מסעדת "Beina" (ביינה) ברחוב טשרניחובסקי תל אביב נפתחה לפני פחות מחודש, וכבר קשה להשיג בה מקום והיא מלאה עד גדותיה עוד לפני שהערב מתחיל. על המטבח אמונה אחת השפיות הוותיקות והלא מאד מוכרות בעיר- נרקיס אלפי שמאחורי 15 שנות רזומה מכובד בכמעט כל המסעדות המוכרות בעיר (שקוף, סלון וצפון אברקסס, כתית ומזללה של מאיר אדוני, סנטה קתרינה ואפילו עם מושיק רוט היא עבדה). לראשונה היא מתפעלת מקום משלה (לצד היזמית שלי גרבלר) ורואים שהיא יודעת לעשות את זה הכי טוב שיש.

"Beina", כשמה, נולדה להיות יצור כלאיים, "בין" בר יין למסעדה, כי בכל זאת אלפי מביאה את הידע והאוכל שלה ושלי את הידע והניהול, והיא מספקת חוויה תל אביבית מדוייקת, קלילה ולא מתאמצת להרשים או רצון להמציא את העגבניה מחדש. 

אנחנו מגיעים למקום עם הפתיחה בשעה 18:00 ומתחילים את הארוחה במנת פתיחה מרשימה וקצת אחרת, אפילו נאמר מפתיעה- משפט שקשה להוציא בימנו לאור עומס המנות שמוטח בנו על בסיס יומי. מדובר בברוסקטת חציל עם דג ים כשהברוסקטה עצמה, היא היא החציל! כן כן, הבסיס הוא פרוסת חציל רכה ונימוחה, עטופה בפירורי לחם ומכוסה בטרטר נפלא של דג אינטיאס עם איולי סומק ובצל ירוק. השילוב מפתיע ונמס בפה ואני רוצה עוד כאלו ועכשיו.

מסעדת Beina: טוסטוני בריוש עם טרטר בקר ורוטב איולי (צילום: מיטל חדד)
מסעדת Beina: טוסטוני בריוש עם טרטר בקר ורוטב איולי (צילום: מיטל חדד)

טורטוליני ממולא בשורש סלרי עם בלו בוואריה (מסעדת Beina) (צילום: קיץ ברבנר)
טורטוליני ממולא בשורש סלרי עם בלו בוואריה (מסעדת Beina) (צילום: קיץ ברבנר)

התפריט משחק המון עם חומרי גלם ונותן להם מקום של כבוד עם הרבה קריצות למטבח הביסטרו הקלאסי ורואים ומרגישים שיש פה יד מיומנת ובטוחה מאחורי כל המנות. מגבעולי המנגולד הנגיסים עם רוטב הקיסר ושפע הפקורינו דרך טוסטוני הבריוש הפריכים עם טרטר הבקר הבשרני שקיבל נגיעה של רוטב איולי, רוטב חרדל וסחוג ביתי שלגמרי מרימים את הביס ועד הטורטליני הממולא בשורש סלרי עם בלו בוואריה, חמאת מרווה ואגוזי לוז שהעיפו לנו את החך עם דיוק של טעמים ורכות בלתי נגמרת. והרוטב חמאה ואגוזי לוז- וואו, בא לנו לשחות בתוכו לעולמים.

המנות ב"Beina" אינן גדולות ומיועדות לחלוקה, וכך מעיד התפריט בו אין "עיקריות" של ממש אלא "בין לבין", חלק מהמנות טובות מאד וחלק מעט פחות והמחירים נעים בין 60 ל-100 שקלים, מחירים שפויים לכל הדעות.

בכלל מרגיש של"Beina" לא באים רק כדי לאכול, אלא כדי לספוג אווירה תל אביבית, קצת רכה ונשית, אולי אפילו סקסית רחמנא ליצלן, עם שולחנות שנשפכים מתוך המסעדה אל רחוב טשרניחובסקי ומנות שמביאות את תל אביב לכל תקופותיה אל ביסים מדוייקים ואלכוהול משובח.
יופי של מקום.

ביינה, טשרניחובסקי 4, תל אביב, 03-7293333