יצרניות האוזניות כבר לא משיקות המון דגמים ייעודים עבור ספורט. אם פעם, היה בידול משמעותי בין אוזניות שתוכננו לפעילויות ספורט מבחינת העמידות למים, האחיזה שלהן והמבנה של מתאמי הסיליקון, היום רוב האוזניות בשוק יאפשרו לכם להתאמן איתן ללא בעיה. כאן נכנסת לתמונה חברת Anker, שהשיקה אוזניות ספורט ייעודיות – Sport X20 תחת המותג Soundcore שלה. האוזניות האלו מנסות לקרוץ לספורטאים בזכות העיצוב שלהן.
עיצוב ושליטה: Sports X20 – מבנה קשת
ה-X20 מגיעות במראה קצת פחות שגרתי, אבל כזה המותאם לספורט. מדובר באוזניות במבנה קשת In-Ear. כל אוזניה כוללת וו עם התאמה קלה עבור האורך שלה (הווים כוללים ציפוי סיליקון רך). יחד עם מתאמי הסיליקון המגיעים בארבעה גדלים (כולל אקסטרה סמול ואקסטרה לארג׳), מדובר באוזניות שישבו לי בצורה נוחה מאוד באוזניים והן לא הכאיבו, אבל מצאתי את עצמי במהלך ריצה עדיין מסדר אותן מעט. האוזניות מגיעות עם עמידות למים, זיעה ואבק בתקן IP68, מה שמאפשר לרוץ איתן בגשם.
מבנה הכפתורים באוזניות ספורט הוא קריטי ויכול להשפיע על החוויה. משטחי מגע לתפעול אומנם נוחים לשימוש במהלך היומיום, אבל במהלך ספורט בו מזיעים לא תמיד קל לתפעל אותן, שלא לדבר שלפעמים נגיעות באזור, גורמות ללחיצות לא רצויות. ב-Anker בחרו כאן בפתרון של כפתורים פיזיים, אומנם מדובר בכפתור מעט קטן ולא תמיד הכי נגיש, אבל כזה שמאפשר תפעול יעיל. למשל, לחיצה בודדת באוזניה הימנית או השמאלית תנגן/תשהה את השיר, לחיצה כפולה תעביר שיר קדימה באוזניה הימנית ושיר אחורה באוזניה השמאלית ולחיצה ארוכה על כל אחת מהאוזניות תעבור בין מצבי סינון הרעשים. תוכלו החליף את האופציה האחרונה בשליטה בעוצמת הווליום, אבל לא תוכלו לבחור בשתיהן ביחד וזה חבל.
האפליקציה של Anker מעוצבת בצורה נקייה ומאפשרת לשלוט במצבי הסינון רעשים ולהתאים אותם (הרחבה בהמשך), לבחור בין פרופילי סאונד שונים ורבים, להתאים אקולייזר אישי ולבצע התאמה אישית של הצליל באמצעות תכונה בשם HearID Sound, בה בוחרים את הגיל, בודקים את השמע באמצעות ניגון סוגי צלילים שונים בעוצמות שונות, כאשר לאחר מכן מיוצר פרופיל אקולייזר אישי. אני אישית הייתי מרוצה מהפרופיל שהאפליקציה יצרה לי, אשר הפכה את הצליל למוצלח יותר לטעמי.
סאונד ושיחות: Sports X20 – דגש על בס ו-ANC סביר
ה- Sports X20 מגיעות עם דרייברים דינמיים של 11 מ״מ, בלוטות׳ 5.3 והן תומכות בקודקים הבסיסיים: SBC ו-AAC ואין תמיכה בקודקים איכותיים יותר המשפרים את איכות הצליל. מה שכן, האוזניות תומכות בטכנולוגיה בשם Bass Up, אשר כשמה, בה לשפר את שמע הבאס.
Anker הצליחה לייצר כאן אוזניות עם איכות שמע טובה, במיוחד שעובדים עם פרופיל ה-HearID, אשר לפחות במקרה שלי, סיפק צליל עשיר יותר לעומת הפרופיל עם חתימת הקול של החברה – soundcore signature שהיה ניטרליי מדי. לא מדובר באוזניות המתחרות בדגמים היוקרתיים בשוק, כמו אלו של סוני או סנהייזר, אבל הן כן נעימות להאזנה, נותנות דגש לצלילים ומאפשרות להתנתק מהסביבה.
אחת הסיבות לניתוק הוא מנגנון סינון הרעשים האקטיבי (ANC) של החברה. זה יודע לפעול בשני מצבים: Manual או Adaptive. בעוד שהמצב הראשון מאפשר לשלוט בצורה ידנית בעוצמת הסינון, במצב השני המערכת מזהה את עוצמת הרעשים בסביבה וכאשר היא לא מוגזמת, היא מפחיתה מהסינון וגם מהלחץ שיכול להיווצר באוזניים. מנגנון ה-ANC עובד בצורה סבירה והוא מצליח להפחית רעשים, אבל לא בצורה דרסטית. ישנו גם מצב שקיפות, המאפשר לפתוח את האוזניות ולנהל שיחות עם אנשים, מבלי להסיר אותן. גם כאן, הביצוע היה סביר, הצלחתי לדבר עם אנשים, אבל זה לא היה הכי טבעי.
עבור שיחות טלפון, ה-X20 משתמשות בשישה מיקרופונים, אשר Anker אומרת שהיא נעזרת גם ב-AI להשלמת הביצועים. לא קיבלתי תלונות על איכות השיחה איתן, גם שהסתובבתי ברחוב.
סוללה: 7 שעות של מוזיקה
האוזניות מציעות כאן 7 שעות של מוזיקה עם ANC, כאשר יחד עם מארז הנשיאה, מקבלים 28 שעות. אין כאן טעינה אלחוטית, אבל יש טעינה חוטית מהירה, המספקת לאחר 5 דקות של טעינה – 2 שעות של עבודה.
מחיר: 350 שקל (יבואן רשמי המילטון)
בשורה התחתונה, ה-Sports X20 פונות קודם כל לספורטאים שמחפשים אוזניות נוחות להתאמן איתן, אבל הן גם מציעות סאונד טוב ויכולת לבצע שיחות טלפון ללא הפרעות. הן גם מתאימות לשימוש יומיומי, בין אם זה עבור עבודה או האזנה למוזיקה במשרד, עבור אנשים המחפשים אוזניות במבנה קשת.