ברקע המאבק בין אנשי משרד האוצר לבין הסתדרות המורים, שר האוצר אביגדור ליברמן הבהיר היום (שלישי) כי אין בכוונתו להתפטר מתפקידו כשר, זאת לאחר שהפרשן הפוליטי יעקב ברדוגו טען כי בכוונת השר להתפטר. בחשבון הטוויטר הפרטי שלו צייץ ליברמן כי "אם מישהו רוצה לכפות על הדרג המקצועי הכרעה פוליטית הוא יצטרך לפני זה לפטר את שר האוצר".
איך פותרים את משבר החינוך? הפתרונות שמציעים אלו שהיו שם
הרבה מעבר לדרישות כספיות: אלו הסיבות העיקריות להתפטרות המורים
"שמעתי במהלך היום פרשנויות שונות ומשונות", פתח השר את ציוצו, כשהוא מתייחס לדברים שאמר ברדוגו ב"גלי ישראל", ומיד הוסיף כי "חשוב לי להבהיר כי אין לי שום כוונה להתפטר אלא להפך, אני מתכוון להמשיך ולהלחם בכל התערבות פוליטית במהלך המו״מ בין משרד האוצר להסתדרות המורים".
שמעתי במהלך היום פרשנויות שונות ומשונות ועל כן חשוב לי להבהיר כי אין לי שום כוונה להתפטר אלא להפך, אני מתכוון להמשיך ולהלחם בכל התערבות פוליטית במהלך המו״מ בין משרד האוצר להסתדרות המורים. אם מישהו רוצה לכפות על הדרג המקצועי הכרעה פוליטית הוא יצטרך לפני זה לפטר את שר האוצר.
— אביגדור ליברמן (@AvigdorLiberman) August 23, 2022
מוקדם יותר היום, בישיבת הנהלה במשרד האוצר, הוא התייחס למשבר מול עובדי ההוראה ובעיקר לפן הפוליטי, אשר לטענתו הולך ומתחזק. "לצערי כל האירוע של הסכם השכר המתגבש עם ארגוני המורים הופך יותר ויותר לאירוע פוליטי", אמר.
לטענתו, פוליטיקאים שנכנסים לנושא כה רגיש חודשיים לפני בחירות רק גורמים לארגוני המורים להקשיח את עמדותיהם, להבין כי הממשלה תיכנע ובמצב זה המו"מ הופך למהלך ללא תכלית. "מבחינתי כל ניסיון לקבל החלטות בתקופת בחירות מעל ראשם של הדרג המקצועי במשרד האוצר, הוא התערבות פוליטית בלתי חוקית בעליל, והנחייתי לדרג המקצועי היא לא לקבל, לא לחתום ולא להיות חלק מהחלטות מהסוג הזה", ציין.
במקביל לכך, ליברמן ערך היום פגישה עם מזכ"לית הסתדרות המורים, יפה בן דויד, במהלכה הבהירו הצדדים את החשיבות של חתימה על הסכם שכר הוגן ופתיחת שנת הלימודים כסדרה.