שנה מטורפת עברה על כולנו, גם על התלמידים, אשר חלקם לא למדו במסגרות המוכרות שלהם ונאלצו לנדוד לבתי ספר במקומות שונים. ובכל זאת, איכשהו הגענו לסיום שנת הלימודים. אף שגם מסיבות סוף השנה לא מתקיימות במתכונת הרגילה, החלטתי לא לוותר ולשתף אתכם ואתכן גם השנה ברעיונות מתוקים, שאפשר להביא לשיעור האחרון, לחלוקת התעודות. בחרתי הפעם מתוקים שכוללים כמויות של שוקולד ואהובים על כל הילדים.

למתכונים נוספים היכנסו לאתר הקולינרי של פסקל >>

לא על הפסטה לבדה: ארוחה משפחתית על טהרת המטבח האיטלקי
מתגלגלות על הלשון: עוגיות תמרים ואגוזים – הפעם בגרסה הטבעונית

המתכון הראשון הוא להכנת עוגיות שוקולד צ'יפס עשירות בשוקולד לבן וחום. הן נימוחות, מפוצצות בנטיפי שוקולד ומשובצות באגוזי מלך. המתכון השני הוא להכנת ריבועי שוקולד המוכרים בשם בראוניז או פאדג'. אלו עוגיות רכות ועסיסיות, קלילות ועשירות בשוקולד. פשוט עונג צרוף. העיקרון החשוב בהכנתן הוא השמירה על מרקמן העסיסי עם האפייה. אפייה ארוכה מדי מייבשת אותן, והעוגיות מאבדות מאיכותן.

כמו כן אפשר לשחק בשילוב החומרים שאותם מוסיפים לעיסה - שוקולד, אגוזים, שוקולד לבן ואפילו צימוקים. כמו כן, יש להקפיד על גודל התבנית, תבנית קטנה מדי תניב עוגיות עבות וגבוהות מדי, יש להקפיד על כך שעיסת הבצק תהיה בגובה 1 ס"מ. רפדו בנייר אפייה, זה יקל את הוצאת העוגה בשלמותה קודם לחיתוך הריבועים.

שימו לב: היות שכמות השוקולד בחיתוכיות ובעוגיות היא גדולה, התחושה היא שהן כאילו לא מוכנות, רכות או רוטטות מדי. אבל הן מוכנות ובעת הקירור הן מתייצבות.

המתכון השלישי הוא להכנת חטיף פצפוצי אורז ושוקולד, שאותו אני נוהגת להכין בצורת אצבעות, אך אפשר בהחלט לחתוך לריבועים. חטיף זה אהוב מאוד על ילדיי ותמיד גונב את ההצגה. אפשר לגוון את טעמו בתוספות שונות וגם בתמציות טעם לפי טעמכם. לא משנה איזה מתכון תבחרו, אני מאחלת לכל ילדי ישראל חופשה נעימה ומתוקה במיוחד.

עוגיות שוקולד צ'יפס ממולאות
החומרים (ל־30־25 עוגיות בקוטר 8 ס"מ או 50 עוגיות בקוטר 5 ס"מ):

• 200 גרם חמאה או "מחמאה" בטמפרטורת החדר חתוכה לקוביות
• ½ כוס (100 גרם) סוכר חום או סוכר דמררה
• ¼ כוס (50 גרם) סוכר לבן
• ½ כפית תמצית וניל משובחת
• 1 כפית ליקר שוקולד
• 2 ביצים
• 2 כוסות (280 גרם) קמח מנופה 
• ½ כוס אגוזי מלך טחונים דק
• 1 כפית קורנפלור
• 1 כפית אבקת אפייה 
• 1 כפית סודה לשתייה
• קורט מלח 
• 300 גרם שוקולד צ'יפס (אפשר לשלב עם שוקולד לבן)   
• ½ כוס אגוזי מלך או אגוזי פקאן גרוסים

עוגיות שוקולד צ'יפס ממולאות (צילום: פסקל פרץ-רובין)
עוגיות שוקולד צ'יפס ממולאות (צילום: פסקל פרץ-רובין)

אופן ההכנה:
מניחים בקערת מערבל חשמלי את החמאה ומערבלים עם וו גיטרה, תוך כדי הוספת הסוכר, תמצית הווניל, ליקר השוקולד והביצים, עד לקבלת תערובת קרמית.

מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים בהדרגה ולסירוגין את הקמח, האגוזים הטחונים, הקורנפלור, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח. ממשיכים לערבל עד לקבלת בצק בעל מרקם חלק. מוסיפים את השוקולד צ'יפס והאגוזים ומערבבים ידנית עד שהם נטמעים היטב בבצק. מכניסים למקרר ומצננים במשך חצי שעה.

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. נוטלים מעט מהבצק ומעצבים לכדור. מסדרים את כדורי הבצק על התבנית ברווחים גדולים (העוגיות מתפשטות בזמן האפייה). מכניסים שוב למקרר לרבע שעה.

מחממים את התנור ל־180 מעלות. מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך כ־13־12 דקות, עד להזהבה קלה. מוציאים את התבנית ובעזרת כוס מעצבים את העוגיות לצורה עגולה ואחידה. שימו לב, הן רכות כשהן יוצאות מהתנור. כשהן מתקררות, הן מתייצבות והופכות פריכות ונימוחות.

