קוראים לה "הפינה המקוללת": בפריים לוקיישן בתל אביב, ברחוב שמזוהה יותר מכל עם התל־אביביות (לחיוב ולשלילה, תלוי את מי שואלים), במרחק מטר מכיכר דיזנגוף, מטר מהסנטר – ועדיין, כישלון אחר כישלון אחר כישלון.

כשמסביב פורחים מסעדות וברים וקשה לתפוס בהם מקום, נפתחו בדיזנגוף 88 אינספור מקומות קולינריים עם חלומות גדולים שהתנפצו לרסיסים קטנטנים. האחרון שבהם הוא השווארמייה "TORO" מקריית גת, שחלמה לכבוש את העיר הגדולה אבל נכנעה ל"קוסם" ול"יאשקה", עם יד אחת קשורה מאחור וללא שיפוד מסעיר ביד השנייה. לפניה נפתחה "ראליה", שהייתה מצוינת כשלעצמה, אבל נטולת זוהר – ובלי סקס אפיל, כידוע, אין לעסק קולינרי בתל אביב חיים. גם מאיר אדוני היה פה עם "דוניא". ואם הוא כשל, מה יגידו אזובי הקיר?

חוצפה: המס הסודי שלוקחים לתיירים במסעדות בליסבון
אסור לפספס: המסעדה בנצרת שפתחה את שעריה למשפחות מפונים בקונספט מפתיע

אנחנו אומנם כותבים את מדור האוכל יותר מ־15 שנה, אבל גם אנחנו לא זוכרים איך קראו למקום המקסים שפעל שם לפני כן. הייתה בו את המילה "לחם", אבל אנחנו לא זוכרים את המילה הנוספת בשמו.

אז איך זה קורה? זו לא קללה, אין טעם לתלות כישלון עסקי בעין הרע, בטח כאשר כל אחד מהמקומות האלה שמר כשרות. אולי היו אלה פנטזיות לכבוש את העיר הגדולה, את האמצע של האמצע בעיר ללא הפסקה, איפה שתמיד יש נחילי אנשים שהולכים אנה ואנה – וכגודל הציפיות כך גודל הפירורים.

והנה, לראשונה, נפתח במקום "קפה AT8" שלבעליו, ארבעה אחים במשפחת אבידן, יש נכסים קולינריים מצליחים ותוססים ("רום סרביס", "קונסיירג’" ועוד), בהם גם ברחוב דיזנגוף עצמו. כך שלחלומות שלהם, בניגוד לעסקים שהיו כאן קודם, יש בסיס איתן, יש ניסיון, יש הכרה לפני ולפנים של הקהל המקומי ויש גם רעב בעיניים לכבוש פסגה נוספת. האם זה מספיק? ימים יגידו.

בינתיים טעים ונעים כאן. האוכל, כמו השם, מתוחכם. מי שלא הבין את פשר השם (כמוני), הנה ההסבר: כשמבטאים את האותיות AT, יחד עם הספרה 8 באנגלית, זה נשמע כמו "88" – מספר הבניין בדיזנגוף שבו ממוקמת המסעדה. אובר חוכם? יש מצב. והאוכל? לא תמצאו כאן שווארמה (תודה לאל) ולא אוכל מפונפן מדי, אלא מנות ביניים לחלוקה, מוקפדות מאוד והאמת שגם טעימות מאוד, שיצר השף נדב רז. לשבת עם כוס יין או קוקטייל, להעביר ערב עם חברה ומדי פעם לנשנש, נשמע כמו אופציה אידיאלית לכאן. אם אתם מגיעים על מנת לשבוע – המשיכו ל"יאשקה", כאן אין צ’יפס.

קרפצ’יו עגבניות הוא גרסה חדשה לסלט העגבניות של רושפלד: מגוון מרשים של מיני, צבעי וגודלי עגבניות שונות, פרוסות דק על בסיס שמן בזיליקום, כשמעל מפוזרים חלקי הגבינה הכחולה דנאבלו עם 30% שומן - כל אחוז מהם מוצדק. כדורי בלסמי מעטרים את העגבניות, ויחד הם הופכים למנה פוטוגנית במיוחד (46 שקלים). גם לסלט הקינואה יש קטע: קינואה אדומה ולבנה יחד, כאשר הבסיס הוא יוגורט יחד עם טחינה. מה שנשמע תחילה כמו שילוב מאולץ מתברר כזוגיות עדינה ומשלימה (58 שקלים).

