סדרת נעלי רינקון (Rincon) של חברת הוקה (Hoka), יועדה לשמש לאימונים יומיומיים, בעיקר כאשר אנחנו עובדים על אימוני המהירות שלנו. במהלך תקופת הסקירה, שימשו אותי הנעליים ב-16 אימונים מתוך כלל הריצות שלי, כולל בריצות לאורך 25 ק"מ. בסך הכל רצתי איתן כ-249 ק"מ, מרחק המאפשר להבין ולהכיר אותן בצורה עמוקה ומשמעותית. המבחן האמיתי שלהן היה במרוץ הראשון שלי העונה למרחק 5 ק"מ ובהמשך אפרט כיצד הן תפקדו.

לא תמיד חברות מצליחות להראות קפיצה מדגם לדגם, אך הוקה הצליחה להראות שיפורים משמעותיים בדגם הרביעי שלהן בסדרה הזו. אני הרגשתי זאת בעיקר בהחזר האנרגיה, בתנועה החלקה של גלגול הנעל על האספלט, וביציבות שלה.

Hoka – Rincon 4 (צילום: יחצ)
Hoka – Rincon 4 (צילום: יחצ)

Rincon 4 – התכונות העיקריות

דרופ (Drop): לרינקון יש דרופ של 5 מ"מ (הפרש הגבהים בין העקב לקדמת הנעל). השיפוע הזה מאפשר מעבר חלק מהעקב לאצבעות, תורם לריצה טבעית קצת יותר ומשפיע באופן כללי על מנח כף הרגל במהלך הריצה.

משקל : הנעל במידה 44 שוקלת 228 גרם לגברים ו-193 גרם לנשים, מה שהופך אותה לקלה בקטגוריה שלה.

החזר אנרגיה: הנעל מצוידת בסוליית EVA מוקצפת. ה-EVA הוא חומר מוקצף קל משקל המשמש בסוליות ומעניק מצד אחד שיכוך ובלימת זעזועים ומנגד מחזיר אנרגיה. התחושה שלי מהריצות איתה הייתה של ריצה יעילה ברמה טובה. כמו כן, הסוליה הקשתית יצרה לי תנועת ריצה מתגלגלת וחלקה.

קופסת אצבעות: רחבה מספיק לתנועה חופשית של האצבעות, מה שתורם לנוחות לאורך ריצות ארוכות.

שיכוך זעזועים: הבלימה בנעל שופרה משמעותית בהשוואה לדגמים קודמים בסדרה ומציעה שיכוך ברמה בינונית-גבוהה שמאוד מורגש לטובה.

Hoka – Rincon 4 (צילום: יחצ)
Hoka – Rincon 4 (צילום: יחצ)

רצתי עם הרינקון מרחקים ארוכים, למרות שהיצרנית מגדירה אותן כנעליים המתאימות לאימונים של עד 10 ק"מ. זאת, בניגוד לדגמים המרכזיים בריצת הכביש בונדי (Bondi) וקליפטון (Clifton) שמיועדים לכל מרחק. גם לאחר ריצות ארוכות, הרגשתי פיזית טוב, כמו לאחר ריצות עם נעליים המוגדרות לריצות ארוכות.

אחיזה כביש: הסוליות מיועדות לריצת כביש והן אכן עושות את העבודה על משטחים קשים. אני שוקל ברצינות לקחת אותן למרוץ אייל שמתקיים בשבוע הבא. אבל זה רק בגלל שהשטח קל מאוד, ורוב המרוץ הוא למעשה על אספלט. חשוב להדגיש כי לא אשתמש בהן לריצות שבילים.

מרוצים: הקרבתי את עצמי עבור הסקירה הזו ולקחתי את הרינקון 4, שלא מוגדרת כנעל תחרות, למרוץ הראשון שלי העונה. הגעתי אל מרוץ הפועל למרחק 5 ק"מ עם חששות, בשל העובדה שאני חוזר לכושר לאחר שבשנה האחרונה האימונים שלי נפגעו מכחצי שנה במילואים ומפציעות. לא רק שעמדתי בזמנים, אלא אף שיפרתי את השיא האישי, כשאני נותן לא מעט קרדיט לנעליים.  אני חושב שמי  שלא רוצה להשקיע בנעל תחרות, יכול ליהנות מהיתרונות של הרינקון.

Rincon 4 יתרונות מול חסרונות

יתרונות:

משקל קל: מה שהופך את ה-Rincon 4 לאידיאליות לריצות מהירות.

נוחות בלימה משופרת: שיפור משמעותי ביחס לדגמים קודמים. לי באופן אישי יש תחושה נוחה ורכה עימן.

יציבות: היצרנית מגדירה אותן נעליים כניטרליות, והן לא מיועדות לרצים שיש להם קריסה בכף הרגל. אך כמי שמחזיק בארון גם נעלי יציבות (למשל, Arahi ו-Gaviota של הוקה), הן נתנו לי תחושת יציבות יחסית. כמו כן, הנעליים מתאימות לרצים עם קשת נמוכה עד פלטפוס.

חסרונות:

עמידות: בשל המשקל הקל שלהן והמבנה המינימלי, ייתכן שהנעל תתבלה מהר יותר.

Hoka Rincon 4 (צילום: ארן הרשלג)
Hoka Rincon 4 (צילום: ארן הרשלג)

למי מתאימה הנעל?

למי כן: רצים ניטרליים, המחפשים נעל קלה לריצות כביש או לאימוני מהירות. כמו כן, היא מתאימה גם לרצים עם קשת נמוכה עד פלטפוס.

למי לא: לקהל רצים עם פרונציה משמעותית, או למי שזקוק לתמיכה מוגברת – קהל זה עשוי למצוא את הנעל לא מתאימה עבורו.

מחיר: 600 שקל

בשורה התחתונה, הרינקון 4 מציעה שילוב של משקל קל, נוחות בלימה ותחושת ריצה מתגלגלת. אני חושב שהיא בחירה טובה לרצים שמחפשים מהירות ונוחות על הכביש במחיר נגיש.

לסקירות נוספות, כנסו ל-TheGadgetReviews.com