המע"מ עומד לעלות ב־1 בינואר 2025 בשיעור של 1% – מ־17% ל־18%, וזאת כבר עובדה מוגמרת. לקוחות המעוניינים להגן על עצמם מפני עלייה זו ולחסוך 1% מסכום העסקה (והדבר בולט במיוחד ברכישת דירות חדשות) מוזמנים לשלם עבור העסקה, ככל שניתן, את מרבית הסכום.
למשל, בקניית דירה חדשה בשווי שני מיליון שקל שווה לשקול להקדים את התשלומים, לדרוש שהשינוי במע"מ לא יחול על הקונה, וכך לחסוך את עליית המע"מ. אפשר להימנע מתשלום נוסף גם בניסוח המשפטי של החוזה ולהתנות מראש שהתשלום כולל מע"מ.
יש חברות המנסות לעקוף את המכשול ולספוג את עליית המע"מ דרך מבצעים לקונים של "מע"מ בחינם", המבטיחים פטור מתשלום מע"מ נוסף אם זה יעלה. דוגמה בולטת מהשבוע היא חברת שיכון ובינוי נדל"ן. ההטבה נוגעת לפרויקטים נקודתיים כמו פרי מגדים. גינדי שוקלת מבצע דומה.
גם בשוק המכוניות צפויה עלייה במע"מ. מי שקונה היום רכב חדש בשווי של 150 אלף שקל יכול לחסוך תשלום תוספת מע"מ של 1,500 שקל אם יתכנן נכון את הקנייה. יבואני המכוניות מתנים בעת הקנייה את סכום התשלום הסופי בהתאם למע"מ במועד הקנייה.
לכן מי שמזמין מכונית מדגם 2024 ומשלם את מלוא הסכום, חוסך לעצמו את תשלום עליית המע"מ. ייתכן שהוא חוסך בכך אלמנט נוסף, שהוא התייקרות אפשרית של המכונית אם מדובר בשנת הדגם 2025.