דרגת הקושי: בינונית
משך ההכנה: כשעה 
סוג המנה: חלבית (פרווה בשימוש "מחמאה") 

ריבועי שוקולד / בראוניז
החומרים (לתבנית בגודל 33X27 ס"מ):

• 250 גרם שוקולד מריר בעל 50%–60% מוצקי קקאו, שבור לקוביות
• 250 גרם חמאה או "מחמאה" 
• 1 כוס סוכר
• ½ כוס סוכר חום
• 2–3 טיפות תמצית וניל איכותית
• 1 כפית רום או ברנדי
• 4 ביצים גדולות
• ½2 כוסות קמח מנופה
• ½ כפית מלח
• ¾ כוס אגוזי מלך או פקאן או פקאן מסוכר קצוץ גס
לבזיקה:
• ½ כוס אבקת סוכר

ריבועי שוקולד / בראוניז (צילום: פסקל פרץ-רובין)
ריבועי שוקולד / בראוניז (צילום: פסקל פרץ-רובין)

אופן ההכנה:

ממיסים במיקרוגל את השוקולד עם החמאה והסוכר הלבן והחום. אפשר להשתמש באמבט מרים: מניחים את כל החומרים בקלחת הנתונה בסיר עם מים מעל להבה בינונית ובוחשים עד להמסה חלקה. 

מסירים מהאש או מוציאים מהמיקרוגל ומערבבים היטב. מוסיפים תוך בחישה מהירה את תמצית הווניל, הרום או הברנדי והביצים. טורפים במהירות עד לקבלת עיסה אחידה וחלקה. מוסיפים בפעם או פעמיים, תוך טריפה, את הקמח, המלח והאגוזים ומבליעים לעיסה אחידה.

מעבירים לתבנית אפייה משומנת או מרופדת בנייר אפייה ומשטחים. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) במשך כ־30 דקות. מצננים היטב. 

בעזרת סכין מסלקים את השוליים היבשים קלות וחותכים לריבועים בגודל 5X5 ס"מ. מסדרים בכלי שניתן לסגירה הרמטית או מניחים בעטרות נייר. מפדרים באבקת סוכר ומגישים.

דרגת הקושי: בינונית
משך ההכנה: כ־50 דקות
סוג המנה: חלבית (פרווה בשימוש "מחמאה") 
חטיף פצפוצי אורז ושוקולד 
החומרים (ל־15־18 יחידות):

לבסיס:
• 200 גרם שוקולד מריר איכותי שבור לקוביות 
• 4 כפות שמן קוקוס/קנולה או 60 גרם (3 כפות) טחינה גולמית או חמאת בוטנים טבעית
• 1 כפית ליקר קפה או אחר
• ½2 כוסות פצפוצי אורז 

לציפוי גנאש: 
• 200 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות 
• 200 מ"ל שמנת מתוקה או שמנת צמחית או קצפת צמחית 21%
לעיטור:
• 50 גרם שוקולד לבן מומס 

אופן ההכנה: 

מרפדים בנייר אפייה תבנית מרובעת 20X20 ס"מ או מלבנית 20X30 ס"מ או תבנית כיכר אינגליש קייק. מקפידים על כך ששולי נייר האפייה יגלשו מעבר לתבנית, מה שיעזור לחלץ את העוגה מתוכה. 

בקערה חסינת אש מניחים את השוקולד והשמן, מכניסים למיקרוגל וממיסים בפולסים קצרים. מוציאים ומערבבים עד לקבלת לתמיסה חלקה. מוסיפים את הליקר ופצפוצי האורז ומערבבים עד שהשוקולד מצפה היטב את פצפוצי האורז. 

מעבירים לתוך התבנית ומשטחים תוך הידוק עד לקבלת שכבה אחידה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים להתייצבות במקפיא לחצי שעה. 
הכנת ציפוי הגנאש: מניחים את השוקולד והשמנת בקערה וממיסים במספר פולסים במיקרוגל. מוציאים ומערבבים. 

יוצקים את הגנאש על התבנית שבה פצפוצי האורז ומשטחים בשכבה אחידה. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומחזירים למקרר להתייצבות למשך שעתיים וחצי לפחות.

לעיטור: מכניסים את השוקולד המומס לשקית זילוף קטנה, יוצרים נקב קטן בקצה ומזלפים מקטעים קטנים על פני השוקולד. נוטלים קיסם ומושכים פסים אלכסונים. חותכים פסים או ריבועים לפני ההגשה. החטיפים נשמרים בכלי סגור במקפיא עד חודש.

דרגת הקושי: קלה
משך ההכנה: כארבע שעות, כולל זמני ההתייצבות במקפיא
סוג המנה: חלבית

טיפסקל:

  • אפשר להוסיף לפצפוצי האורז חופן של פיצוחים (שקדים, אגוזי לוז, פיסטוקים או אגוזי מלך) או מעט פירות מיובשים קצוצים. 
  • במקום זילוף שוקולד לבן אפשר לפני ההקפאה לעטר בברס או בתלתלי קוקוס או בסוכריות צבעוניות.
  • אפשר להחליף את הטחינה הגולמית או חמאת הבוטנים בחמאת שקדים או בחמאת קשיו.