״המצב במשק מחייב זהירות בהתנהלות, על אף חוסנה של הכלכלה. נדרשים צעדים נחושים של הממשלה כדי לעודד צמיחה בת־קיימה״, אמר אתמול (שני) מנכ״ל בנק דיסקונט אבי לוי עם פרסום דוחות הבנק לרבעון השלישי.

לדבריו, ״תוצאות הבנק משקפות את הצמיחה לכל רוחב הקבוצה, ומדדים פיננסיים חזקים מעידים על איתנות הקבוצה״, זאת לאחר שבנק דיסקונט הציג דוחות כספיים מצוינים.

רווחי הבנק ברבעון השלישי זינקו ב-39.2% ל-1.4 מיליארד שקל. הרווח מהווה תשואה של 14.9% על ההון שהסתכם ב-32 מיליארד שקל. עם זאת, את תשעת החודשים הראשונים של השנה סיים הבנק ברווח של 3.23 מיליארד שקל, ירידה של 1.3% ברווח.

השיפור ברווחיות מוסבר בין השאר על ידי ירידה תלולה בהפרשה לחובות, שגבייתם מוטלת בספק, מ-596 מיליון שקל ל-274 מיליון שקל. גורם נוסף הוא שיפור ברווחיות התפעולית ועלייה ברווחי המימון.

בזכות העלייה ברווח, מחלק הבנק דיבידנד של 341 מיליון שקל במזומן (30%) ועוד 10% באמצעות רכישה עצמית של מניות. הבנק מנהל מגעים מתקדמים למכירת 15% ממניות דיסקונט ניו יורק לקרן ההשקעות ג׳לטין. בנוסף, הוא העלה הילוך במגעים למכירת השליטה בחברת כרטיסי האשראי כאל.

בנק הפועלים בניהול ידין ענתבי הרוויח ברבעון השלישי 1.9 מיליארד שקל, בהשוואה ל-1.67 מיליארד שקל בתקופה המקבילה אשתקד. הרווח מהווה תשואה של 13.6% על ההון שהסתכם ב-57.2 מיליארד שקל.

את תשעת החודשים הראשונים של 2024 סיים הפועלים ברווח של 6.1 מיליארד שקל, בהשוואה לרווח של 5.6 מיליארד שקל בתקופה המקבילה אשתקד. הבנק יחלק דיבידנד של 512 מיליון שקל, המהווה 40% מהרווח הנקי.

השיפור ברווחי הפועלים מוסבר בין השאר על ידי ירידה בהיקף ההפרשה לחובות בעייתיים, מ-662 מיליון שקל ל-406 מיליון שקל. בנק לאומי יפרסם היום את דוחותיו הרבעוניים, ובנק מזרחי טפחות ביום חמישי. גם בנקים אלה צפויים להציג שיפור ניכר ברווחיות.