שר התיירות חיים כץ מתנגד לתוכנית משרד האוצר להפעלת התוכנית המכונה "דיבידנד מוטב", שתאלץ חברות לחלק דיבידנד מתוך הרווחים שצברו. ל"מעריב" נודע כי כץ הביע את עמדתו במהלך דיון בוועדת השרים לענייני חקיקה שהתקיים אתמול – והצביע נגד.

במסגרת התוכנית המדוברת נקבע כי חברה שלא תחלק את הדיבידנד במהלך 2025, תיאלץ לשלם היטל מיוחד של 2% על המזומן שלא חולק, מה שלדברי כץ עלול לפגוע בפעילות החברות ובתוכניות ההשקעה שלהן. השר סבור כי במקום לאלץ את החברות לחלק דיבידנד, יש לעודד אותן לבצע את החלוקה באמצעות תמריצי מס.

התמריץ העיקרי, שמומלץ גם במשרד ראש הממשלה, הוא לעודד חלוקת רווחים צבורים באמצעות הפחתת מס המשיכה מ־30% ל־25%. כך ניתן יהיה לצבור הכנסות של 20־30 מיליארד שקל. ההצעה נתקלה עד היום בהתנגדות חריפה של משרד האוצר, שראה בה הצעה לא שוויונית הפוגעת בחברות שפעלו כדין.

התנגדותו של שר התיירות הייתה יוזמה עצמאית והיא אינה מתואמת עם משרד ראש הממשלה. הכנסות המדינה בגין שינוי משטר המס בנושא אמורות להסתכם בכ־10 מיליארד שקל. אולם למרות התנגדותו של כץ ההצעה בוועדת השרים אושרה, ותובא לקריאה ראשונה בכנסת בשבוע הבא.

לעמדתו של שר התיירות יש חשיבות עצומה. הוא בעל עוצמה פוליטית בליכוד וכבר הצליח לטרפד בממשלה את ההצעה לביטול הטבת המע"מ על תיירות נכנסת.