ראשי המפלגות החלו להתכונן במרץ למערכת הבחירות הבאה, תוך מתן דגש על חידוד המסרים אותם הם מנסים להעביר לציבור. רונן צור, יועצו האסטרטגי של יו"ר כחול לבן, בני גנץ, התראיין היום (ראשון) בתכניתה של ענת דוידוב ב-103FM ושפך פרטים על אופיו של הקמפיין העתידי. "לא צריך להמציא מועמד מחדש, צריך להדגיש דברים שונים משהיו במערכות הבחירות השונות. מערכת בחירות צריכה להיות מעניינת כדי שתייצר גירויים. אם ממשיכים אותו הדבר, זה לא מעניין אנשים", אמר צור. 


האם צפוי שינוי ביחס כלפי החרדים?
"זו נקודה מצוינת. לא באמת השתנה משהו. הדגש שניתן על כך שמנהיגי כחול לבן הם לא אנטי חרדיים זה באמת כך. לא בני גנץ ולא יאיר לפיד ראו עצמם כאנטי חרדים. יש רצון להגיע להבנות עם האוכלוסייה החרדית, כך שכל אחד ישמור על מנהגיו מבלי לפגוע באחרים. בשנים האחרונות, גם מנהיגי הציבור החרדי מבינים את העניין הזה, ומגיעים להסדרים. יש תחבורה ציבורית בשבת שהיקפה הולך ומתרחב, כפי שיש גם עבודות הכרחיות שפועלות בשבת".

 

מה נתניהו צריך לעשות כדי ללכת לבחירות שלישיות באופן מעט אחר?
"נתניהו נמצא במלכוד. רוב הציבור בישראל מאס במצב הקיים ורוצה לראות מנהיגות שמטפלת בו, ולא בעניינים המשפטיים של נתניהו. נתניהו צריך לשכנע את הציבור שהוא יוכל גם לנהל משפט, גם להיות מוטרד בענייניו האישיים, כולל איום של הליכה לכלא באשמת שוחד, וגם העובדה שהאיש בן 70 - לא מפריעים לו לנהל מדינה. כל אדם בישראל, כולל שמעון ריקלין, יגיד לך שזה בלתי אפשרי".

הבחירות הפעם הם כן או לא ביבי נתניהו?
"מי שקבע את נרטיב של 'כן או לא' ביבי נתניהו, הוא נתניהו עצמו. הוא אומר לציבור שהם צריכים להחליט מה חשוב לו - העניינים שלהם, או העניינים שלו. רואים שרוב הציבור נוטש את העניין הזה בהדרגה, מה שמוביל לניצחון של כחול לבן בבחירות האחרונות. אנחנו רואים שהציבור מבין שהוא רוצה מישהו שידאג לו, לא מישהו שמרוכז בעצמו".

יותר ראיונות או פחות ראיונות לבני גנץ?
"לפי הפידבקים שאנחנו מקבלים, גנץ כבר נכנס לתפקיד המנהיג הלאומי. אני חושב שגם ברמה הפוליטית, יש לו מיומנות גבוהה מאוד. הייתי עם גנץ כשהשקנו את קמפיין הבחירות, והדבר הבולט בו היה 'קמפיין השתיקה'. לדבר יותר מדי לא מבטא מנהיגות. צריך לדבר כשיש מה לומר. חלק מהתפקיד של מנהיג הוא לדבר לעניין".