בתעשייה האווירית בישראל נרשם גידול של כ־74% ברווח הנקי בתשעת החודשים הראשונים של שנת 2024 לכ‏־416 מיליון דולר, בהשוואה לכ־239 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד, שמשמעותו: תשעת החודשים הראשונים של שנת 2024 הרווחים ביותר בתולדות החברה. גידול ברווח הנקי לכ־122 מיליון דולר ברבעון השלישי של שנת 2024, בהשוואה לכ־74 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. 

יו״ר הדירקטוריון, עמיר פרץ, המציין עתה שלוש שנים בתפקיד בסימן שלוש השנים הטובות בתולדות התעשייה האווירית: ״בתקופה זאת הגענו להישגים חסרי תקדים עם פרויקטים פורצי דרך בשווקים אסטרטגיים בכל רחבי העולם. הישגים אלה אינם רק תוצאה של הצלחה טכנולוגית ועסקית, אלא עדות למחויבות הבלתי מתפשרת שלנו למצוינות".

עמיר פרץ, בועז לוי (צילום: התעשייה האווירית)
עמיר פרץ, בועז לוי (צילום: התעשייה האווירית)

גידול של כ־33% ב־EBITDA בתשעת חודשים הראשונים של שנת 2024 לכ‏־646 מיליון דולר, בהשוואה לכ־487 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד. ה־EBITDA ברבעון השלישי של שנת 2024 הסתכם בכ־195 מיליון דולר (המהווים כ־12.7% מהמכירות), בהשוואה לכ־158 מיליון דולר (המהווים כ־11.9% מהמכירות) ברבעון המקביל אשתקד.

גידול ברווח התפעולי בתשעת חודשים הראשונים של שנת 2024 לכ־431 מיליון דולר (המהווים כ־9.8% מהמכירות), בהשוואה לרווח תפעולי של כ־292 מיליון דולר (המהווים כ־7.5% מהמכירות) בתקופה המקבילה אשתקד. הרווח התפעולי ברבעון השלישי של שנת 2024 הסתכם בכ־121 מיליון דולר (המהווים כ־7.9% מהמכירות), בהשוואה לרווח תפעולי של כ־87 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד (המהווים כ-6.5% מהמכירות).

גידול ברווח הגולמי בתשעת החודשים הראשונים של שנת 2024 לכ־836 מיליון דולר (המהווים כ־19% מהמכירות), בהשוואה לכ־682 מיליון דולר (המהווים כ־18% מהמכירות) בתקופה המקבילה אשתקד. גידול של כ־23% ברווח הגולמי ברבעון השלישי של 2024 לכ־282 מיליון דולר (המהווים כ־18% מהמכירות), בהשוואה לכ־226 מיליון דולר (המהווים כ־17% מהמכירות) ברבעון המקביל אשתקד.

גידול של כ־13% בהיקף המכירות לכ־4,393 מיליון דולר בתשעת החודשים הראשונים של שנת 2024, בהשוואה לכ־3,873 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד. גידול של כ־16% במכירות החברה ברבעון השלישי של שנת 2024 לכ־1,541 מיליון דולר, בהשוואה לכ־1,333 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.

גידול של כ־22% בהוצאות המחקר והפיתוח (עצמי) בתשעת החודשים הראשונים של שנת 2024 לכ־212 מיליון דולר, בהשוואה לכ־174 מיליון
דולר בתקופה המקבילה אשתקד. הוצאות המחקר והפיתוח העצמי ברבעון השלישי של שנת 2024 הסתכמו בכ־81 מיליון דולר, בהשוואה לכ־65 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.

ב־10 ביוני 2024, אישר דירקטוריון התעשייה האווירית חלוקת דיבידנד בסכום של כ־155 מיליוני דולר. סכום זה ייחשב לעניין מדיניות רשות החברות הממשלתיות כחלוקה סופית בגין רווחי שנת 2023. החלטת הדירקטוריון כפופה לאישורן של רשות החברות והאסיפה הכללית והתשלום בפועל יבוצע לאחר תיאום בין יו"ר דירקטוריון החברה לבין מנהל רשות החברות באשר לחלק היחסי שייועד להשקעות בתשתיות החברה. נכון למועד הדוח, התקבל אישור רשות החברות וטרם התקבל אישור האסיפה הכללית. יתרות המזומנים והאמצעים הנזילים של החברה מסתכמים בכ־3.1 מיליארד דולר.

