בסקירות תחילת השבוע של אנליסטים הובעה ההערכה הרווחת שלפיה ריבית בנק ישראל לא תרד בשבוע הבא ותמשיך לעמוד על 4.5% לשנה. אולם בניגוד להערכות בשבועות האחרונים, היא גם לא תעלה. מדד אוקטובר, שפורסם בסוף השבוע, עלה בשיעור מתון יחסית של 0.5%.
סקירת יוני פנינג, האנליסט של בנק מזרחי טפחות, מספקת הערכה מעניינת במיוחד מבין כולם, ולפיה "המדד תאם את ציפיותינו והותיר את האינפלציה על 3.5% לשנה. ייתכן שהמדד ייגרר לסביבת 4% לשנה אחרי העלאת המע"מ, ולכן ספק אם נחזור ליעד האינפלציוני לפני סוף 2025".
במזרחי טפחות מסייגים את סקירתם לאחר ניתוח סעיפי המדד ואומרים כי "התפלגות הסעיפים מאוד דפלציונית, בעיקר כשזוכרים שמדובר בחודש של ההסלמה הביטחונית המשמעותית ביותר, בתוספת עונתיות החגים שנכנסה כולה למדד. מחירי הטיסות עלו החודש ב־17.2%, שהוסיפו למדד יותר מ־0.32%. המחירים כעת גבוהים מאוד, בייחוד אם משקללים לאמירה הזו פרמטרים כמו שער הדולר או מחירי הנפט. סביר שנראה תיקון במחירים עוד לפני שיפור המצב הביטחוני".
בניתוח סעיפים משמעותיים נוספים נכתב: "קשה להעריך בשלב הזה מתי נראה ירידה עונתית בקטגורית המזון, לאור המבנה התחרותי בענף. רכיב הדיור נותר ללא שינוי, ומדובר בפעם הראשונה מפברואר. השכירות למחדשי החוזים עלתה ב־2.2% לשנה - נתון שפל של ארבעה חודשים".
בבנק מזרחי טפחות מסכמים את הסקירה: "ההשלכות לעתיד הן מהותיות מאוד מהבחינה הזו, ועשויות למתן את החששות האינפלציוניים של בנק ישראל בהודעות הריבית הבאות".