שבועות של טכנולוגיה, פוליטיקה ואלימות מילולית בישראל הפכו לסוף שבוע אחד גדוש בפנטזיה יפנית מצוירת. אלפי ישראלים גילו את הפונקציה החדשה של ChatGPT ליצירת איורי אנימה – ומיהרו להפוך את הרגעים הכי טעונים ובלתי נתפסים מהחדשות המקומיות לדמויות צבעוניות, עם עיניים גדולות ושיער מתנפנף.
בין הראשונים להפוך לקריקטורה יפנית היו כמובן גיבורי "טיסת השוקולד" – מקרה שזעזע את המדינה כשנוסעים בטיסת אל-על התפרעו, צרחו והשתלחו בצוות הדיילים בדרישה לשוקולד. תוך שעות, הרשת התמלאה באיורים של הנוסעים שהתפרעו, וצוות הדיילים שניסה להרגיע. במקביל, הפכה גם הסצנה בה אישה צרחה "הרצל!" כשהיא נכנסת לפריים של כתב זר - לקלסיקת אנימה. הישראלים פרסמו גם אלפי פוסטים עם איורים של עצמם, משפחותיהם, וגם אנשי ממשלה. כך למשל צויירו חברי כנסת ושרים חרדים בעד ההשתמטות מגיוס – כשהם במדי צה"ל.
הצפת השרתים הגיעה לשיאה בלילה שבין שישי לשבת, אז החלה הפעולה להשתבש: בקשות הפכו איטיות, תמונות לא נטענו, והמשתמשים – רבים מהם מישראל – החלו להיאנח ברשתות החברתיות. התגובה לא איחרה לבוא.
סם אלטמן, מנכ"ל OpenAI, פרסם פוסט בו כתב: "המערכת שלנו מתמודדת עם עומסים כבדים מאוד. אנחנו אוהבים את ההתלהבות, אבל הצוותים שלנו חייבים לישון מדי פעם. תנשמו רגע".
כתוצאה מהעומס החריג, הפונקציה של יצירת תמונות באנימה הוגבלה, וכעת זמינה רק למנויי GPT-4 Plus. משתמשים חינמיים, שבילו את סוף השבוע בניסיון להפוך את נהג המונית הצועק לדמות מיתולוגית עם חרב פלאזמה, קיבלו הודעה שאינם יכולים להשתמש בשירות.
בחברת OpenAI לא הבטיחו מועד מדויק לחזרת האפשרות לקהל הרחב, אך הדגישו כי הביקוש שבר שיאים ברחבי העולם – ובמיוחד בישראל, שהובילה את גל האנימה המפתיע.