גבינת הקממבר נחשבת לאחת מהאהובות ביותר על הצרפתים. הגבינה, שהחלה להיות מיוצרת לפחות במאה ה-18, צברה לאורך מאות השנים מוניטין מכובד כאחת מהגבינות המוצלחות ביותר שהומצאו ע"י העם המקומי. עם זאת, כעת קיים חשש כי בקרוב ייצור הגבינה לא יהיה אפשרי יותר.
לאחר המתקפה על ישראל: בן אנד ג'ריס ספגו מכה שלא ציפו לה
שנה רביעית ברציפות: ההישג הבינלאומי הנכסף של אסף גרניט
הסיבה לכך, הוא מחקר שנערך במדינה במהלך חודש ינואר האחרון, ומצא כי הפטרייה ממנה לרוב מיוצרת הגבינה, נמצאת במחסור חמור. זאת, בשל שיטות הייצור התעשייתיות שנעשה בהן שימוש.
מסתבר כי לאורך השנים, הזהירו מדענים רבים מפני בעיות שעלולות להיווצר בייצור הגבינה הפופולארית, והתריעו מפני "בעיות בייצור התעשייתי של הגבינה".
"גבינות כחולות עשויות להיות תחת איום, אבל המצב גרוע אף יותר עבור הקממבר, שנמצאת כבר על סף הכחדה", נמסר מטעם המרכז הלאומי הצרפתי למחקר מדעי (CNRS), בדו"ח שאותו פרסם בנושא.
"מה הדימוי הטיפוסי של צרפת? בקבוק יין אדום, בגט וקממבר", אומרת אן-מארי קנטין, מוכרת גבינה ותיקה ושופטת נשיאת תחרות הקממבר הלאומית של צרפת, ומוסיפה: "זו הגבינה הלאומית שלנו".