ח"כ מיקי לוי (יש עתיד), יו"ר הוועדה לביקורת המדינה, מבקר בחריפות את הממשלה על טיפולה ביוקר המחיה, ומכנס לצורך העניין ישיבה מיוחדת של הוועדה. הכינוס נעשה בעקבות ממצאים בנושא של מבקר המדינה ודוח מיוחד שכתב.
בישיבה צפויים להשתתף 25 איש, כולל נציגי משרד מבקר המדינה, משרד האוצר, משרד הכלכלה, רשות המיסים, המועצה לצרכנות, לובי 99, התאחדות התעשיינים ואיגוד לשכות המסחר.
בשיחה עם "מעריב" מסביר לוי כי "יוקר המחיה בישראל הוא קטסטרופלי. ישראל נמצאת במקום השני בעולם מבחינת יוקר המחיה אחרי שווייץ, והיא בדרך להפוך למדינה היקרה ביותר. אי אפשר לחיות, ואי אפשר ללכת לסופר".
לדבריו, "ניר ברקת הוא שר כלכלה כושל עם הסיסמה 'מה שטוב לאירופה, טוב לישראל'. הוא העתיק בצורה כושלת רפורמה של אורנה ברביבאי, שרת הכלכלה הקודמת. אנשים לא מבינים שמוצרים כגון מקררים, תנורים, כיסאות תינוק לרכב ומכונות כביסה, שקיבלו תו תקן אירופי, לא יחויבו בתו תקן ישראלי. צעד זה יוזיל במעט מוצרים אלה, אבל מה עם מחירי המזון, הקניות היומיומיות בסופר, חיי היומיום, הביטוחים לסוגיהם? חברות הביטוח מרוויחות הון עתק. מה עם עמלות הציבור בבנקים? לפי הדוחות הכספיים, לבנקים יש רווחים מטורפים על חשבון הציבור".
לוי, ששימש בעבר סגן שר האוצר, מבקר בחריפות גם את שר האוצר בצלאל סמטוריץ'. "אי אפשר רק 'כלכלה בעזרת השם'. יש לנו שר אוצר גרוע, שביומנו נחשף כי הוא משקיע בקושי רבע מזמנו בענייני משרדו".
עוד הוא מוסיף: "החוב החיצוני עומד על 1,250 טריליון שקל. הציבור לא יודע לקרוא מספרים כאלה. הנכדים של הנינים שלנו ישלמו את החוב החיצוני. הורדת דירוג האשראי של ישראל תגדיל את הריבית על ההלוואות, ומחיר הכסף יעלה. הרפורמות המוצעות על ידי האוצר במסגרת תקציב 2025 יחנקו את מעמד הביניים העובד והמשרת במילואים. התשלומים לביטוח לאומי יעלו, כך גם המים והחשמל. חוק ההסדרים המוצע הוא קטסטרופה".
לוי מזהיר כי "אם לא יבוצעו רפורמות שיחולו על כלל הציבור, ולא רק על הציבור העובד והמשרת בצבא, ולא יהיה שוויון ביציאה לעבודה ובשירות המילואים - ישראל תהפוך למדינה בנוסח דרום אמריקה. כבר היום יש מחסור ברופאים שברחו ובאנשי הייטק שעשו רילוקיישן. בבינה מלאכותית ישראל ירדה למקום התשיעי. קטר ההייטק שאחראי ל־48% מהיצוא נפגע קשות ועלול לא לעמוד בעומס. אני מודאג מאוד לגבי גורל הדורות הבאים".
בתוך כך, תקציב 2025, שטרם הגיע לדיון בכנסת, כולל כמה מהלכים שיעיקו על מצב השכירים ויהוו תוספת של כ־10,000 שקל לשנה למשפחת ממוצעת. למרות זאת, באוצר לא התייחסו עד היום לסוגיית יוקר המחיה.