לאורך שנותיה הארוכות בפוליטיקה הישראלית, חברת הכנסת מירי רגב ניפצה לא מעט תקרות זכוכית. הבוקר (שישי) שוחחה ח"כ רגב עם מעיין אדם ב-103FM, והתייחסה לקושי שבלקיים קריירה כחברת כנסת כאישה, לעומת הגברים וכמובן שהתייחסה גם לבחירות הקרובות.

בפתח דבריה התייחסה חברת הכנסת לסדרה התיעודית החדשה "הנבחרות", העוקבת אחר השרות וחברות הכנסת בעבר ובהווה. רגב הסבירה כי היא מצליחה להמשיך בתפקיד כי "אני אוהבת את זה, אני אוהבת את המדינה וזה מה שמניע אותי. בסופו של יום אם אין באמת משהו בלב ובנשמה שגורם לך יום יום לקום בבוקר ולעשות עשייה למען המדינה והעם, אי אפשר להחזיק עבודה כזו", הודתה ח"כ רגב. "בוודאי שיש ימים קשים שאתה אומר 'ואו, מה אני צריכה את זה?', אני מיד מתעשתת, גם אם זה עובר בשניה, אני מיד מתעשתת על עצמי כי אני זוכרת מה המשימה שלי. אם פוגעים בי זו בעיה של האחר, אני צריכה להמשיך ללכת עם מה שאני מאמינה. זה קשה, זה לא פשוט וזה לא ורוד".

 "יש בוודאי מחירים, זה שאת לא נמצאת בסיום שנת לימודים לפעמים, וזה קורה כי פתאום יש מלחמה, אירוע, ואתה לא נמצא שם. זה שאת לא תמיד זמינה לשיחה מהבן כי את נמצאת במקום שאת לא יכולה לדבר בטלפון. הם יודעים שמאוד אכפת לי מהם, שאני אוהבת אותם, שבלי המשפחה שלי לא הייתי מגיעה לשיאים שאני מגיעה אליהם. אישה קרייריסטית בלי משפחה שאין לה גב מהמשפחה זה מאוד קשה. כשיש לך משפחה ואין לך גב, זה מאוד קשה להצליח. כשבן הזוג והילדים נרתמים זה מאוד עוזר להצליח בדרך, אבל יש לזה מחירים. לכן קיבלתי החלטה שאני ביום שישי שבת לא עובדת, לא הולכת לראיונות, לא עובדת. זה יום עם המשפחה", הוסיפה השרה לשעבר.

על השוני בין הגברים והנשים בפוליטיקה אמרה: "אני תת אלוף בצבא, אין הרבה נשים שהן תתי אלופות. ההתייחסות לגבר ולאישה שהיא יוצאת צבא היא אחרת לחלוטין. נותנים לו יותר כבוד מאשר לאישה, אתה רואה את זה בהתייחסות, בווייב. ההעזה לדבר לנשים במעין תחושה של 'אני הגבר ואני היודע', היא מציאות שצריך לשנות אותה. אנחנו רואים הרבה מאוד שינויים אבל עדיין יש לנו דרך לעשות, עדיין צריך לשריין מקומות לנשים כי מה לעשות, גברים מעדיפים גברים".

לטענת חברת הכנסת, מה שקרה בפריימריז האחרונים, בהם נכנסה לעשירייה הראשונה של הליכוד, היווה ניצחון בתחרות נגד לא מעט גברים, לא רק נשים: "זה לא רק האישה הראשונה בעשירייה, זה גם מול גברים על מיקום בעשירייה. התחרות בעולם הפוליטית מאוד קשה. הייצוג שומר שלפחות תהיה אישה אחת בכל עשירייה, אבל מצד שני אותו ייצוג גורם בגלל שיש מספר מועט של מקומות גורם לריבים ותחרות בין נשים. לצערי עדיין בעידן של היום צריך ייצוג לנשים, ואני אלחם על זה שזה יימשך".

בהמשך, היא התייחסה לבחירות הקרובות וציינה כי לליכוד "יש רשימה מצוינת לכנסת.  יש לנו רשימה של נשים טובות מאוד. אני רוצה לשמוע מי היו המשוריינים של ראש התנועה, של ביבי נתניהו, כי יכול להיות שהוא יוסיף עוד נשים משוריינות ואז זה יגדיל את מספר הנשים ברשימת הליכוד. גם בליכוד עברנו תהליך, יש יותר נשים אבל צריך יותר נשים. לאורך כל תפקידי קידמתי נשים, גם בצבא, אנחנו צריכים לדאוג שיהיו יותר נשים".

מימין: ניר ברקת, בועז ביסמוט, מירי רגב, ישראל כץ, גלית דיסטל אטבריאן, יריב לוין (צילום: רמי זרנגר,יונתן זינדל, פלאש 90,עמי שומן, פול)
מימין: ניר ברקת, בועז ביסמוט, מירי רגב, ישראל כץ, גלית דיסטל אטבריאן, יריב לוין (צילום: רמי זרנגר,יונתן זינדל, פלאש 90,עמי שומן, פול)

"בכנסת יהיו הרבה מאוד נשים כי היא לא מורכבת רק ממפלגה אחת. בממשלה בע"ה אני מאוד מקווה, נעשה את כל מה שצריך כדי שהימין בסופו של יום ינצח את הבחירות הבאות וראש הממשלה הבאה יהיה נתניהו כי זה מה שהמדינה צריכה. אנחנו רואים מה קרה כשנתנו לשמאל את המפתחות. אני אומרת דבר מאוד פשוט - בסופו של יום מחנה הימין הוא שינצח ונעלה לשלטון".

היא אף טענה כי יהיו נשים נוספות סביב שולחן הממשלה, אם הימין יקים אותה: " מאוד חשוב לי נושא הנשים, אנחנו נצטרך לעשות יותר. יכול להיות שנצטרך לחשוב יחד איך בשולחן עגול איך בעצם משנים את השיטה, מצד אחד כן משאירים את הייצוג אבל מצד שני שהייצוג והשיריון לנשים לא יגרום למאבקים. נשים יש להן גם את הרגישות, את התבונה, היכולות ואני אומרת שוב - לא צריך לפחד משום דבר. צריך לבחור לעשות, וכשבוחרים לעשות מצליחים. כשאדם מאמין בדרך הוא יכול להצליח".