שר האוצר בצלאל סמוטריץ׳ הורה לאנשי משרדו לפעול לביטול דמי ההיתר של עובדים זרים בענף הבנייה במקביל להגדלת היקף מכסת עובדים שיגיעו במסגרת B2B.

לדבריו, "מטרת הצעד היא להאיץ את הפעילות בענף ולחזק את איתנות ענף הבנייה. ביטול דמי ההיתר יביא להפחתת התשלום שיחויבו המעסיקים עבור העסקת עובדים זרים בהיקף של למעלה מ-60%".

"הצעד צפוי לתרום להאצת קצב הגעת העובדים הזרים לענף הבנייה לישראל באופן משמעותי, לקצר את משך הבניה ולהביא להתחלות בנייה נוספות", נמסר.

פרויקט בנייה (צילום: אלוני מור)
פרויקט בנייה (צילום: אלוני מור)

"זהו צעד חשוב ונכון לעידוד הכנסת עובדים זרים לישראל", אמר סמוטריץ׳, "ביטול דמי ההיתר בסכום של 13,620 ש״ח לכל עובד הוא משמעותי וידחוף קדימה את תחום הבנייה בישראל שעובר תקופה מאתגרת מאז פרוץ המלחמה. אינני מוכן עוד להעלמת העין ולחזרה לכניסה מאסיבית של פלסטינים לישראל- זה לא נכון בטחונית, לאומית, וכלכלית".

כזכור, בריאיון לבלומברג, הצהיר סמוטריץ׳ כי 160,000 העובדים הפלסטינים שכניסתם לישראל מהרצועה נאסרה לאחר 7 באוקטובר - לא ישובו. זאת בניגוד לעמדתם של רבים, כולל נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון, שסבורים שהדבר קריטי לשיקום ענף הבנייה והנדל"ן. "זו תהיה שנה או שנתיים קשות, אבל בסופו של דבר – הענף יחזור עם טכנולוגיות בנייה טובות ופרודוקטיביות יותר", אמר.

״זהו צעד נכון של שר האוצר ואני מברך אותו על כך", אמר נשיא התאחדות הקבלנים בוני הארץ, ראול סרוגו, "הנושא עלה בפגישותינו האחרונות בהן הוא הבין את המצוקה והחסמים הגדולים בהם נתקלים תאגידי כוח האדם בהבאת עובדים זרים, מה שמקשה על השלמת מכסת העובדים שנוצרה עקב הסגר לעובדים פלשתינאים. אכן, הממשלה צריכה לעשות יותר למען ענף הבניה, שהוא הקטר של הכלכלה וזה שיחלץ את מדינת ישראל מהמשבר הכלכלי בעקבות המלחמה, בדיוק כמו שעשה לאחר הקורונה״.