כנס ICI לחדשנות בקרדיולוגיה נפתח עם יותר מ-1,200 נרשמים.  העניין בחדשנות בקרדיולוגיה מורגש הייטב בכמות הנוכחים שבאו ללמוד מהארץ ומהעולם.

השתלות מסתמים חדשניים, תיקון מום מולד ללא ניתוח לב פתוח והחיישן החכם בלב לראשונה מול קהל

במכון הצנתורים של המערך לקרדיולוגיה בבילינסון בראשות פרופ' רן קורנובסקי מקבוצת כללית, יבצעו בשידור חי 5 פעולות אשר מהוות את הסטנדרט הטיפולי הגבוה והחדשני ביותר בעולם ברפואת הלב. צנתור בערות: ד"ר עמוס לוי וד"ר גרגורי גולובצ'ינר, ביצעו סגירה בצנתור של אזנית העלייה השמאלית של הלב של מטופל, למניעת היווצרות קרישים וסיכון לאירוע מוחי. הפעולה התבצעה כשהמטופל בהכרה ותחת הדגמה של הלב בצנתור ובסונאר תוך לבבי, כאשר במרבית המקרים עושים זאת תחת הרדמה מלאה.

החיישן החכם שמדווח מהלב: פרופ' ליאור פרל וד"ר אביב שאול, ניטרו את לחץ הדם בתוך הלב של מטופל שנמצא בביתו בעזרת החיישן החכם v-LAP של חברת וקטוריוס טכנולוגיות הישראלית, שמושתל בלב ונותן בזמן אמת לרופאים בבית החולים נתונים על מצבו בתשדורת מתוך ליבו של המטופל. בפעם הראשונה בעולם התבצעה בדיקת הנתונים מול הקהל הרחב.

דור חדש של מסתמים: פרופ' ליאור פרל וד"ר פבלו קודנר השתילו בשידור חי את מסתם EVOLUTE FLEX  של חברת מדטרוניק. פרופ' גיא ויטברג וד”ר יעלה טלמור־ברקן השתילו בשידור חי מסתם מסוג NAVITOR גדול במיוחד של חברת אבוט. שני המסתמים הם מהדור החדש המושתלים בצנתור במסתם הראשי של הלב.

הבשורה למטופלים עם מום לב נפוץ: ד"ר שמעון קולקר וד"ר רפאל הירש מיחידת מומי לב במבוגרים בבילינסון, לצד ד"ר אלחנן ברוקהיימר, מנהל יחידת הצנתורים בשניידר, ביצעו השתלה של המסתם החדשני "הארמוני" של חברת מדטרוניק למטופלים שמבחינה אנטומית עורק הריאה שלהם מאוד גדול כחלק מהמום והמסתם הריאתי שלהם אינו פועל בצורה תקינה ("טטרולוגיה על שם פלו"). עד כה מטופלים אלה נאלצו לעבור ניתוח לב פתוח (לרוב אף ניתוח חוזר חוזר) והשימוש במסתם בצנתור, פעולה שנעשתה לראשונה בבילינסון, משנה את התמונה עבורם באופן דרמטי

"פרופ חיים לוטן ופרופ רפי ביאר"- קיבלנו פניות מקיר אל קיר עד כמה חשוב שאנו מקיימים את פרויקט הדגל של ICI בימים של מלחמה ואי יציבות איזורית. ידידים מכל העולם התגברו על האתגרים בטיסות והצביעו ברגליים כאן אצלינו בישראל- מצרפת, איטליה, גרמניה, אנגליה, פולין, ארה״ב ומדינות נוספות.