אפל הוציאה השנה שתי אוזניות AirPods 4 חדשות: גרסה רגילה (750 שקל) וגרסה הכוללת סינון רעשים אקטיבי – ANC(1,000 שקל). הדגם שאני סוקר כאן מגיע בגרסת ה-ANC, הכולל עוד מספר תכונות במארז הטעינה שלו. 

AirPods 4 (צילום: יחצ)
AirPods 4 (צילום: יחצ)

עיצוב ושליטה: AirPods 4 – מבנה פתוח ללא כפתורי שליטה בווליום

דגם האיירפודס שאני משתמש בו באופן קבוע עם מכשירי האפל שלי הוא האיירפודס פרו 2 (לסקירה המלאה). האוזניות האלו לא כוללות מבנה פתוח כמו בדגם החדש והן משלבות מתאמי סיליקון. למבנה הפתוח יש יתרונות, הוא מאפשר להיות מחוברים לסביבה והוא לא יוצר אטימות שיכולה להציק לחלק מהאנשים, בעוד שמבנה סגור עם מתאמי סיליקון יוצר אטימות פאסיבית שמסננת רעשים בצורה יותר טובה.

האיירפודס 4 מיועדות לחובבי המבנה הפתוח, אבל במקרה שלי, הן יצרו אחרי זמן מסוים של שימוש לחץ לא נעים על האוזניים, דבר שלא קורה לי בדרך כלל, אז כדאי לקחת את זה בחשבון.

עובדות עם האייפון 16. איירפודס 4  (צילום: צחי הופמן)
עובדות עם האייפון 16. איירפודס 4 (צילום: צחי הופמן)

המבנה של האיירפודס 4 הוא קומפקטי עם גבעול, המשלב בתוכו את משטח המגע הלחיץ בקצה הגבעול עבור מעבר שירים או מעבר בין מצב סינון רעשים לחדירת רעשי רקע. מה שאין כאן זאת יכולת לשלוט בעוצמת הווליום בהחלקת האצבע על הגבעול, כמו בדגם הפרו 2. היעדר היכולת הזאת כמו בדגמים אחרים בשוק, הופכת את האוזניות לקצת פחות נוחות לשימוש.

תכונה נחמדה היא מחוות ראש, הפועלת כאשר מפעילים את האופציה הכרזה על שיחות/עדכונים. במקרה הזה, ניתן לנענע את הראש למעלה/למטה או ימינה/שמאלה בשביל לענות/לנתק שיחות או להאזין להודעות. אופציה יעילה לשימוש שהידיים תפוסות.

מארז הנשיאה מגיע בגודל קומפקטי מאוד והוא כולל את טכנולוגיית ה-Find My המוכרת ממחזיקי המפתחות – AirTag(לסקירה). זאת מאפשרת למצוא את מארז הנשיאה כאשר איבדתם אותו במקום כלשהו ויש גם אפשרות להשמיע צליל מכל אחת מהאוזניות, כאשר מאבדים אותן בבית. המארז נשיאה גם כולל רמקול היודע להשמיע צליל כאשר רוצים למצוא אותו או לתת חיווי על סוללה חלשה.

מבחינת עמידות למים, האוזניות עמידות לאבק, מים ורטיבות בתקן IP54.

איירפודס 4 עם אייפון 16 (צילום: צחי הופמן)
איירפודס 4 עם אייפון 16 (צילום: צחי הופמן)

סאונד ושיחות: AirPods 4 – שמע מרחבי שמספק חוויית סאונד טובה יותר

האיירפודס 4 מגיעות עם מעבד ה-H2 שקיים גם בדגם הפרו 2. הוא האחראי פה בין היתר על שיפור איכות הסאונד. הבלוטות׳ הוא 5.3 ויש גם ארכיטקטורת אקוסטית לשיפור הבאס והצלילים הגבוהים.

שמע מרחבי (Spatial Audio) היא תכונה נהדרת אם אתם מנויים לאפל מיוזיק, היא הפכה כאן את האזנה למוזיקה לעשירה יותר בצלילים והייתה לי גם אפשרות להשתמש ביכולת מעקב ראש, שאפשרה לי להרגיש כאילו הצלילים מושמעים מול הראש שלי. כאשר הזזתי את הראש, שמעתי את השיר מאזור אחר.

גם ללא שמע מרחבי, איכות הסאונד מוצלחת, עשירה, הפרדת צלילים טובה, באס מורגש היטב וצלילים גבוהים ברורים. כן הייתי שמח לעוד קצת ווליום, זה לא שהוא לא גבוה, אבל אפשר יותר. מה שכן, בפול ווליום, מרגישים שהצליל הנקי מתפרק ומתחילים עיוותים. בהשוואה לדגם הפרו 2, בו מקבלים צליל קצת יותר עמוק ואין את העיוותים בפול ווליום.

אפל גם מציעה כאן שמע מרחבי בהתאמה אישית. זה דורש מכם לצלם את הפנים שלכם במטרה ליצור פרופיל אישי לתכונה הזאת (בהתאם לגודל והצורה של הראש והאוזניים של המשתמש).

מצב חדירת רעשי הרקע (או שקיפות) פשוט מעולה, נכון שגם שהוא לא פעיל אין בעיה לשמוע אנשים ולדעת מה קורה בסביבה הקרובה, אבל שהוא עובד, זה כאילו אין אוזניות באוזניים וכך אפשר לדבר עם אנשים ללא שום בעיה. בנוסף, אם מאזינים למוזיקה, אפשר להתחיל לדבר והווליום של המוזיקה ירד בצורה דרסטית וימשיך להתנגן בווליום המקורי זמן קצר לאחר שמסיימים לדבר.

גולת הכותרת בדגם הזה של האיירפודס 4 הוא השילוב של ANC באוזניות המעוצבות במבנה פתוח. הסינון רעשים כאן עושה עבודה טובה ומורגשת מאוד, אבל אל תצפו לבידוד מוחלט.

עבור שיחות טלפון, באפל מבטיחים להנמיך רעשי רקע כאשר משוחחים. בשיחות שאני קיימתי עם האוזניות, לא קיבלתי תלונות וגם בבדיקה שערכתי עם האוזניות שהייתי בחוץ שמעו אותי היטב וברור.

איירפודס 4 – יש טעינה אלחוטית (צילום: יחצ)
איירפודס 4 – יש טעינה אלחוטית (צילום: יחצ)

סוללות: AirPods 4 – יש טעינה אלחוטית

אפל שילבה כאן טעינה אלחוטית לצד טעינה חוטית עם מחבר USB-C במקום מחבר ה-Lightning שלה. זמן הניגון של האוזניות כולל ANC עומד על 4 שעות וסך הכל 30 שעות יחד עם מארז הנשיאה. זה לא רע, אבל לא גבוה מאוד.

מחיר: 1,000 שקל (ברשת דינמיקה). האוזניות ניתנו לסקירה מרשת דינמיקה

בשורה התחתונה, ה-AirPods 4 מביאות מספר שדרוגים משמחים, כמו: ANC שעובד היטב ומצליח לבודד מהסביבה (שרוצים בכך), לצד עיצוב פתוח שמאפשר להיות מחוברים לסביבה. מארז הנשיאה קומפקטי מאוד, כולל רמקול להתראות, לצד טכנולוגיית Find My המאפשרת לאתר אותו. אם אתם חובבי העיצוב הפתוח שרוצים גם שקט עם סאונד מוצלח, מדובר בדגם שיענה על הצרכים שלכם.

לסקירות נוספות, כנסו ל-TheGadgetReviews.com