ימי החורף הקרים (אבל לא רק), מתאפיינים בנהגים שמחפשים מישהו שיעזור להם להניע את הרכב, לאחר שהמצבר נגמר. גם אם יש לכם כבלים ברכב, זוהי עדיין משימה מרגיזה, שאתם רוצים להתחיל לנסוע, אבל האוטו לא מניע. לצורך כך קיימים הבוסטרים ובמקרה שלנו, ה-Eco Power Set – סוללה ניידת שמחזיקים ברכב וזאתי מאפשרת להניע אותו בצורה עצמאית, ללא שום עזרה של אדם אחר.
ה-Power Set מגיע בתצורה של סוללה ניידת גדולה (Power Bank), הוא כולל כבלים להנעה וחיבור ייעדי מהצד השני שלו, המתחבר למכשיר. לאחר חיבור הכבלים למצבר הרכב, אפשר פשוט להניע (פיק התנעה של 1750A, אשר אמור להתאים לדברי החברה לרכבים פרטיים ובינוניים, כמו מאזדה 3 או סקודה אוקטביה). יש לו צג דיגיטלי המספק חיווי על אחוז הסוללה הנותר, כך שכל מספר חודשים כדאי להציץ לראות שאחוז הסוללה לא ירד יותר מדי ולדאוג לטעון, כך שבמקרה הצורך יהיה מספיק אנרגיה. לפחות במקרה שלי, הסוללה ישבה מספר שבועות ברכב והיא לא ירדה. הסוללה עצמה מגיעה בקיבולת גדולה של 13,000 מיליאמפר/שעה, כאשר היא אמורה לאפשר 20 עד 30 התנעות לפני שצריך לטעון אותה שוב.
Eco Power Set – מילוי אוויר בגלגלים
מלבד הטענה של הרכב, ה-Power Set משלב גם קומפרסור למילוי אוויר בגלגלים. הצג של המכשיר מאפשר לבחור אם מדובר במילוי אוויר של רכב, אופנוע, אופניים או כדור. המכשיר מאפשר לנפח צמיגים עד לחץ של 150PSI, כאשר צמיגי רכב סטנדרטים הם בדרך כלל בלחץ של 30 עד 35PSI. הסוללה אמורה להספיק לניפוח של עד כ-5 צמיגים. המכשיר גם מאפשר לבדוק את לחץ האוויר בצמיגים. הערכה כבר כוללת צינורית משאבה ופיית ניפוח המתאימה למזרון ים.
ניתן להשתמש במכשיר לטעינה של סמארטפונים ושאר גאדג׳טים. יש לו יציאת USB-A המיועדת לחיבור כבל לטעינת מכשירים אחרים. משום מה, יציאת ה-USB-C שגם קיימת בו מיועדת רק לטעינת המכשיר עצמו. חבל שלא הפכו את שתי היציאות ל-USB-C. מעבר ליכולות האלו, ה-Power Set גם משלב פנס, המאפשר להיעזר בו בעת הצורך.
מחיר: 570 שקל (יבואן רשמי ברקום)
בשורה התחתונה, בוסטרים מהסוג הזה עזרו לי רבות בעבר להתניע את הרכב ולדעתי הם מוצר חובה שכדאי לשמור במכונית. ה-Eco Power Set משלב מספר יכולות, כך שמעבר להתנעת הרכב, יש לו אפשרות למילוי אוויר בגלגלים, טעינת סמארטפון וגם פנס, כך שבמקרה שנתקעתם עם רכב שלא מניע, הוא יכול לעזור לכם.