חברת הכנסת שלי יחימוביץ' מהעבודה הודיעה היום על פרישה מהפוליטיקה. "מדובר בתהליך אישי ממושך ובהחלטה אישית ופרטית", הודיעה, "מי שהכריע את הכף היה הבן שלי שאמר 'אני מרגיש שמיצית את היכולת שלך לשנות את השיח. אין ספק שאת יכולה עדיין לעשות טוב, אבל זה לא יהיה משנה מערכה כפי שהיה בעבר'".
יחימוביץ היתה עיתונאית בחדשות ערוץ 2 לפני שנבחרה לכנסת במרץ 2006. במהלך השנים מלאה תפקידים בכירים בכנסת, בהם יו"ר ועדת האתיקה, יו"ר הוועדה לביקורת המדינה, ופעמיים יו"ר האופוזיציה. עיקר עבודתה הפרלמנטרית היה בוועדת הכספים ובוועדת החוץ והביטחון. כמו כן עמדה בראש ועדת המשנה החסויה לענייני חוץ ובטחון של ביקורת המדינה. היא כיהנה גם כיו"ר מפלגת העבודה.
"אני אסירת תודה על הזכות שנתנה לי לשרת את הציבור ברוח אמונותי", הוסיפה, "לרגע לא הפסקתי לאהוב את העבודה הפרלמנטרית, ואני גאה בהישגי בה, אך עייפתי מאוד מהחלק הפוליטי. פוליטיקה היא כלי חיוני למימוש השקפת עולם, אך האיזון בינה ובין תכליתה הופר קשות בשנה האחרונה, והדבר יצר אצלי תחושת מועקה. בימים כתיקונם הייתי נלהבת לצלוח את המשבר, אבל לצערי זה לא כך."
יחימוביץ ביקשה להדגיש למרות הודעת הפרישה כי מחויבותה למפלגת העבודה ולערכיה נשארה כשהיתה, וכי תתמוך בעמיר פרץ ותעשה כל שתוכל להצלחתו ולהצלחת מפלגתה בבחירות.
"במקום ברק הייתי מוותרת על ריצה לכנסת"
במסיבת עיתונאים שערכה לאחר הוגעתה אמרה יחימוביץ', כי היא לא עוברת למפלגה אחרת: "אני נשארת במפלגת העבודה ומאמינה בערכים שלה. אקדיש את החודשיים הנוספים כדי להשלים הרבה משימות. אני עדיין לא יודעת מה אעשה. לא יודעת אם אחזור. זה תלוי במוכנות הנפשית שלי ובאירועים הפוליטיים. אני מודה שיש לי כמיהה מאוד גדולה לקום בבוקר בלי המשא המאוד כבד הזה".
חברת הכנסת הפורשת התייחסה גם להיערכות של גוש השמאל לבחירות: "כניסתו של ברק לא מיטיבה עם השמאל הישראלי. יש שתי מפלגות - העבודה ומרצ, שניסו לשקם את כוחן. זה המון רעש מיותר באותו גוש שממילא נלחם על חייו. לו אני ברק הייתי מכירה במציאות שהוא בקושי עובר את אחוז החסימה ומוותר על המיזם הזה ומאפשרת לעבודה ולמרצ להחזיר אליהן את המצביעים. הייתי רוצה לראות איחוד בין העבודה למרצ אבל ההחלטה בידיו של עמיר".
היא גם תקפה את ראש הממשלה בנימין נתניהו ואמרה כי "הוא אדם מושחת שאומר תמות נפשי עם פלישתים, רק שהפלישתים זה אנחנו".