כבר תקופה שאנחנו רואים יותר ויותר יצרניות משיקות אוזניות בעיצוב פתוח (בין אם זה Bose, שיאומי או סוני), כאשר המטרה באוזניות מהסוג הזה הוא להישאר מודעים לסביבה כל הזמן, מבלי להתנתק. מגמה הפוכה מאוזניות הסינון רעשים (ANC) שרק מנסות לשמור עלינו בבועה שלנו, בלי הפרעות רקע. לכן, כדאי לדעת שאוזניות בעיצוב פתוח מתאימות לסוג מסוים של אנשים או פעילויות (למשל, ריצה), שמעדיף את המודעות הקבועה שלו לסביבה על חשבון הסאונד של המוזיקה. ה-ear (open) פונות לקהל הזה.

Nothing – Ear (open) (צילום: צחי הופמן)
Nothing – Ear (open) (צילום: צחי הופמן)

עיצוב ושליטה: ear (open) – כמעט שלא מורגשות

ה-ear (open) בנויות בצורת קשת, הן דקות, כאשר החלק העיקרי שלהן זהה לאוזניות הקודמות של החברה ועליו מורכבת הקשת הלבנה המצופה בסיליקון, מה שהופך אותה לנעימה על האוזניים. היתרון במבנה של האוזניות, שהן לא לוחצות על האוזניים, מצד שני הן משוחררות וגרמו לי לעיתים קרובות לסדר אותן באוזניים.

כמיטב המסורת של Nothing, מארז הנשיאה קיבל התייחסות רבה ממעצבי החברה. מדובר במארז שקוף בחלק הקדמי שלו ובצבע לבן מבריק בגב, כאשר הוא בנוי בצורה שטוחה מאוד וארוכה. האוזניות וגם מארז הנשיאה עמידים לרטיבות בתקן IP54.

מבחינת שליטה, אין כאן חיישן לזיהוי הסרת האוזניות מהאוזניים והשהייה/המשך ניגון. כנראה, כי מבחינת Nothing האוזניות אמורות להישאר כל הזמן על האוזניים ולא מסירים אותן ומניחים על השולחן בזמן השימוש.

באמצעות צביטה על האוזניות עצמן ניתן לשלוט בכל הפעולות החשובות, כאשר היכולות זהות ברוב המקרים באוזניה הימנית והשמאלית. צביטה בודדת – ניגון/השהייה ומענה/ניתוק שיחה. צביטה כפולה – מעבר שיר קדימה וצביטה משולשת – מעבר שיר אחורה. צביטה ממושכת באוזניה הימנית – הגברת הווליום ובאוזניה השמאלית – הנמכת הווליום.

Nothing – Ear (open) (צילום: צחי הופמן)
Nothing – Ear (open) (צילום: צחי הופמן)

סאונד ושיחות: ear (open) – למרות העיצוב הפתוח, הסאונד מפתיע לטובה

ה-ear (open) מגיעות עם בלוטות׳ 5.3 וקודקים בסיסיים של SBC ו-AAC, כך שמראש אל תצפו פה לתאימות לקודקים לתקני שמע גבוהים.

הדרייברים המגיעים בגודל 14.2 מ״מ לא יושבים ממש בתוך האוזניים, הם מונחים באזור הכניסה לתעלת האוזניים. לדברי החברה, הצורה המותאמת אישית מפחיתה עיוות ומשפרת תדרים נמוכים, בעוד ציפוי הטיטניום משחזר צלילים גבוהים. בגדול, סבלתי לפעמים מעיוותים.

עוד לדברי Nothing, רכיבי הדרייבר, קלים יותר בכמעט 30% מאוזניות טיפוסיות ומגבירים את התדרים הבינוניים והגבוהים, בעוד שדרייבר המדרגה מעביר פיזית את הרמקול קרוב יותר לאוזן מבלי לפגוע בנוחות.

מבנה קשת. Nothing – Ear (open) (צילום: צחי הופמן)
מבנה קשת. Nothing – Ear (open) (צילום: צחי הופמן)

למרות התיאורים המרשימים של Nothing לגבי יכולות הסאונד, מדובר בסוף באוזניות פתוחות, כך שצריך להנמיך ציפיות, אבל לא בהרבה, בעיקר כי אין פה אטימות שמאפשרת להעביר את הצלילים בצורה טובה. עבור אוזניות פתוחות יש להן צליל טוב עם באס מורגש היטב, כאשר זה נעשה בזכות אלגוריתם Bass Enhance אוטומטי המייעל תדרים נמוכים. הבאס עושה את עבודה, למרות שהאוזניות לא נכנסות לתעלת האוזניים, וגם הצליל עצמו נעים ונשמע יחסית נקי, חזק, אפילו עם נפח, מצד שני, לא היו מעט מקרים ששמעתי עיוותים.

בשביל לשפר את איכות הסאונד ולמנוע זליגת צליל החוצה, ב-Nothing שילבו שני רמקולים ב-ear (open), כאשר רמקול אחד מעביר את הצליל לתוך האוזן והרמקול השני מעביר את הצליל החוצה, בנוסף לזה שהוא משדר צליל הפוך לרמקול הראשון. כאשר שני הצלילים נפגשים הם מבטלים אחד את השני. יש דליפת סאונד קלה החוצה, אבל לא משהו שאמור להפריע לסובבים.

מבחינת שיחות טלפון, טכנולוגיית ה-Clear Voice המוצלחת של החברה משולבת גם כאן והיא עובדת בצורה טובה מאוד, אפילו בשיחות ברחוב.

מארז נשיאה שטוח ומיוחד. Nothing – Ear (open) (צילום: צחי הופמן)
מארז נשיאה שטוח ומיוחד. Nothing – Ear (open) (צילום: צחי הופמן)

סוללה: זמן ניגון ארוך

הסוללות של האוזניות מספקות 8 שעות ניגון ועד 30 שעות יחד עם נרתיק הטעינה. טעינה מהירה של 10 דקות מספקת שעתיים של מוזיקה.

מחיר: 680 שקל (יבואן רשמי רשת באג)

בשורה התחתונה, ה-ear (open) לא מיועדות לכל אחד. הן מתאימות לאנשים שמחפשים אוזניות פתוחות, חשוב להם להיות מודעים לסביבה והם לא מחפשים לאטום את עצמם לרעשים חיצוניים. נגיד, אני התקשיתי לשבת איתם באופן ספייס במשרד, כי שמעתי את כל הקולגות שלי מדברים לידי והתקשיתי להתרכז. מצד שני, בריצה ברחוב, האוזניות אפשרו לי להיות מחובר למה שקורה מסביבי. העיצוב של האוזניות מותאם לאנשים שלא אוהבים אוזניות שנכנסות להם לתוך האוזניים, מצד שני, במקרה שלי, הן זזו הרבה והייתי צריך לסדר אותן לעיתים קרובות. הסאונד של האוזניות טוב עבור אוזניות פתוחות וגם איכות המיקרופונים שלהן טובה לניהול שיחות.

לסקירות נוספות, כנסו ל-TheGadgetReviews.com