ענקית הפינטק והתשלומים הבינלאומיים Airwallex, בעלת פלטפורמה גלובלית לתשלומים ושירותים פיננסיים שנכנסה לשוק הישראלי בשנה שעברה, מקדמת קהילת נשים בכירות ומובילות בתחום הפיננסים, במטרה לתמוך בנשות מקצוע בתפקידי פיננסים ולקדם את השתלבותן בתפקידי מנהיגות בענף. האירוע הראשון של Airwallex  לקהילה התקיים בשיתוף עם תוכנית Woman2Woman מבית עמותת בוגרי 8200, ואירח דמויות מובילות מתעשיית הפיננסים במטרה להוות פלטפורמה להשראה, מנטורינג ויצירת רשת קשרים מקצועית לנשות התחום.

קהילת הנשים החדשה מיועדת לנשות מקצוע בתפקידי מפתח בתחום הפיננסים, הכוללים מנהלות כספים (CFOs), סמנכ"ליות כספים (VP Finance), סמנכ"ליות תשלומים (VP Payments), חשבות, גזברות, מנהלות תחום תשלומים (Head of Payments), דירקטוריות פיננסים (Directors of Finance) ומנהלות מחלקות פיננסיות נוספות. הקהילה פונה לנשים ממגוון רחב של ארגונים, בעלי התנהלות פיננסית חוצת גבולות, החל מחברות סטארט-אפ, דרך חברות טכנולוגיה וביטוח, ועד תאגידים בינלאומיים וסקטור ההון סיכון.

באירוע "נשים בפיננסים", שנערך במשרדי Mindspace בתל אביב, השתתפו בכירות מעולמות הפיננסים וההשקעות, ששיתפו מניסיונן האישי וסיפרו על האתגרים וההצלחות שלהן בדרכן לצמרת. ההרצאה המרכזית הועברה על ידי ענת גואטה, לשעבר יו"ר הרשות לניירות ערך, שקיימה שיחה אישית עם נעה גסטפרוינד, מנהלת פיתוח עסקי ב-Airwallex ישראל והמזרח התיכון. לאחר מכן התקיים פאנל בהנחיית קרן הרשקוביץ, מנהלת הכספים הראשית ב-Panorays ומייסדת משותפת של תוכנית Woman2Woman ובהשתתפות דמויות מובילות דוגמת הילה שוורצזורגן, סמנכ"לית כספים ב-RiseUp, נילי סר ראובן, סמנכ"לית כספים בכירה ב-CyberArk, יעל אלעד, שותפה בקרן Aleph VC וגילי חן-שליטא, סמנכ״לית כספים ותפעול ראשית ב-Mindspace.

הפאנל התמקד בנושאים של פריצת גבולות בתחום הפיננסים, תוך שיתוף סיפורים אישיים של המשתתפות, על הדרך שבה הן מתמודדות עם מגבלות וחסמים בתחום. הדיון עסק באתגרים כמו גבולות בין שווקים, חסמים לאימוץ טכנולוגיות חדשות ותקרות זכוכית, וסקר את הדרכים בהן מנהיגות פועלות לשנות את פני הענף וליצור השפעה חיובית על הארגונים בהן הן פועלות. המשתתפות שיתפו מהניסיון האישי שלהן ודנו בשאלות כמו: מה יישאר כפי שהוא בקרב מנהיגות נשיות, מה עשוי להשתנות ומה יכול לשנות את פני התעשייה לחלוטין.

נעה גסטפרוינד, מנהלת פיתוח עסקי ב-Airwallex ישראל והמזרח התיכון, ציינה: "מחקר גלובלי שנערך על ידי BCG מצביע על ייצוג נמוך של נשים בתפקידי הנהגה בתחום הפיננסים. למרות שקיים איזון מגדרי בתפקידים זוטרים בתחום הפיננסים, נשים מחזיקות רק בשליש מהמשרות הבכירות, כאשר רק 13% מהחברות מעסיקות נשים בעמדת CFO. הפער המגדרי מוסבר על ידי גורמים כמו חוסר מחויבות מספקת לגיוון, היעדר דמויות מופת נשיות, והיעדר פרקטיקות של הכללה. המצב בישראל לא שונה מהרבה מכפי שמתואר במחקר הגלובלי, שמדגיש כי הגדלת מספר הנשים בתפקידי הנהגה בתחום הפיננסים יכולה לשפר את החדשנות, החוסן והביצועים הכלכליים, וממליץ לחברות להשקיע בגיוס, שימור וקידום נשים בתפקידים אלה".