גם המקום הזה כשר (לדברי האחים, הם מגיעים מבית מסורתי), ולכן מוגשים בו דגים ולא בשרים. בגזרת הים אפשר למצוא שיפוד מוסר – לא כמו זה שמגישים ב"ציפורה", אלא קטן משקל וקטן אורך, בתיבול עדין מאוד, רך ומתמסר, לצד גזר צבעוני צלוי וקשיח ועגבניות שרי צלויות, מנה חביבה אם כי בהחלט היינו שמחים לכמות נדיבה יותר (53 שקלים); וטרטר טונה, המוגש כאן על שלוש ברוסקטות בריוש מתקתקות, איולי טוגרשי (פלפל צ’ילי יפני) ועירית – מנה מענגת במחיר סביר (53 שקלים).

את תפריט האוכל מלווה תפריט אלכוהול וקוקטיילים על בסיס תבלינים. ניתן למצוא קוקטיילים קלאסיים לצד יצירתיים, בהם LAVENDER HAZE - ג׳ין, לבנדר, סמבוק וגויאבה שטעמנו ואהבנו מאוד.

כן קללה, לא קללה, יאללה, בואו לפרגן.

"קפה AT8", דיזנגוף 88, תל אביב (כשר)

 
באנו לכאן, מתחת לשמיים

סי היימן ואמנים מקומיים מתארחים ברשת עגלות הקפה הדרומיות "פלורה". קפה פלורה, רשת עגלות הקפה הדרומית, ממשיכה במסגרת סדרת האירועים "לילות פלורה" ומציעה הופעות חיות באווירה קסומה תחת כיפת השמיים בשילוב אוכל טוב ומשקאות מיוחדים. הערב (חמישי) תארח עגלת "קפה פלורה בחווה" (חוות הסוסים במושב שדה משה) הרכב ג’אז־סול מיוחד בשם Jazz bond, עם מוזיקה לגוף, ללב ולנשמה. ביום רביעי הבא תתארח שם סי היימן, שתגיע למופע אקוסטי, ייחודי ומרגש, שיחשוף את הקהל למסע מוזיקלי מרגש המסכם 36 שנות קריירה.

הופעה בקפה פלורה בחווה (צילום: אפרת אלגרבלי)
הופעה בקפה פלורה בחווה (צילום: אפרת אלגרבלי)

קפה פלורה בחווה (צילום: יגאל סלבין)
קפה פלורה בחווה (צילום: יגאל סלבין)

"קפה פלורה במשתלה", עגלת קפה הממוקמת במשתלת מרמלשטיין ביישוב גני טל (5 דקות מגדרה), מציעה גם היא מגוון הופעות בסגנון ג’אז, יווני ועוד בערבי שלישי ורביעי, ודי.ג’יי בימי שישי לקבלות שבת מיוחדות. חלק מההופעות הן בעלות סמלית וחלק מהרווחים ייתרמו לעמותות התומכות אנשים עם מוגבלויות – חיבור אישי ומשפחתי של קורן אשר ואור מימון, הבעלים השותפים של קפה פלורה. ומה עם האוכל? קפה פלורה מציעה תפריט מהודק וייחודי בשני סניפיה הכולל כריכים עשירים, טוסטים, סלטים טריים ממגדלי הסביבה, מאפים, קינוחים בעבודת יד ופינוקים, לרבות מנות טבעוניות וללא גלוטן.

מיקום ב־Waze: קפה פלורה בחווה - חוות הסוס, מושב שדה משה. קפה פלורה במשתלה – משתלת מרמלשטיין, גני טל (כשר)

 
תשאלו את דודו

דודו אוטמזגין פותח סניף מספר 19. הקונדיטור, אושיית האינסטגרם והשרירן דודו אוטמזגין, שהחל מסניף בוטיקי קטנטן, פתח השבוע את הסניף מספר 19 שלו – הפעם במרכז שוסטר ברמת אביב. לאחרונה הצטרפה רשת "דודו אוטמזגין" לקבוצת הקמעונאות "קשת טעמים", והשתיים הודיעו על התרחבות מואצת של רשת הפטיסרי בישראל ומחוצה לה. "אני שמח וגאה בפתיחת הסניף החדש המהווה אבן דרך מרכזית לרשת", אומר אוטמזגין. "עם פתיחת הרשת שמנו לנו למטרה להביא את בשורת הפטיסרי, עם חוויה פריזאית, לכל ישראל".

סניף דודו אוטמזגין סניף מרכז שוסטר (צילום: שי גבריאלי)
סניף דודו אוטמזגין סניף מרכז שוסטר (צילום: שי גבריאלי)

אם אתם מגיעים לסניף, אל תוותרו על העוגיות ללא סוכר שהוא מייצר, במיוחד על שכבות החלווה. תענוג כזה עוד לא בראו הדיאטניות.

"דודו אוטמזגין", אבא אחימאיר 17, מרכז שוסטר, תל אביב (כשר)