקדון בריבית טובה, הלקוח הישראלי היה צריך להיות לקוח פרימיום של הבנק. דרך נוספת היא לפתוח חשבון חדש בבנק ולהעביר אליו פעילות ומשכורת, פעולה שלרובנו קשה לעשות. במסגרת שיתוף פעולה עם בנק ירושלים, לקוחות RiseUp יוכלו לפתוח בבנק ירושלים פיקדון לתקופה של עד שנתיים עם נזילות חודשית בריבית של 4.3%, מהגבוהות בשוק, וזאת ללא צורך בפתיחת חשבון עו"ש בבנק ובתהליך קל ומהיר, שאורך 2 דקות בלבד וללא עלות (הריבית יכולה להשתנות לאורך התקופה, כתלוי בשינויים של ריבית הפריים).
יובל סמט, מנכ"ל וממייסדי RiseUp, מסביר: "״הכסף שלנו הוא נכס יקר, אז למה בעצם שהוא לא יעבוד בשבילנו? אם נניח שחצי מהסכום ששוכב בעו"ש היה יוצא לפיקדונות עם ריבית, הבנקים היו צריכים לשלם לציבור עוד 10 מיליארד שקל בשנה. רייזאפ גאה להוביל את המהלך להוציא את הכסף מהעו״ש ומצליחה להביא ללקוחותיה את אפשרויות החיסכון הטובות ביותר בשוק."
משה עומר, משנה למנכ"ל בנק ירושלים ומנהל חטיבת אסטרטגיה וניהול פיננסי, אמר: "אנחנו שמחים לשתף פעולה עם חברת רייזאפ במטרה המשותפת לעודד את לקוחות כל הבנקים להעביר כסף פנוי מחשבון העו"ש לפיקדון. שיתוף פעולה זה הוא נדבך נוסף במדיניות הבנק, במסגרתה הוא מציע במשך כל ימות השנה ללקוחות כל הבנקים פיקדונות בריביות מהגבוהות בשוק, ללא תלות בגובה הסכום וללא צורך בפתיחת חשבון עו"ש".