מחקר ראשון מסוגו, שנערך על ידי קבוצת SFI בחודש האחרון, חושף את היקפי הפעילות המרשימים של רשת "אמהות לא אוגרות", המייצרת מעגל כלכלי סגור, שינוי דפוסי צריכה וחיסכון למשפחות בישראל.

הרשת התגלתה כמודל ייחודי של כלכלה שיתופית, הפועל באמצעות מאות קבוצות וואטסאפ ופייסבוק בהתנדבות מלאה ללא מטרות רווח, ומונה כיום כ-144 אלף חברות ב-244 קבוצות בישראל ובקהילות ישראליות בחו"ל.

91% מהמשתתפות מוסרות לפחות פריט אחד בחודש, עם ממוצע של 2.9 פריטים כל אחת. במקביל, 82% דיווחו שהן אוספות לפחות פריט בחודש, עם ממוצע של 1.7 כל אחת והנתון המשמעותי ביותר: 66% מהמשתתפות דיווחו כי הן אוספות פריטים מהקבוצה במקום לקנות חדשים.

ארון הקולב הנדיב של המועצה האזורית בני שמעון  (צילום: גילי בנשימול)
ארון הקולב הנדיב של המועצה האזורית בני שמעון (צילום: גילי בנשימול)

78% מהמשתתפות משתפות את ילדיהן בתהליכי המסירה והאיסוף, ובעצם התנהגות זו מחנכות לצריכה מודעת. 25% מהחברות מעידות כי בעבר היו זורקות פריטים שכיום הן מוסרות בקבוצה.

ירון נוידרפר, מנכ"ל ומייסד קבוצת SFI אומר: "המחקר שלנו על רשת 'אמהות לא אוגרות' מדגיש את הפוטנציאל העצום הטמון במודלים של כלכלה שיתופית מבוססי קהילה. הנתונים מצביעים על כך שמדובר במערכת חברתית-כלכלית שמצליחה לא רק להפחית עלויות למשפחות אלא גם לשנות דפוסי צריכה ולחזק ערכים של קיימות ושיתופיות".

תמר מייבום, מייסדת קהילת "אמהות לא אוגרות" מוסיפה: "המחקר יחד עם SFI הוא הפעם הראשונה שאנו מתבוננות לעומק במיזם שלנו בצורה שיטתית. התובנות מסייעות לנו לגבש את הדרך קדימה כדי להמשיך להשפיע ולהרחיב את מעגלי השינוי".

הטרנד של יד שנייה בעולם הקיימות מחלחל גם למקומות העבודה. במועצה האזורית בני-שמעון, יצאו העובדים ביוזמה ובנו ארון בגדים שהם מכנים "הקולב הנדיב" בו הם מחליפים ביניהם בגדים, משחקים, נעליים ואביזרים. העובדים מביאים חפצים ובגדים שלהם שהם כבר לא צריכים ועובדים אחרים לוקחים מה שמתאים להם, ללא תשלום.

חנות יד שנייה (צילום: מיטל שרעבי)
חנות יד שנייה (צילום: מיטל שרעבי)

רכזת החינוך הסביבתי בבני-שמעון, שירלי בשן-אונר, מספרת: "הרעיון התבסס על שלושה ערכים מובילים: קיימות - לעודד שימוש חוזר בבגדים ופריטים ולהקטין את הצריכה המיותרת, חיבור חברתי - לאפשר לכל עובדי המועצה לתרום ולקבל בגדים ופריטים בצורה מכובדת, ופתרון כלכלי - כלכלה מעגלית החותרת למניעת בזבוז".

בשן-אונר מספרת כי היוזמה התקבלה בהתלהבות בקרב העובדים: "המועצה האזורית בני שמעון, המוכרת כמועצה ירוקה, רואה ב'קולב הנדיב' חלק אינטגרלי ממדיניות הקיימות הכוללת שלנו. היוזמה משתלבת במגוון פעילויות סביבתיות וחברתיות שמקדמת המועצה, ומהווה דוגמה לאופן שבו ניתן להטמיע ערכי קיימות בחיי היומיום".