כל ביס מלמיליאן

מזללת הבשר הירושלמית "מחנה אסאדה" מגיעה לתל אביב ומוכיחה שהיא שווה עלייה לרגל תעצרו את העיר, אני רוצה לרדת בתחנת כיכר רבין ולקפוץ ממול, ממש מעבר לכביש, ל"מחנה אסאדה".

שם, בסניף הקטנטן, מצאנו את אחד הכריכים הטובים בעיר: סמוקי שורט ריב. בתוך לחמניית חלה קלועה הנאפית במקום, לכן היא רכה וכיפית כמו החלות של יום שישי, מצאנו שילוב בין בשר מצוין לתוספות מרעננות: על בסיס איולי נענע הדרים הונחו נתחים מרשימים של החלק העבה
והבשרני של האסאדו, יחד עם מלפפונים בחצי כבישה, עגבנייה, בצל קריספי ועלי רוקט.

המחיר אומנם לא זול (68 שקלים), אבל כל ביס מלמיליאן! הכדורגלן מבית"ר לא מוזכר כאן לשווא: כמוהו, גם "מחנה אסאדה" עשה עלייה מירושלים לתל אביב (את אורי, אגב, אפשר לראות צועד בטיילת להט ובאזור דיזנגוף סנטר כאחד האדם).

מזללת הבשר הירושלמית, עם אותם בעלים של מסעדת "בלאק איירון" בעיר הבירה, פתחה ממש בימים אלה את הסניף, אחרי ההצלחה המרשימה של הסנונית הירושלמית, אותה הכתירו פודי'ז ועיתונאים רבים כ"אוכל הרחוב הטעים ביותר בירושלים", ומקום חדש שנפתח במקביל במודיעין.

בשונה מהסניף הירושלמי, כאן מוצעים גם מגשי בשר ללא לחמנייה, בהם אסאדו בצלייה ארוכה עם צ'אנקי פוטטו צ'יפס, גם בגרסה רגילה וגם בגרסה קטוגנית; מגש "מילנזה ארגנטינאי", שניצל בקר עם פוטטוס וסלט ביצים; צ'וריסוס עם כרוב צלוי, טחינה וסלסה; ומה שמסתמן כמנה פופולרית בעיר, מגש בריסקט מעושן עם צ'יפס וסלט ביצים (76־52 שקלים למגש).

בגזרת הכריכים תמצאו את מנת הדגל של המקום,"אסאדה", כריך בשר אסאדו בצלייה ארוכה. בנוסף ישנם כריך "סטייק אנד אגז", כריך "מילנזה ארגנטינאי", שהוא למעשה שניצל בקר עסיסי עם סלט ביצים, כריך שניצל עוף עם חציל מטוגן, כריך שורט ריב מעושן עם איולי נענע הדרים וכריך טבעוני עם "בשר חדש" של רדפיין מיט.

כריך ''מחנה אסאדה'' (צילום: אסף קרלה)
כריך ''מחנה אסאדה'' (צילום: אסף קרלה)


"מחנה אסאדה", מלכי ישראל 8, תל אביב (משלוחים בוולט וב"תן ביס"), 077־36275182 (כשר).

פיתוי מתוק

המילקשייקים המושקעים והטעימים ב"מקס ברנר" עשויים גם להשביע אתכם מפתיע, אבל דווקא ברשת "מקס ברנר", המבוססת על קינוחים שוקולדיים ומילקשייקים מסעירים, מצאנו את אחת הפיצות הבשריות הטעימות בעיר – פיצה אסאדו.

ללא גבינה, ועם בשר אסאדו מפורק, מעושן בבישול ארוך, בצל סגול ושום קונפי נהדר, זה המאנצ'יז המוצלח בעיר לכל מי שמאס בשטאנץ (79
שקלים).

האמת היא שהתכנסנו כדי לחגוג את סוף החופש על טהרת הקינוחים המושחתים, ולכן החלטנו להזמין שלושה מהם, שני הראשונים הם בגדר מאסט: מילקשייק בייגלה נוצ'לה (37 שקלים) בטעם מתוק-מתוק (אפשר להוסיף עוד מתוק), מגיע עם גלידת קרמל מלוח, קרם בואנו ובייגלה שמאזן, ולו במעט, את המתיקות; ומילקשייק מנגו וקצפת (37 שקלים), פוטוגני וכתמתם, מתוק מאוד והאמת שגם מענג מאוד, בייחוד בימים חמים כמו אלה. שניהם הרוו, שלא לומר השביעו, את כל המשקעים שהגענו איתם.

