"אני נתתי החלטה ובעקבותיה הפקנו לקחים והקמנו ועדה שתפקח על טוהר הבחירות. המקרים והתופעות שקרו היו בשולי השוליים. אני לא שולל את נושא המצלמות במקרה שיש חשד לזיופים או לאיומים על חברי ועדת קלפי. הקמנו מתווה מיוחד לעניין. ישנה פרקטיקה לא נכונה שבזמן האחרון לא שומעים לדברי היועמ"ש. לדעתם של כל סגניי טוהר הבחירות זה הדבר הכי חשוב בעיני כולם".
"אין איום. אני לא עוסק באיומים כלשהם. מי שעוסק בזה רוצה לגרום לספינים. יש נציגים בכל וועדת קלפי ויש משקיפים. הרעיון הוא שכל מפלגה תשמור על האחרת. אני סומך על האנשים. יש קלפיות שהוספנו בהם מזכיר קלפי שני. הקמנו סיירת בחירות של 300 אנשים עם מצלמות. אם תהיה בעיה הם יוכלו עם אישור שלנו לצלם. אנחנו גם נצלם בקלפיות שייבחרו באופן אקראי".
"את זה צריך לשאול אותו. לפי ההצעה-כל רשימה או סיעה תוכל להעמיד מצלמות מטעמה. זו ההצעה שהליכוד מנסה לקדם".
"כן. אני מקווה שחברי הכנסת לא יקדמו את הצעת חוק הצבת המצלמות בקלפיות. אם היא תתקבל זה עלול לגרום לכאוס".
ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס טרם המראתו ללונדון הבוקר להודעתו של היועמ"ש: "אנחנו לא נאפשר גניבת בחירות. השופט מלצר בעצמו אמר שיש כאן בעיה אמיתית והדרך היחידה לטפל בבעיית הזיוף בקלפיות ובדמוקרטיה היא להביא לנציגים השונים ולמשקיפים השונים את היכולת לפקח".
עוד אמר רה"מ, כי "בישראל יש מצלמות בסופרמרקט, בקופת חולים, אין מקום שאין בו מצלמות. אין שום הסבר להתעקשות הזאת, ועל כך אנחנו ממשיכים בחקיקה שהיא טובה לטוהר הבחירות".
בליכוד הוסיפו כי “הגורמים המשפטיים, שמחובתם היה לפעול בכל דרך נגד הזיוף הוודאי של קולות, נוהגים בדיוק הפוך, מסיבות לא ברורות. מה גם שהצעת החוק מבהירה שלא מדובר בתיעוד של ההצבעה מאחורי הפרגוד, ושחשאיות הבחירות תישמר בקפדנות. עמדת היועמ״ש מדאיגה במיוחד, לנוכח העובדה שהשופט מלצר קבע שתופעת הזיופים מסוכנת ושיש להילחם בה, ואף העביר קלפיות מהבחירות האחרונות לבדיקת המשטרה”.
לאחר קבלת חוות הדעת של היועמ״ש, הודיע שר המשפטים אמיר אוחנה כי ימשיך בהליך החקיקה ויביא את ההצעה לממשלה ביום ראשון, במטרה להביא את הצעת החוק לאישור הכנסת בשלוש קריאות בשבוע הבא.
את הודעתו העביר מנדלבליט לראש הממשלה, שר המשפטים ושר הפנים אריה דרעי. במכתבו הוא מציין כי מזכיר הממשלה הודיע לו על כוונת שר המשפטים ושר הפנים להניח על סדר יומה של הממשלה בישיבתה הקרובה את הצעת חוק הבחירות לכנסת, המאפשר צילום והקלטה בקלפיות. לדבריו, לאחר שעודכן בהחלטתו של יו”ר ועדת הבחירות המרכזית לכנסת והמשנה לנשיאת בית המשפט העליון השופט חנן מלצר, הוא סבור כי לא ניתן לקדם את התזכיר לחקיקה בעת הזו.
היועמ”ש הפנה את הטיפול לרשויות המדינה הרלוונטיות, כלומר למשטרה, ומציין כי טוהר הבחירות מהווה נדבך שאין בלתו במדינה דמוקרטית, ושומה על הרשויות במדינה לעשות כל שלאל ידן על מנת להבטיח את טוהר הבחירות ולמנוע כל הפרעה או זיוף. אולם בכל הנוגע להצעת החוק, הדברים שכתב יו”ר ועדת הבחירות חדים וברורים.