53% מהישראלים אינם מרוצים ממצבם הפיננסי, ו-46% מודאגים מיכולתם לשלם את ההוצאות השוטפות – כך עולה מהסקר השנתי של המרכז לצמיחה פיננסית של בנק הפועלים. ממצאים הסקר מגיעים כשברקע כניסתן לתוקף של הגזרות הכלכליות הרבות וגל ההתייקרויות במשק. הסקר נערך כדי לבחון את מצבם הפיננסי ותחושת הביטחון הכלכלי בקרב הציבור.
בין היתר, נבדקו המעקב אחר הוצאות והכנסות, שביעות הרצון מהמצב הפיננסי, היכרות עם פרטי החשבון והפנסיה, השפעת המצב על הוודאות הכלכלית והנכונות לקחת סיכונים בהשקעות.
68% מהנשאלים מעידים שהם מתקרבים למסגרת האשראי שלהם, ו-23% העידו כי יש להם יותר מדי חובות. גם הביטחון של הישראלים ביכולתם לשלם את הוצאותיהם השוטפות ירדה כאמור, וניצבת על 46%, בעוד בחברה הערבית הביטחון מתערער עוד יותר – ועולה ל-64% מהנשאלים.
בעקבות המלחמה, הישראלים מעידים כי צמצמו את הוצאות משק הבית במרבית תחומי החיים, אך עם זאת, במספר קטגוריות ההוצאות עלו - סך הגידול בהוצאות בקטגוריית קניית מזון ומשקאות לבית עומד על 34%, תרופות ללא מרשם וויטמינים – 8%, שירותי חינוך והעשרה לילדים ותקשורת – 4%.
נזכיר כי החל מהבוקר, גזרות התקציב שנכנסו לתוקף יצמצמו את ההוצאות ואת סעיף הנטו בתלושי המשכורת – ובמקביל, בתנועת מלקחיים, עליות המחירים בכל תחומי החיים יגדילו דרסטית את ההוצאות. הפגיעה הכלכלית המוערכת למשפחה ממוצעת – עומדת על 10,000 שקלים בשנה.