עברו כארבע שנים מאז Sonos השיקה ב-2020 את Arc – סאונד בר פרימיום שכלל את טכנולוגיית דולבי אטמוס (Dolby Atmos) המספקת חוויית שמע מרחבית עוטפת יותר, המסוגלת למקם את הצלילים בצורה מדוייקת יותר, בנוסף לצליל המגיע גם מעל האדם המאזין. גם הסאונד בר החדש – Arc Ultra כולל דולבי אטמוס, בנוסף לעוד שדרוגים.
Arc Ultra – מבנה גלילי בשני צבעים
Sonos שומרת על העיצוב של הסאונד בר שלה גם בדור החדש, מדובר במבנה גלילי בצבעים שחור או לבן עם גימור מט, כאשר גם ניתן לתלות אותו על הקיר מתחת לטלוויזיה. ה-Arc Ultra עטוף בגריל המאפשר לסאונד לצאת לכל כיוון.
Sonos שילבה כאן טכנולוגיה בשם Sound Motion, כאשר לדברי החברה, הטכנולוגיה הזאת מקטינה בצורה משמעותית את גודל הממיר, תוך שיפור משמעותי בבאס. מה שאמור לספק צליל גדול וטוב יותר במוצרים קטנים יותר. לפחות בחוויה שלי, הבאס הורגש היטב בזמן צפייה בסרטים ונתן את האפקט המתאים, דווקא במוזיקה הוא היה פחות דומיננטי. לסאונד בר יש גם 14 טוויטרים המספקים יחד אודיו מרחבי של 9.1.4 ערוצים לעומת 5.0.2 ערוצים בדור הקודם.
טכנולוגיה אחרת היא TruePlay, המאפשרת בעזרת סמארטפון אנדרואיד או iOS למדוד את ההחזר של הסאונד מהקירות והרהיטים, ובכך להתאים את הצלילים לחדר. התכונה הזאת ניתנת להפעלה דרך האפליקציה של החברה בזמן ההגדרה הראשונית וגם לאחר מכן, כאשר היא משמיעה צלילים שונים עבור הבדיקה.
להבין טוב יותר את הדיאלוגים
אחד הדברים המרגיזים בצפייה בסרטים, שלפעמים לא מבינים מספיק טוב את הדיאלוגים בין הדמויות. נכון שיש כתוביות ברוב התכנים, אבל עדיין צריך לזה פתרון. ב-Sonos שיפרו את בהירות הדיבור ב-Arc Ultra, באמצעות ארכיטקטורת ערוץ מרכזי חדשה. הבונוס כאן, כאשר ממש רוצים לשמוע טוב את הדמויות, הפעלה של תכונה ייעודית באפליקציה, תגביר עוד יותר את רמת בהירות הדיאלוג בזמן הצפייה. התכונה הזאת עבדה בצורה מוצלחת ואכן הצליחה למקד את הצלילים הבוקעים מהסאונד בר בדיאלוגים, כאשר אלו עלו על צלילי הרקע.
יש לסאונד בר גם מצב לילה שמחליש את הצלילים החזקים ומגביר את הצלילים החלשים, אני פחות אהבתי להשתמש באופציה הזאת, כי היא פוגעת באיכות השמע, אבל היא כן מצליחה להנמיך את הצלילים, כך שאם אין ברירה כדאי להשתמש בה.
דולבי אטמוס לשיפור החוויה
הדור הקודם של ה-Arc הציע את טכנולוגיית דולבי אטמוס, גם בדגם החדש אנחנו מקבלים אותה. בכדי ליהנות ממנה, צריך שהתוכן יהיה תואם (למשל, בשירותי הסטרימינג של נטפליקס, דיסני+ וכו׳) ובשביל לוודא שהיא אכן עובדת אפשר לראות באפליקציה של החברה חיווי לכך. החוויה בדולבי אטמוס הופכת את הצליל לרחב, עשיר בפרטים וכזה שמרגיש כאילו הוא גם מגיע מלמעלה ולא רק מקדימה והצדדים. גם בלי דולבי אטמוס, חוויית הסאונד כאן מוצלחת.
ה-Arc Ultra ניתן לחיבור לטלוויזיה באמצעות חיבור HDMI eARC המאפשר גם לשלוט דרך שלט הטלוויזיה בסאונד בר. בניגוד לדור הקודם, בדגם החדש יש חיבור בלוטות׳ (5.3) להזרמה של מוזיקה מהסמארטפון, כך שגם משתמשי אנדרואיד יכולים לשדר מוזיקה בצורה קלה לסאונד בר. בדגם הקודם הייתה תמיכה רק ב- AirPlay 2 למשתמשי iOS. עדיין אין תמיכה בכרומקאסט. בכל אופן, אני בעיקר השתמשתי באפליקציה של החברה להזרמה של מוזיקה באמצעות WiFi ופחות ביכולות האחרות שהדגם הזה מציע, למרות שזה נחמד שיש אותן כאן.
מלבד האפליקציה, דרך נוחה יותר להפעלה של מוזיקה היא העוזר הקולי של החברה. מי שעושה את הקול עבור העוזר הוא השחקן ג'יאנקרלו אספוזיטו מהסדרות "שובר שורות" ו"המנדלוריאן", כאשר הפקודות מתבצעות באנגלית או בצרפתית. ההפעלה של העוזר מתבצעת בפקודה – "Hey Sonos" והעיבוד נעשה ישירות על הרמקול ולא דרך הענן, מה שמאפשר תגובה מהירה.
העוזר יודע לעבוד עם שירותי מוזיקה של אפל, ספוטיפיי, Deezer, אמזון, פנדורה וכמובן הרדיו של החברה. במקרה שאתם מנויים לאחד השירותים האלו, תוכלו לבקש מהרמקול להשמיע מוזיקה או לשלוט בספריית התוכן שלכם.
יכולות נחמדות נוספות, הן האפשרות לשאול את הרמקול איזה שיר מתנגן והוא גם יוסיף לאיזה פלייליסט השיר שייך. העוזר של Sonos עובד היטב, כאשר הוא גם זיהה בקלות את המבטא הישראלי שלי.
Arc Ultra – חיבור עם אוזניות
ה-Arc Ultra בדומה לסאונד ברים אחרים של החברה, יודע לעבוד עם האוזניות Ace (לסקירה המלאה) ש-Sonos השיקה לפני מספר חודשים, כך שאם אתם מחזיקים אותן בבית, בלחיצת כפתור הסאונד מהטלוויזיה יעבור אליהן.
מחיר: 4,300 שקל (יבואן רשמי רשת באג)
בשורה התחתונה, ה-Arc Ultra מציע שדרוג מהיר לחוויית הסאונד מהטלוויזיה. מדובר בסאונד בר שנראה טוב, נשמע נהדר, בעיקר עם תכנים בדולבי אטמוס וכולל כמובן את היתרון של חיבור לאקוסיסטם של Sonos לשילוב עם רמקולים אחרים של החברה ומעבר מהיר לאוזניות Ace שלה להאזנה פרטית. אני פחות התלהבתי ממנו בהאזנה למוזיקה, אבל בכל הקשור לצפייה בסרטים או תוכניות טלוויזיה הצליל הרחב והבאסים המורגשים (בזכות טכנולוגיה חדשה), הופכים את חוויית הצפייה למוצלחת.