גסטפרוינד הוסיפה: "כחברה שמובילה חדשנות ופריצת גבולות בתחום הפיננסים, אנחנו גאות להשיק אירוע עבור קהילת נשים ייחודית בישראל. מטרתנו היא להעניק לנשות מקצוע בתחום הפיננסים הזדמנות לשתף ידע, ללמוד מנשים מובילות ולהתחבר לרשת תומכת שתסייע להן להתקדם. המטרה בסופו של דבר היא לספק מסגרת תמיכה והשראה לנשים בתפקידי ביניים ובתפקידים בכירים, ולסייע לנשות הפיננסים לצמוח לעמדות הנהגה בכירות בתעשייה הפיננסית ולייצר שינוי תודעתי ופריצת גבולות".

''לאורך הקריירה שלי, פגשתי לא מעט נשים מוכשרות שהתקשו להגיע לעמדות מפתח, לא בגלל חוסר יכולת, אלא בגלל מכשולים מבניים ותרבותיים",  אמרה ענת גואטה, לשעבר יו"ר הרשות לניירות ערך. "אני מאמינה שבכדי לראות שינוי אמיתי, אנחנו חייבים לשלב בין תוכניות כמו Woman2Woman, שמייצרות רשתות תמיכה והכשרה משמעותיות, לבין מחויבות עמוקה מצד ארגונים דוגמת חברת Airwallex.  זה אומר לא רק לדבר על גיוון, אלא לוודא שיש מנגנונים שמזהים פוטנציאל נשי מוקדם, מעניקים לו הזדמנות להתפתח ודואגים להכללה אמיתית סביב שולחן ההנהלה. בעיני, התפקיד שלנו כמנהיגות הוא לא רק לטפס בעצמנו, אלא גם להושיט יד לאחרות כדי שיטפסו יחד איתנו".

יוליה בסן, מנהלת תוכנית Woman2Woman מבית עמותת בוגרי 8200, אמרה: "בתעשייה שבה החלטות ניהוליות מעצבות את הכלכלה הגלובלית, לתכנית מנטורינג כמו Woman2Woman ישנו תפקיד מכריע. מזה עשור אנו מפעילות תוכניות מנטורינג לקידום נשים לתפקידי ניהול ומפתח בכלכלה הישראלית, אנחנו מחברות נשים בעולמות הפיננסים לרשתות מקצועיות חזקות, מציידות אותן בכלים משמעותיים ומאפשרות להן לצמוח לתפקידי מפתח ולנווט בהצלחה אתגרים מורכבים".

ברבעון הראשון של 2024, הכנסות Airwallex בישראל צמחו בשיעור שנתי של 129% ונפח הטרנזקציות גדל ב-51%. נכון לאוגוסט השנה, Airwallex העולמית עיבדה טרנזקציות בנפח של יותר מ-100 מיליארד דולר בשנה, עלייה של 73 אחוזים משנה לשנה. Airwallex ממשיכה לרשום גידול בנפחי הפעילות בכל המוצרים שלה, כולל סליקה, מט"ח, העברות והנפקות כרטיסים, תשלומים מוטמעים (embedded finance), וקצב הכנסות שנתי (annual run rate) של כ-500 מיליון דולר. הישגים אלו מגיעים לאחר שהחברה עברה לתזרים מזומנים חיובי בסוף 2023 – תוצאה של התאמה מוצלחת של מוצריה לשוק, תשתית גלובלית ענפה והתרחבות מתמדת לשווקים נוספים.

חברת Airwallex נוסדה בשנת 2015 במלבורן שבאוסטרליה והיא אחת החברות בעלות קצב הצמיחה המהיר ביותר בעולם בתחום התשלומים והתשתיות הפיננסיות. שווי החברה הוא 5.6 מיליארד דולר והיא גייסה יותר מ-900 מיליון דולר מכמה מחברות ההשקעה המובילות בעולם, ביניהן Sequoia, DST Greenoaks Capital, Salesforce Ventures, Lone Pine Capital ו-iVentures 1835 (ANZ Bank). חברת Airwallex מעסיקה 1,600 עובדים ב-23 משרדים ברחבי העולם ובכוונתה לגייס עובדים נוספים בישראל ובמזרח התיכון.