מחירי המים בישראל צפויים לעלות החל ב-1 בינואר 2025 בשיעור של 3.4%. לפי הודעת רשות המים שפורסמה היום (שני), מדובר בהעלאת תעריף אחידה עבור הצרכן הביתי, המסחר והתעשייה וכן למגזר החקלאי.

על פי ההודעה, משמעות שינוי התעריפים על משפחה ממוצעת בת ארבע נפשות הצורכת כ-16 מ"ק מים לחודש בעלות של כ-122 ש"ח, הוא גידול בעלות בסך של כ-5 ש"ח לחשבון המים והביוב החודשי, שיעמוד מעתה על כ-127 ש"ח לחודש ללא מע"מ.

ברשות המים נימקו את עליית התעריף בכך ש"כ-70% מהמים המסופקים לצרכי השתייה בישראל מיוצרים על ידי מתקני התפלת מי ים שהפקתם הינה יקרה יותר ממקורות מים טבעיים.

לצד זאת, יש גידול בעלויות משק המים הנובעות מהשקעות של חברת מקורות, עדכון עלויות מתקני טיפול בשפכים, ותשלומים נוספים הנדרשים כחלק מהמשך היערכות לקליטת מי הים המותפלים".

בדיון שהתקיים בשבוע שעבר בוועדת הכלכלה בכנסת, הצהיר שר החקלאות אבי דיכטר כי לו ולשר האנרגיה "יש כוונה ברורה לא לאשר את התייקרות מחיר המים".

"כשהמדינה רוצה לשמר את הקשר עם ירדן היא יודעת לספק לה 60 מיליון קוב מים מהכנרת במחיר של 60 אגורות לקוב, וכשהמדינה מחליטה שהיא רוצה לגדול בשליש בתוצרת חקלאית היא צריכה להבין שהובלת המים זה מרכיב משמעותי ולקחת חלק במשימה. הרעיון הוא לעשות יותר חקלאות עם מה שיש".

"העלאת תעריפי המים בעיצומה של מלחמה מהווה צעד שגוי מיסודו, שעלול להחריף את המשבר הכלכלי ולפגוע בחוסנו של המשק הישראלי בשעה קריטית זו", אמר נשיא התאחדות התעשיינים, ד"ר רון תומר, "היינו מצפים שדווקא הממשלה תוביל בדוגמה אישית ותפעל למציאת פתרונות התייעלות במשק המים, במקום להכביד על התושבים והעסקים, וזאת בהתאם להתחייבות ראש הממשלה מ-19.10.22 להקפאת "מחוללי האינפלציה" ובהם תעריף המים. על כן אנו פונים בקריאה דחופה לשר האנרגיה, אלי כהן, להתערב לאלתר ולעצור את יישום ההחלטה. בעת הזו, כשהמשק זקוק ליציבות ותמיכה לנוכח אתגרי המלחמה".