בימים האחרונים התקבלו באיגוד האינטרנט הישראלי עשרות פניות, בהן צילומי הודעות וואטסאפ של נוכלים המצרפים לינק שלחיצה עליו גונבת גם את פרטי כרטיסי האשראי. מקור ההודעות: פינלנד ו-וויאטנם, אך גם ישראל וארה"ב.
לאיגוד הישראלי לאינטרנט התקבלו עשרות רבות של פניות במהלך הימים האחרונים בהם נוכלים שולחים הודעת וואטסאפ לפיה המשתמש הפר כביכול את מדיניות פייסבוק תוך דרישה ללחוץ על לינק ולמלא פרטים כתנאי לשחרור החשבון. באיגוד מזהירים כי מדובר בהונאה, וכי אין ללחוץ על אף לינק שנשלח בהודעת SMS או ווטאסאפ.
באיגוד מזהירים שהנוכלים מספקים קישורים שמובילים לאתרים מתחזים לפייסבוק, אינסטגרם או וואטסאפ. מטרת ההונאה היא לגנוב את פרטי ההתחברות של המשתמשים לאותם חשבונות, ובמקרים חמורים יותר – את פרטי כרטיסי האשראי המשויכים אליהם.
״בגל הנוכחי אנו רואים שהנוכלים פונים דרך הודעות וואטסאפ ממספרים עם קידומות של פינלנד ו-וייטנאם. עם זאת, חשוב לדעת שגם אם ההודעה מגיעה ממספרים עם קידומות שנראות "אמינות" יותר, כמו ישראל או ארה"ב – מדובר בנוכלים ולא בגורם רשמי״, מסביר יונתן בן חורין, מנהל קו הסיוע לאינטרנט בטוח באיגוד האינטרנט הישראלי.
מרכז הסייבר בישראל ממליץ שלא ללחוץ על קישורים חשודים- בעיקר אלו המועברים בהודעות וברשתות. בנוסף הוא ממליץ לעדכן תוכנות אפליקציות ומערכות הפעלה, ולוודא שהן מעודכנות לגרסאות האחרונות שמוגנות מפני מתקפות וחולשות אבטחה.
כמו כן, מומלץ לגלות אחריות, ולהסתמך על מקורות מידע מהימנים, ולהימנע מהפצת שמועות ומידע לא מאומת, ומהעברת קבצים וקישורים חשודים שמקורם לא ברור.
בנוסף, חשוב להתעלם מבקשה למסור מידע אישי סיסמא או קוד בווטסאפ, לחסום את השולח ולדווח עליו לוואטסאפ בכפתור "דווח" שבהגדרות איש הקשר.
מרכז הסייבר מדגיש את הצורך להגן על מצלמות האבטחה שלכם- בדקו שמצלמת האבטחה בביתכם מוגנת על ידי סיסמה ייחודית שיצרתם ולא סיסמת ברירת המחדל. לבסוף, מומלץ לגלות חשדנות מוגברת, בעיקר להודעות שמטרתן יצירת פאניקה ובהלה, ולבדוק את אמינותן.