הכתבה נכתבה בשיתוף טוויזרס דיגיטל
דניאל דביר זיהה את הפערים בשוק והציב לעצמו מטרה שאפתנית: ליצור גשר בין התוצרת החקלאית האיכותית לבין השוק המוסדי, תוך הבטחת תגמול הוגן לחקלאים על עמלם. החזון שלו היה ברור -להעניק לחקלאים את ההכרה וההוקרה הראויה ולאפשר לשוק ליהנות מתוצרת מקומית משובחת.
ואכן, בשנת 2005 הוא הקים את חברת "פרישלי פתרונות מזון מתקדמים בע"מ", במטרה לחולל שינוי בענף ולהציע פתרון הוגן וחדשני לשיווק תוצרת חקלאית. במו ידיו בנה דניאל את החברה, טיפח אותה והפך אותה לשחקנית מרכזית בתחום שיווק פירות וירקות לשוק המוסדי.
כיום, אחרי שנים של עבודה קשה ותובענית, דניאל מוצא את עצמו נאלץ להיאבק על שמו הטוב, על עתידה של החברה ועל חלום חייו.
חברה שהתחילה מחזון
לפני למעלה מעשור הקים דניאל את חברת "פרשלי" במטרה לייצר שינוי משמעותי בענף החקלאות הישראלי. בעוד המודל העסקי הרווח נשען על רשתות שיווק גדולות שהן המרוויחות העיקריות מתוצרת חקלאית, תוך ניצול תלות החקלאים בהן, דניאל החליט ללכת בדרך אחרת.
במקום לשמר את הדינמיקה הקיימת של רשתות השיווק הגדולות אשר רוכשות תוצרת במחיר שלעיתים מוגדר כמחיר הפסד לחקלאי ומוכרות אותה לצרכן במחיר גבוה משמעותית, הוא הציג מודל חדשני שבו החקלאים זוכים לתמורה כספית הוגנת עבור עמלם.
התפיסה שעמדה בבסיס הרעיון הייתה פשוטה אך מהפכנית: לתגמל כראוי את אלו שעומדים בלב שרשרת האספקה ומבצעים את העבודה הקשה ביותר.
החזון של דניאל הוכיח את עצמו במהירות. תוך זמן קצר זכתה פרשלי לאמון נרחב מצד החקלאים, שהחלו לראות בה את ערוץ ההפצה המועדף עליהם. הצלחת המודל חיזקה את מעמדה של פרשלי, והציבה סטנדרט חדש לשיתוף פעולה הוגן בין חקלאים לגורמים מסחריים.
שיא ההצלחה ושינוי הכיוון
עם תחילת מגפת הקורונה, דניאל מצא את עצמו בעיצומו של גל הזדמנויות חדש. שוק המזון המוסדי בישראל חיפש פתרונות אמינים לאספקת פירות וירקות בתנאי אי הודאות נוכח אתגרי התקופה, השם "פרשלי" הפך למוכר ומוערך והחברה זכתה במכרזים מול גופים מרכזיים כולל משרד החינוך ומשרד הביטחון.
באותם ימים ניגשו אליו שני יזמים, שהציגו את עצמם כשותפים פוטנציאליים. הם הציעו לרכוש חלק מהמניות של פרשלי ולשלם תמורתם 13 מיליון ₪. דניאל, שראה בכך הזדמנות לחזק את מעמד החברה ולהרחיב את פעילותה, הסכים והחברה יצאה לדרך חדשה.
המשבר הכלכלי
במהלך השנים האחרונות, החברה הרחיבה את פעילותה והגדילה משמעותית את היקף האשראי שלה. בין היתר, הושקעו כ-20 מיליון שקלים ברכישת ציוד, מכונות והקמת מרלו"גים מתקדמים.
אולם ההתרחבות המהירה, לצד ניהול פיננסי שלא היה בשליטתו של דניאל, הובילו את החברה לצבור חובות בסך של כ-110 מיליון שקלים.
דניאל מודה שהמצב הנוכחי קשה, אך הוא נחוש להסדיר את החובות ולהחזיר את החברה למסלול הנכון. הוא מבין את המורכבות העומדת על הפרק ואת העובדה שיש צורך למצוא פתרונות ראויים להחזרת החובות, אך הוא נחוש למצוא את הפתרונות הרלוונטיים, כאשר כל מה שהוא מבקש כרגע הוא גילוי סבלנות ואורך רוח.
בסופו של דבר, פרשלי היא לא רק עסק בשבילו, היא פרי עמל של חיים שלמים והיא משקפת את הערכים שעליהם הוא גדל.
עם הפנים קדימה לעתיד טוב יותר
מקורביו של דניאל טוענים ששותפיו קיבלו החלטות שהובילו את החברה למציאות פיננסית קשה ומורכבת שכרוכה בחובות עתק, כאשר חלק ניכר מהחובות נרשם על שמו מעצם היותו מנכ"ל החברה ומייסדה.
לדבריהם, דניאל הפך לקורבן של נסיבות שלא הייתה לו שליטה עליהן ובזמן שהוא ראה את טובת החברה, שותפיו פעלו מתוך אינטרסים אחרים. כמו כן, את הכסף שהבטיחו לו שותפיו על רכישת המניות המסתכם ב13 מיליון ₪ ש"ח הוא לא קיבל עד היום.
סיפורו של דניאל דביר הוא לא רק סיפור על משבר עסקי, אלא גם על החלום ושיברו. הוא מציג את המסירות, הערכים והחזון של אדם שהקדיש את חייו לקידום החקלאות ולתמיכה בחקלאים ובד בבד לקידום הזנה איכותית במוסדות מדינת ישראל.
על אף שבימים אלו פועלים שני שותפיו של דניאל במרץ לשנות את התמונה ולשלוט בנרטיב הסיפור, כפי שעוד יתגלה בזמן הקרוב, מקורביו של דניאל בטוחים כי יעמוד בכל התחייבויותיו שכן, הוא אדם הגון וישר, נדרש רק מעט זמן בכדי שהצדק ייצא לאור והסיפור ישנה את פניו.
הכתבה נכתבה בשיתוף טוויזרס דיגיטל