הבנק האמריקאי Citigroup זיכה חשבון של אחד מלקוחותיו ב-81 טריליון דולר, כאשר התכוון לשלוח 280 דולר בלבד - לפני שעלו על הטעות הכלכלית המסיבית, כך פורסם בעיתון "הגארדיאן" הבריטי.

הטעות זוהתה רק לאחר ששני עובדים החמיצו אותה, ועובד שלישי תיקן אותה 90 דקות לאחר שעודכנה כבר בחשבון הבנק של הלקוח, כך דיווח הפייננשל טיימס. הטיימס גם מבהיר גם לא יצאו כספים מהבנק.

עסקה של כ-81 טריליון דולר היא כל כך עצומה עד שלא סביר שתעבור דרך מערכות של אף בנק. הסכום יהיה די והותר כדי לקנות את כל שוק המניות בארה"ב, כולל כל חברות הטכנולוגיה הגדולות. שוק המניות בארה"ב הוערך ב-62 מיליארד דולר בסוף 2024, לפי אתר Current Market Valuation.

שוק המניות. אילוסטרציה (צילום: Freepik)
שוק המניות. אילוסטרציה (צילום: Freepik)

הסכום יספיק גם כדי לקנות את כל הנכסים של אילון מאסק, האיש העשיר בעולם, יותר מפי 200. הונו מוערך ב-343 מיליארד דולר, לפי מדד המיליארדרים של בלומברג. נציין כי מלאי הכסף העולמי הוערך בכ-450 טריליון דולר על ידי UBS בשנה שעברה. העושר הכולל של בריטניה נאמד ב-16 טריליון דולר בשנת 2022.

דובר סיטיגרופ מסר ל"גארדיאן": "למרות שלא ניתן היה לבצע תשלום בסדר גודל כזה, מערכות הבילוש שלנו זיהו מייד את שגיאת ההזנה בין שני חשבונות. מערכות הבקרה המניעתיות שלנו היו עוצרות גם יציאה של כספים מהבנק".

"למרות שלא הייתה השפעה על הבנק או הלקוח שלנו, האירוע מדגיש את המאמצים המתמשכים שלנו להמשיך ולבטל תהליכים ידניים ואוטומציה של בקרות באמצעות השינוי שלנו".

זו לא הייתה הטעות הראשונה עבור סיטי, שספגה בעבר ביקורת על המערכות הפנימיות שלה. ב-2020 הבנק שלח בטעות 900 מיליון דולר לנושים של חברת הקוסמטיקה רבלון. נדרשו לבנק שנתיים של מאבקים משפטיים כדי להחזיר חלק ניכר מהכסף מכמה קרנות, והסאגה תרמה לעזיבתו של מנכ"ל סיטיגרופ הקודם, מייקל קורבט.

הבנק נקנס בשנה שעברה ב-61.6 מיליון ליש"ט בבריטניה, לאחר שבנקאי ניסה למכור מניות בשווי של 58 מיליון דולר במאי 2022. עם זאת, הסוחר מכר בטעות מניות בשווי 1.4 מיליארד דולר, מה שגרם ל"נפילת בזק" בבורסות המניות באירופה. הסוחר הלא מזוהה עבר על פני הודעות שגיאה מבלי לקרוא אותן.

הפייננשל טיימס דיווח כי סיטי חוותה עשר "כמעט טעויות" שונות בשווי של יותר ממיליארד דולר בשנה שעברה, תוך ציטוט של דוח פנימי. בשנת 2014, סוחר ביטל הזמנות למניות ב-42 חברות יפניות בשווי 67.78 טון ין (380 מיליארד ליש"ט) לפני שניתן היה לבצע אותן.