ניר שמול, מנכ"ל חברת שניר לשיווק נדל"ן דיבר בתוכנית "איפה הכסף" עם ענת דוידוב ב-103FM על הנתונים המפתיעים ביחס לנדל"ן בדרום ועוטף עזה: "הישראלים מצביעים ברגליים".
אמר שמול והוסיף כי "מה שאנחנו רואים בחודשים האחרונים זו בעצם פריחה נדל"נית בישובי העוטף וביישובי הדרום. אנחנו רואים שערים כמו אשקלון, נתיבות ואופקים בין עשרת הערים שנמכרו הכי הרבה דירות חדשות ואפילו אשקלון נמצאת במקום החמישי במכירות דירות יד שנייה בכל ישראל".
שמול מסביר איך זה קרה: "אנחנו רואים בעצם שאחרי הטבח של השבעה באוקטובר, והמכה הקשה אחרי החודשים הראשונים שישראלים מצביעים ברגליים, מגיעים למשרדי המכירות ואנחנו רואים קבלנים רוכשים קרקעות בערים הללו. כל 'מחיר למשתכן' וכל מכרז שמדינת ישראל מוציאה באמצעות מנהל מקרקעי ישראל מביאה איתה הרבה יותר משתתפים".
ביחס לתוכניות של משרד השיכון בדרום אמר שמול "יש גם קרקע פרטית וגם שוק חופשי שיש משתתפים בהגרלות של משרד השיכון 'מחיר למשתכן' מתוך מטרה לעודד אוכלוסייה צעירה שמגיעה למקומות הללו על כל מקום במחיר למשתכן יש בערך 40 עד 70 אנשים שלא מצליחים להגיע לדירה. ואנחנו רואים את זה מבחינת מכירת דירות. אם בית צמוד קרקע בעוטף עלה באותם מושבים על 2.45 מיליון ב-2019 הוא היה עולה 3.35 מיליון".
"מחירי הנדל"ן קופצים בצורה משמעותית. לפי הכלכלן הראשי קצב קניות מוגבר של משקיעים באזור הדרום"
למרות המלחמה, שמול מפתיע ואומר כי "באשקלון נתיבות, שדרות ואופקים יש הגירה חיובית, מבין הערים הבודדות בישראל. אין מספיק דירות, אז בעיר נניח כמו גבעתיים שהיא עיר מזדקנת אין מספיק דירות ואז רואים צעירים עוזבים למקומות אחרים מגיעים. ההשקעות המאסיביות שהמדינה עושה ותעשה באזור הדרום מובילה את האנשים לחשוב שיהיו יותר שירותי קהילה, בריאות, חינוך, תחבורה ותעסוקה. דברים שהם קריטיים לבנאדם - לא קונה רק דירה גם בתור משקיע".
בנימה אישית סיכם שמול: "אני חייב להגיד שיוקר המחיה והמחירים יקרים באזור השרון השפלה והמרכז גורם לאנשים לחפש אלטרנטיבות לדיור וניתן לראות שבנאדם שמוכר דירת 4 חדרים בבת ים, חולון או פ"ת יכול לקנות היום בית פרטי בעוטף או דירת פנטהאוז וכל עוד יש לו אפשרויות תעסוקה, חינוך טוב לילדים ואפשרויות טובות לבריאות הוא מרגיש שהוא עושה עסקה טובה. אגב, לא רק אנשים שרוכשים דירות אלא אנשים שמגיעים לשכור דירות וממתינים להחלטה אחרי שנה או שנתיים".