ממשלת אוסטרליה הכריזה על תוכנית לחוקק חוק חדש שיאסור על ילדים מתחת לגיל 16 לפתוח חשבונות ברשתות חברתיות. החוק, שצפוי לעלות לדיון בפרלמנט, נועד להתמודד עם השפעותיה השליליות של המדיה החברתית על בריאותם והתפתחותם של ילדים.  

ראש הממשלה, אנתוני אלבאנזי, הדגיש כי מדובר במהלך שנועד להגן על משפחות אוסטרליות. "הרשתות החברתיות הפכו למקור סיכון משמעותי לילדינו," אמר.  

על פי הצעת החוק, החברות המפעילות את הרשתות יידרשו להטמיע מנגנוני אימות גיל. עם זאת, החוק לא יחול על חשבונות קיימים, ולא יינתנו חריגות על בסיס הסכמה הורית.  

ילדים גולשים ברשתות החברתיות. קריאה להגבלת השימוש  (צילום: שאטרסטוק)
ילדים גולשים ברשתות החברתיות. קריאה להגבלת השימוש (צילום: שאטרסטוק)

הצעת החוק זכתה לתמיכה מצד ארגונים פרטיים, אך עוררה גם ביקורת. הקואליציה לזכויות הילד באוסטרליה טענה כי מדובר ב"כלי גס מדי" וקראה להטמיע סטנדרטים בטיחותיים במקום איסור מוחלט.  

 דו"ח מקיף שפורסם השנה בצרפת בהנחיית הנשיא עמנואל מקרון קרא להרחיק ילדים מסמארטפונים עד גיל 11 ולמנוע גישה לרשתות חברתיות עד גיל 18. הדו"ח ציין כי השימוש במסכים פוגע בתפקודי המוח, ביכולת הקשב ובכישורים החברתיים של הילדים. המומחים הזהירו כי האלגוריתמים של הרשתות החברתיות יוצרים התמכרות ומפריעים להתפתחות התקינה של המוח.