העלייה במחירי התחבורה הציבורית מתחילה: החל ממחר (שלישי), מחיר הנסיעה ברכבת הקלה בגוש דן ובירושלים יעלה ב-33%, מ-6 שקלים ל-8 שקלים. זאת לאחר שבשנה שעברה עלו מ-5.5 ל-6 שקלים.
נזכיר כי ההתייקרות הייתה אמורה לחול כבר בחודש יולי, אבל עוכבה ברגע האחרון על ידי משרד התחבורה. כמו כן, בחודשים הקרובים צפויה עלייה של 33% גם במחירי הנסיעה באוטובוסים ושל עשרות אחוזים ברכבות הכבדות - מבלי שיחול שיפור באיכות הנסיעה, תדירות או אמינות הקווים והשירות. העלאת המחירים תושלם, כך לפי ההערכות, במהלך חודש אפריל.
יצויין כי ההחלטה לייקר את הנסיעה ברכבות הקלות התקבלה במסגרת סיכומים שנעשו בין משרד התחבורה למשרד האוצר עוד ביולי 2024 כאמור. בהודעת משרד התחבורה נמסר כי השרה מירי רגב "תפעל מול שר האוצר למנוע את העלייה במחירים".
גם נסיעת המשך, למשל מעבר מאוטובוס לרכבת קלה, תחויב ב-2 שקלים נוספים, וההטבה שמאפשרת מעבר בתוך אזור תחבורה מסוים במשך שעה וחצי בחינם לאחר תשלום ראשון – לא תחול במקרה כזה.
העלאת תעריפי הנסיעה, שתלווה בהמשך בהתייקרות של שאר מחירי התחבורה הציבורית, היא מכה נוספת לכיסם של הישראליים, שאף שישלמו יותר על הנסיעות, לא ירגישו שיפור באמינות או תדירות הרכבות. גם בהשוואה עולמית, ישראל אכן ״משווה״ כעת את המחירים – אך בוודאי לא מגיעה לאיכות התחבורה הציבורית בערים כמו פריז, לדוגמה – בה המחיר לכרטיס נסיעה בודדת ברכבת התחתית יכול להגיע ל-2.1 אירו, שהם כ-7.8 שקלים.
נוסע קבוע ברכבת הקלה בגוש דן ובתחנת ״יהודית״ בתל אביב שיתף: ״פשוט אין לזה תקדים. כאחד שנוסע כאן מדי יום ברק״ל, זה פשוט בזיון. מ-6 שקלים ל-8 זה לא נורמלי. יש אנשים שנוסעים רק בתחבורה ציבורית ועכשיו אולי יחשבו פעמיים. התייקרות כזאת היא תוספת קבועה של עוד 100 שקל בחודש. פשוט עובדים עלינו בעיניים״.