מילשייקים מקס ברנר (צילום: אלון צרפתי)
מילשייקים מקס ברנר (צילום: אלון צרפתי)


הילדים דרשו שנזמין גם את סאנדיי בואנו ושוקולד (62 שקלים): בתוך כוס רחבה במיוחד הוגשו כמה קינוחים, זה על גבי זה, שיוצרים בלגן בכוס ומיועדים, כצפוי, יותר לילדים: גנאש שוקולד חלב, פאדג' בראוניז, קרם בואנו, גלידת שוקולד חלב, קצפת וכדורי ופל. הם טרפו הכל. מחר הבטחנו להם, אוכלים רק ירקות.

עוד בתפריט, שכדאי למהר כדי להספיקו לפני בוא הסתיו: סאנדיי מנגו טרופי, סאנדיי בננות וקרמל מלוח וקרם ברולה עם פאדג' שוקולד בלונדי ברוטב וניל, טופינג של קרם ברולה וגלידת מנגו. לכו להיפרד מהחופש ב"מקס ברנר".

"מקס ברנר", פריסה ארצית (סניף כשר בפתח תקווה)

או–להלה

עם עוד קצת מאמץ, מסעדת "לה לה" ברחובות תגיע ממש רחוק כמה שמחתי להגיע בשעות הערב המוקדמות למסעדת "לה לה", החלבית הכשרה ברחובות, אחרי יום שבו חוץ מפעמיים קפה וחופן ערגליות תות לא בא כלום אל פי.

הגענו שניים, אחד טבעוני והשני זולל כל, ונכנסנו פנימה, לחלל קריר ונעים, עם תקווה לחוויה נעימה. והיא אכן הייתה נעימה. לראשונות הזמנו שווארמה ארטישוק טבעונית, שהייתה נהדרת וכללה כמות נכבדה של פיסות ארטישוק דקות, שלא איבדו את מרקמן הנגיס, מתובלות היטב ומוקפצות בשמן זית ולוו במיני פוקאצ'ה עסיסית ופריכה כדי שאפשר יהיה לנגב איתה את שובל הרוטב אחרי החיסול הממוקד של השווארמה (42 שקלים).

הוזמנה גם מנת ארנצ'יני טובה שכללה שלושה כדורי ריזוטו פסטו, גבינות מצופות ופירורי לחם שטוגנו בשמן עמוק, ונחו להם בשלולית סמיכה של רוטב רוזה חמצמץ שסגר יופי את הפינה (42 שקלים).

מיץ תפוזים שנסחט באותו רגע, כמו גם חברו מיץ הגזר-תפוח, ליוו את המנות בחן. לעיקריות הזמנו פיש אנד צ'יפס (98 שקלים) לזולל כל, ומנת פסטה אליו אוליו טבעונית (58 שקלים).

מסעדת ''להלה'', פיש אנד צ'יפס  (צילום: עופר צרפתי)
מסעדת ''להלה'', פיש אנד צ'יפס (צילום: עופר צרפתי)


לומר את האמת, פה חשנו מעט ירידה לעומת הראשונות. מנת הפיש אנד צ'יפס הוגשה עם שני שניצלוני דג דקים, שטעמם טוב והיו פריכים באופן מושלם, אך במנה כזו אתה מצפה לפגוש נתחים שמנמנים עסיסיים של דג לבן עטופים בטמפורה פריכה וטעימה, כמו גם הצ'יפס הדקיק מדי (שאגב, אולי רוב הישראלים מעדיפים אותו כזה), שהיה טעים אבל היה יותר כיף לקבל אותו שמנמן ועסיסי כמונו. מנת הפסטה הטבעונית הייתה ענקית וטעימה, עוד קצת רוטב היה עושה איתה חסד.

את העיקריות ליווינו בקוקטיילים מצוינים, מוחיטו חזק ולא מתחנף בשבילי, וקוקטייל מתקתק מושלם בשם "השתולהלה" על בסיס וודקה, לימון, יוזו וג'ינג'ר אייל.

לאחרונות הזמנו עוגת גבינה בסקית עשירה שלוותה ברוטב שוקולד חלב והייתה נהדרת (48 שקלים) ובגודל מספק מאוד, ופאי פקאן טבעוני
טעים אך מעט מתוק מדי (42 שקלים).

"לה לה" היא מסעדה טובה ומאירת פנים, עם שירות קשוב, חייכני ואמפתי. היה נחמד לו היו עוד קצת אופציות טבעוניות ועוד טיפה שיפור בעיקריות. יצאנו מפוצצים ומחויכים, ונבוא שוב ללא ספק.

"לה לה", הרצל 202, רחובות, 077־3243860 (כשר)