יו"ר התעשייה האווירית, עמיר פרץ, מסר: "אני מסכם את שלוש השנים הטובות ביותר של התעשייה האווירית מאז הקמתה. בהמשך להצלחות של השנים 2022 ו-2023, אנו מסכמים היום שלושה רבעונים של פעילות עסקית יוצאת דופן, שממשיכה את המגמה החיובית ומבססת את מעמד התעשייה האווירית כשחקן מרכזי בזירה העולמית. אני גאה במיוחד לסכם גם שלוש שנים בתפקידי, בהן הצלחנו לחזק את מעמדנו כעמוד תווך לאומי ובינלאומי. 

עמיר פרץ (צילום: אבשלום ששוני)
עמיר פרץ (צילום: אבשלום ששוני)

"בתקופה זו הגענו להישגים חסרי תקדים – שיא בצבר ההזמנות שעמד על כ-25 מיליארד דולר, עם פרויקטים פורצי דרך בשווקים אסטרטגיים בכל רחבי העולם. הישגים אלה אינם רק תוצאה של הצלחה טכנולוגית ועסקית, אלא עדות למחויבות הבלתי מתפשרת שלנו למצוינות. לאורך הדרך, היינו לא רק שותפים מרכזיים למערכת הביטחון בישראל – עם מערכות חדשניות המבטיחות את עליונותה הטכנולוגית – אלא גם הוכחנו מחויבות עמוקה לחברה הישראלית. יזמנו והשקענו במרכזי חדשנות בפריפריה, חיזקנו את הקשר עם הקהילות המקומיות, והשקענו בעתיד הטכנולוגי של ישראל באמצעות חינוך והכשרה לדור הבא, לצד שיתופי פעולה עם אקדמיות ומוסדות מחקר מובילים".

"מעבר לכך", הוסיף פרץ, "הרחבנו את נוכחותנו הבינלאומית, הגדלנו את מספר השווקים בהם אנו פועלים, והמשכנו לשרת למעלה ממאה מדינות בעולם. פעילות זאת אינה רק חיזוק הכלכלה והביטחון הלאומי, אלא גם תרומה משמעותית למעמדה המדיני של ישראל בזירה העולמית, במיוחד בתקופה זאת שבה היא מתמודדת עם אתגרים רבים.

כשאני מסכם את כהונתי, אני רואה חברה שממשיכה לצמוח, לחדש ולפרוץ דרך, תוך העמקת תרומתה לכלכלה, לחברה ולביטחון של מדינת ישראל. התעשייה האווירית אינה רק חברה עסקית מצליחה; היא סמל לאומי המייצג את הערכים והיכולות הטובים ביותר של ישראל. אני גאה במה שהשגנו ומאמין כי אנו עומדים בפני עתיד מזהיר עוד יותר".

מנכ"ל התעשייה האווירית, בועז לוי, המשיך: "אנו גאים להציג, גם בתום הרבעון השלישי של השנה, תוצאות כספיות יוצאות דופן המשקפות את מגמת הצמיחה וההתרחבות של התעשייה האווירית, גם בשירותה של מערכת הביטחון הישראלית וגם לטובת מגוון לקוחותיה בכל רחבי העולם. 

היקפו חסר התקדים של צבר ההזמנות, מהווה ביטוי מוחשי ליכולותיה של התעשייה האווירית בהווה, ולא פחות מכך – לשנים שעוד ניצבות בפתח. דווקא בתקופה מורכבת זאת, שבה מדינת ישראל מתמודדת עם מלחמה רב־זירתית ומערכות התעשייה האווירית משמשות להגנה על המדינה, התוצאות העסקיות שאנו מציגים מבטאות נדבך נוסף של כלכלת המדינה. 

"החוזים רחבי ההיקף שעליהם חתמנו עם לקוחותינו בחו"ל, מצביעים על הקשר האמיץ ועל ההכרה בעליונות הטכנולוגית של ישראל למרות תקופת המשבר שבה היא נתונה, בהמשכיות שרשרת האספקה ובקיום הקשרים הבינלאומיים. 

עמיר פרץ ואולף שולץ בתערוכה ILA ברלין (צילום: דוברות התעשייה האווירית)
עמיר פרץ ואולף שולץ בתערוכה ILA ברלין (צילום: דוברות התעשייה האווירית)

"במקביל לפעילות העסקית הענפה של החברה, אנו עוסקים בפיתוחים טכנולוגיים חדשניים ופועלים לרווחת תושבי המדינה באופן המבטא מעורבות ואחריות חברתית. במסגרת זאת, הקמנו מפעל חדש באופקים המצטרף למפעל היבשה שחנכנו בבאר שבע ולמיזמי חדשנות שונים בדרום הארץ, אשר יתרמו ויועילו לחיזוק חוסנם של תושבי מדינת ישראל".