מנכ"ל משרד האוצר שלומי הייזלר מאותת בימים האחרונים למקורביו על כוונתו לפרוש בקרוב מתפקידו, כך נודע ל"מעריב". המסרים שהוא מעביר לאנשים שאיתם הוא משוחח הם: "נמאס לי", "לא מסוגל יותר" ו"מיציתי את עצמי בתפקיד". במערכת הפוליטית וגורמים במשרד האוצר עומדים על כך שפרישתו של הייזלר לא נבעה מחוסר הצלחתו לקדם את עמדותיו המקצועיות, אלא מסיבות אישיות-רפואיות.

נזכיר כי בהיעדר נציב שירות המדינה אי אפשר לקיים הליך מינוי מנכ"ל חדש. במצב זה ניתן למנות רק ממלא מקום לשלושה חודשים, באישור היועמ"שית. 

מנכ''ל האוצר מתפטר (צילום: מעריב)
מנכ''ל האוצר מתפטר (צילום: מעריב)

כפי שפורסם הבוקר במעריב, מסרים שהועברו אינם מקריים, והם חזרו על עצמם מספר פעמים. הייזלר נחשב למנכ"ל אוצר מוחלש, שאינו מצליח לקדם את עמדותיו המקצועיות ולספק מטריית הגנה לבכירי הדרג המקצועי באוצר, ובראשם היועץ המשפטי אסי מסינג והממונה על התקציבים יוגב גרדוס.

לפני מספר חודשים, בשיא ההתקפות של שר האוצר בצלאל סמוטריץ' נגדם, ציפה הייזלר לשיחת התנצלות או הבהרה מצד שר האוצר, אבל זו לא הגיעה. להפך, סמוטריץ' רק החריף את התבטאויותיו נגד בכירי האוצר, והבהיר שהיה שמח לראות לפחות את חלקם בדרך החוצה.

בראש רשימת המועמדים להחלפת הייזלר ניצב יוגב גרדוס, שרק אתמול הציע לו סמוטריץ' להקים מפלגה כדי לקדם את האג'נדה שלו. אחריו, בהפרש קטן, נמצא אסי מסינג, בשל כניסתן לתוקף של הוראות הגבלת הכהונה של יועצים משפטיים. על תפקידו של מסינג כבר מפנטז מקורבו של השר עו"ד יוראי מצלאווי.

יוגב גרדוס (צילום: נועם ריבקין פנטון, פלאש 90)
יוגב גרדוס (צילום: נועם ריבקין פנטון, פלאש 90)

פרישתם של אלה ושל המנכ"ל תשלים את סבב המינויים של בכירי האוצר בכהונת סמוטריץ'. עיקר הבעיה של מנכ"ל האוצר היא שבניגוד למנכ"לים שקדמו לו בתפקיד, כמו רם בלניקוב או שי באב"ד, שהתעמתו לעיתים עם השר, הייזלר אינו דעתן. הוא ממעט להשמיע את עמדותיו המקצועיות בתקשורת ומתקשה לקדם את האג'נדה המקצועית שלו.

המשך כהונתו בתפקיד נוח לשר האוצר, ששוהה במשרד האוצר יומיים בשבוע. אפילו לתפקידו הנוכחי במשרד האוצר הוא נקלע במקרה. כהונתו בתפקידים בכירים במשרד הפנים, ובהם הממונה על הטאבו, הופסקה עם מינוי שר פנים מטעם ש"ס. אז הוצע לו תפקיד המנכ"ל על ידי סמוטריץ'. הוא התלבט לא מעט, ובסופו של דבר השיב בחיוב.

בשנתיים האחרונות חווה הייזלר אירועים תקציביים ואתגרים מקצועיים יוצאי דופן. לפני כארבעה חודשים זה גם ניכר במצב בריאותו. בתגובה לפניית "מעריב", לא הכחיש הייזלר את הידיעה, אבל באמצעות דוברת האוצר הבהיר שהוא לא מתכוון להתייחס לשמועות. 

בשעות הצהריים אישר משרד האוצר את פרסום והוציא הודעה לפיה מנכ"ל משרד האוצר, מר שלומי הייזלר, ביקש משר האוצר, מר בצלאל סמוטריץ', לסיים את תפקידו בחודש ינואר הקרוב, עם אישור תקציב המדינה לשנת 2025, וזאת עקב נסיבות אישיות דחופות.

עוד נכתב בהודעה כי במהלך השנתיים המאתגרות אחרונות בהן כיהן הייזלר כמנכ"ל האוצר, הוביל הייזלר 5 תקציבי מדינה, קידם חתימת הסכמי מסגרת רבים, ובכלל זה הסכמים עם ההסתדרות הכללית, ארגון הרופאים וארגוני המורים, הוביל את הרפורמה למיסוי רווחים לא מחולקים, וקידם החלטות ממשלה לתקצוב צרכי משפחות החטופים, צרכי המפונים, מתווי הסיוע לעסקים, תוכניות שיקום הצפון והדרום בנושאי הביטחון, ותגמול  משרתיי המילואים.

שר האוצר בצלאל סמוטריץ׳: ״שלומי הייזלר הוא איש מקצוע מהמעלה הראשונה שניהל את משרד האוצר באחת התקופות המאתגרות ביותר שידעה מדינת ישראל. הייזלר העביר 5 תקציבים וניצח במלאכת מחשבת על המשרד על כל אגפיו. אני מודה לשלומי הייזלר על עבודתו ועשייתו למען מדינת ישראל, הוא נכס לשירות הציבורי ולמדינת ישראל ואין לי ספק שימשיך לרתום מיכולותיו הפנומנליות למען מדינת ישראל". 


מנכ״ל משרד האוצר שלומי הייזלר: "נכנסתי לתפקיד החשוב בחרדת קודש, באחת התקופות המאתגרות שידעה המדינה והחברה בישראל. 
לאחר שנתיים, אחרי שהמלחמה העצימה הסתיימה, התושבים יכולים לשוב לבתיהם בצפון ובדרום, ולאחר שהתקציב כולל רפורמת הכלואים עובר בכנסת, בשל נסיבות  אישיות, ביקשתי משר האוצר לסיים את תפקידי. אני מודה  לשר האוצר על האמון שנתן בי לכהן כמנכ"ל משרד האוצר, ועל הזכות הגדולה שנפלה בחלקי לשרת את מדינת ישראל בתפקיד חשוב ומשמעותי זה. פגשתי אדם שמסירותו העצומה לעם ישראל ולמדינת ישראל תמיד בבסיס החלטותיו, ואני מודה על ההזדמנות לעבוד יחד לטובת מדינת ישראל וכלכלתה. עבדתי עם שר האוצר יד ביד ואני מיצר מאוד על האילוץ לסיים את תפקידי כעת, אני בטוח שבע"ה דרכנו עוד ייפגשו בהמשך".

סייעו בהכנת הכתבה: אנה ברסקי וליעם אדיב.