מנכ"לית ועדת הבחירות, אורלי עדס, שוחחה הבוקר (רביעי) עם גולן יוכפז, ענת דוידוב, ניסים משעל וברק רביד בתכנית מיוחדת ב-103FM. היא עדכנה כי "בדקות הקרובות יפורסם קובץ שכולל כמעט 96% מסך הקולות בקלפיות הרגילות, ללא המטעפות הכפולות", שלפי הערכת הוועדה כוללים "450 אלף מעטפות".
עוד אמרה עדס בנימה אופטימית כי "מבחינת יום הבחירות, כולנו הופתענו מאוד לטובה. ציפינו ליום בחירות קשה ובסך הכול הוא עבר על הצד הטוב ביותר. אפילו הייתה תחושה שהוא קצת מנומנם, אז מבחינתנו זה היה נהדר עם כל האתגרים הגדולים שעמדו בפני המערכת".
היא הוסיפה כי למרות ש"אנחנו שומעים הבוקר קולות אחרים, זה לא משנה כי מבחינתנו אנחנו ערוכים לכל תסריט. כל התהליך שמתבצע כאן במשכן הכנסת נעשה באופן הפתוח, הגלוי והשקוף ביותר".
כשנשאלה איך הם מוכיחים למפלגות כי הליך הבחירות נעשה בצורה הוגנת, ומה קורה אם מפלגה טוענת לאי סדרים, ענתה: "יש לנו שמונה ימים, עד ליום רביעי הבא בו אנחנו מפרסמים את התוצאות הרשמיות. שמונה ימים בדיוק לצורך הזה – לערוך בדיקות שונות בכל חומרי ההצבעה שהגיעו ומפניות שמגיעות אלינו, זה מה שנעשה במשך כל ימי חול המועד, נבדוק את כל הדברים הללו כך שכל מי שחושב שהתוצאות פרסמנו לא תואמות למה שהוא חושב יידרש להביא את הנתון ואנחנו נבדוק".
היא המשיכה, באומרה כי "מי שייכנס אלינו לאתר ועדת הבחירות, תראו מסך שמציג שני נתונים, מצד ימין את ההקלדה שבוצעה בוועדות האזוריות למחשב, ומצד שמאל את הקובץ המקורי הסרוק מפרוטוקול ועדת הקלפי כפי שחתמו עליו נציגי הסיעות שישבו בקלפי והמזכיר וניתן להשוות ביניהם".
"צריך לזכור שאנחנו תיעדנו את הספירה כמעט מכל הקלפיות ברחבי הארץ, ישב מפקח טוהר בחירות וצילם את התהליך אם יהיו טענות, החומרים הללו ישמשו כראיות ויש את כל חומרי ההצבעה, זה היתרון של שיטת בחירות ידנית".
לגבי אחוז ההצבעה, ציינה כי התאכזבה מן הירידה תחילה, אך לאחר מחשבה, הסיקה מסקנה אחרת: "הבעתי אתמול אכזבה, כי הערכתי שאחוזי ההצבעה לא ירדו מ-70%. עם זאת, במהלך הלילה היה לי זמן לחשוב בין היתר, חשבתי על זה שהיו הרבה מדינות שביצעו בחירות בשנה האחרונה בצל הקורונה, ובחלק מהמדינות זה התבצע תחת שיטת בחירות שונה לחלוטין משלנו - בדואר, באינטרנט ובטלפון - כך שזה לא רלוונטי. אבל במדינות בהן השיטה כמו שלנו, ידנית, המחקרים הראו שהייתה ירידה של כ-20% בשיעור ההצבעה כך שהשיעור שאצלנו ירד בצורה נמוכה ביחס למה שקרה בעולם. זאת כתוצאה מכל מהמהלכים שנקטנו".