המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, עו"ד דינה זילבר, דחתה היום (ראשון) את פנייתה של יו"ר מרצ, ח"כ תמר זנדברג, לפסול את חברותו של נתן אשל, ראש הסגל לשעבר במשרד ראש הממשלה, במשא ומתן הקואליציוני. אשל הואשם בהטרדה מינית של אחת מעובדותיו ונאלץ לעזוב את תפקידו, אך נשאר בקשר קרוב עם ראש הממשלה בנימין נתניהו ורעייתו שרה.
ברקע הסערה, הוציא נתן אשל הודעה לפיה "החלטתי לעזור לעוסקים במלאכה להביא את רצונו של רוב העם למינוי בנימין נתניהו לראש הממשלה של ישראל. כל מי שהצביע לליכוד, לבנט, לחרדים, לליברמן ולכחלון - יותר מ-70% של המצביעים - רוצים שראש הממשלה הטוב ביותר מאז קום המדינה ימשיך במלאכה. במדינה דמוקרטית לא הרשויות השופטת, המחוקקת והמבצעת קובעות מי יהיה ראש הממשלה, אלא העם, ושאף אחד לא יתבלבל".
המשנה ליועץ המשפטי לממשלה השיבה לזנדברג כי חברותו של אשל בצוות המו"מ הקואליציוני של הליכוד "אינה עומדת בניגוד לפסק הדין של בית הדין למשמעת ולהסדר הטיעון בעניינו", אשר כללו "התחייבות לפיה לא ישוב לעבוד בשירות המדינה" אך לא התייחסו "לתפקידים ציבוריים או בעלי גוון ציבורי".
ברגעים אלה ממש יושב שר משפטים מיועד יחד עם צלם חצאיות שהתחייב לא לחזור לחיים הציבוריים ומנהלים מו״מ קואליציוני. גם ב2013 נתן אשל היה אמור להשתתף בצוות המו״מ והתקפל בגלל לחץ ציבורי. עכשיו אבדה הבושה. שתפו כדי להראות שגם בטחונן ושלומן של נשים לא יופקר בקואליציה המתהווה https://t.co/nQBBRfZVh3
— תמר זנדברג (@tamarzandberg) April 21, 2019
ייחקר חשד לפלילים בחירות
יו"ר ועדת הבחירות המרכזית, השופט חנן מלצר, פנה היום ליועץ המשפטי לממשלה ולמשטרה בבקשה לחקור חשד לעבירות פליליות בעפולה וביישוב הערבי כסרא-סמיע במהלך יום הבחירות. זאת בעקבות פנייה של סיעת הליכוד והעברת חומרים, בהם צילומים ממצלמות נסתרות בקלפיות ביישובים ערביים, ומבצע "טוהר הבחירות".
בפנייה של מלצר אל היועמ"ש ואל מ"מ המפכ"ל, ניצב מוטי כהן, נכתב: "אל ועדת הבחירות הגיעה פנייה מסיעת הליכוד, שתצלומה, על צרופותיה, מגוללת שורה של מעשים, שחלקם מגיע לכאורה על פי הטענות הכלולות בפנייה לכדי עבירות פליליות של ממש, כעולה מן הדיווחים של חברי ועדות הקלפי ומשקיפים מטעם רשימת הליכוד בקלפיות שהיו מוצבות ביישובים הנזכרים בדיווחים שבפניה".
"קלפי מס' 53.2 בעפולה, שנבחנה אצלנו בעקבות מבצע "טוהר הבחירות" שנערך בוועדה. בבדיקה מעמיקה שנעשתה על ידי הלשכה המשפטית של הוועדה, נמצא כי הרישום בפרוטוקול לא תאם, באופן מהותי, את הרישום בגיליון ספירת הקולות ואף את פתקי ההצבעה, שנמצאו בחומר שהגיע מן הקלפי (כך שלכאורה הוחסרו קולות מרשימות מסוימות, ובהתאמה התווספו קולות לרשימות אחרות, שלהם היו נציגים בוועדת הקלפי). עוד ביקש היועמ"ש כי הטיפול יתרחש ב-30 הימים הקרובים".